יד שמאל- HI HAT

S o u l f l y

New member
יד שמאל- HI HAT

מצטער מראש, אם הנושא טחון. אבל אני רוצה להגיע להחלטה, אם אני עובר לנגן ביד שמאל על ה HI HAT. את היתרונות של יד שמאל ב HH , הבנתי.ואני בהחלט בעד. יש את הקטע כמובן שיותר נח לעבור לטמטמים ולפלור בצורה הזו, אבל בנוסף אהבתי במיוחד שזה מחזק מאוד את יד שמאל. ולתת מכות בסנייר פעם ביד ימין ופעם ביד שמאל(אם זה HH או רייד), מחזק את האיזון בעומק המכה על הסנייר בין 2 הידיים. אם יש עוד יתרונות, אשמח לשמוע. הקטע זה ,שלא הבנתי מה החסרונות ? וכנראה שיש, אחרת כולם היו מנגנים בצורה הזו. מאחר, ואני מתופף רק כמה חודשים טובים על TD-12 , נראה לי שאוכל לסבול חודשיים שלוש, עבור המעבר הזה. אז מה החסרונות ? תודה מראש.

טוב

נוח במעבר ממקצב למעברים זה ממש לא לדעתי כי יד ימין מובילה וכשיד ימין עד עדיין על הסנר והיא התחתונה קצת קשה להוביל איתה כשיד שמאל ישר באה מלמעלה... בקיצר זה זה קשה קצת מנגינה של מקצב לעבור למעבר כשיד ימין היא למטה והיא אמורה להיות הראשונה שמכה... בשביל להתאמן על יד שמאל לא חייבים לעשות נגינה עם יד שמאל על הייאט אלא פשוט לעשות תרגילים על פד שמפתחים את הקורדינאציה ואת החוזק שלה. כמו כן בשביל לאחד את הצליל של המכה בין שתיי הידיים זאת אומרת שיהיו שתיהן באותו החוזק אפשר לתת one stock roll/two stock roll וכולי... בעצם כל מכה שאתה נותן בשתי הידיים שים לב שיהיו באחידות ואותו כוח... אני התחלתי בנגינה כמו שאתה רוצה בעצם להתרגל ואני יכול לומר שאחרי שלמדתי בעצם לנגן בהצלבה (ימין הייאט שמאל סנר) אני לא סובל את הנגינה כמו שאתה רוצה לנסות... זה לא נוח ולא חופשי (הכל לדעתי וזה טעם אישי) תנסה מה שבא לך אבל בשביל להתאמן ולחזק אתה לא חייב את זה ( אלא אם כן אתה שמאלי ואז אתה מעביר את סדר התופים לצד השני זאת אומרת שמשמאל הסנר מימין הפלור...

S o u l f l y

New member
ההבדל הוא

בין *תרגילים* של חיזוק יד שמאל ואיזון עומק מכה בשמאל וימין לבין להשיג את זה, תוך כדי סתם *נגינה בראש טוב*. לגבי מעבר בין מקצב למעברים, מבין את הכוונה שלך ויש בה משהו אבל קח לדוגמא את ההבדל אם תתן מכה בפלור עם יד ימין, שהיא כרגע ב HH (סתם דוגמא להמחיש שיד ימין בעצם סוגרת עליך). ברור לי שיש כאן טעם אישי. אשמח לשמוע עוד חסרונות כלליים. לגבי שמאלי\ימני. אני אמנם כותב ביד שמאל, אבל ימני לרוב הדברים (בועט בימין,אגרוף (לא שיצא לי) בימין וכו' .מקווה שאני לא היחיד ככה :) ). תודה.

למעלה