יד ריקה בנינג'וטסו

eladי

New member
יד ריקה בנינג'וטסו

שלום חברים, שאלה זו מופנית לאנשי הנינג'וטסו. אני יודע שנינג'טסו מכיל בתוכו הרבה אלמנטים של הסוואה, לוחמה בכלי נשק וכדומה, אבל דוקא מעניינת אותי הטכניקה ביד ריקה. מה המאפיינים של הטכניקה ביד ריקה בנינג'וטסו ? האם אפשר לזהות "לוחם נינג'וטסו" בפעולה ? (יש סגנונות שדי קל לזהות בקרב). מהמעט שאני קצת מכיר, זה נראה דומה קצת לסגנונות סינים (לפחות בבעיטות ובאגרופים). פרט לזה, בסרטים הנינג'ות מצטלמים אקרובטים מאד - האם בהכשרה בנינג'וטסו יש אקרובטיקה ? אשמח לתשובות והפניות. חג שמח לכולם

Sturm

New member
נינג'יטסו שפה קשה.

בנינג' האימונים נוטים להיות מאוד פיזים- בכל המובנים. יש דגש על חוסן פיזי, גמישות, כוח וזריזות. על כל אלה עובדים במהלך השיעורים (ומחוצה להם... "מעין שיעורי בית") בנוסף לטכניקות הלחימה עצמן. זיהוי של נינג'? אני לא יודע. מאחר וכל אדם משתמש בטכניקות שהוא למד בדרכו שלו, הזיהוי עלול להיות מאוד קשה. דבר נוסף שלומדים בנינג' זה לנצל כל פתח בקרב, ולכן בקרבות רציניים תראה לא פעם "מהלכים" שלא שייכים לנינג' ונעשו על מנת לנצל פתח אפשרי. ד'א- רוב הסרטים המצולמים של אומנויות לחימה נערכים לרוב. על מנת להציג את הצד היותר מעניין ו"מגניב" של האומנות. לכן לא תמיד ניתן לקבל תמונה מלאה על האומנות מסרטים.

eladי

New member
../images/Emo45.gif תודה

הרשה לי להקשות קצת: גם באמנויות לחימה אחרות יש את כל האלמנטים שהזכרת (חוסן פיזי, גמישות וכו'). גם באמנויות אחרות מלמדים את הלוחם לנצל כל הזדמנות (פה אולי נינג'וטסו מכניסה אלמנט של ערמומיות מובנה, דבר שלא תמיד קיים באמנויות אחרות). אחדד את השאלה: האם יש טכניקות ממש אפייניות לנינג'וטסו ? (אגרופים מסויימים, עמידות טיפוסיות וכו') וכמובן שסרטים נערכים עם כוריאוגרפים וכו', אבל בכל פליק-פלאק יש שמץ קטן של מציאות ?

Sturm

New member
אמממ...

בנינג'יטסו ישנם מקרים שבהם משתדלים לא לחסום- אלא לבצע התקפה נגדית. כלומר, בקראטה, אם ישלחו לעברך אגרוף, אתה תגיב בחסימה בעזרת הזרוע, לדוגמא. ואילו בנינג'יטסו, אתה תשלח אגרוף לנקודה מסוימת ביד של היריב, שגם ימנע מהאגרוף מלפגוע בך, וגם "ישתק" (במקרה ונעשה בצורה נכונה) את היד של היריב. כמובן זה ברמות יותר גבוהות. אבל- הפעולות האלה קשות להבחנה, מאחר והן נעשות בצורה מהירה וזורמת... או אמורות להעשות כך לפחות.

kitfox

New member
נינג'יטסו בכלליות

זה די תלוי, הרבה אמנויות לחימה, אפילו בעלות אותו שם כביכול, הן למעשה שונות מאוד אחת מהשנייה - כך גם בנינג'וטסו (נינג'יטסו אם אתה דובר "אמריקאית"...). בלי להכנס לפרטים, בנינג'וטסו קיימות שתי קבוצות עיקריות - קוגה נינג'וטסו ואיגה נינג'וטסו. גם בארץ - בוג'ין קאן (מצטער אם לא אייתתי נכון) וקוגה. שתי השיטות שונות בהרבה מובנים אחת מהשנייה. קיימות עוד קבוצות, אך לא אלאה בפרטים. מצורף לינק לקוגה.

mickeym

New member
סתם תשובה

אף אחד לא יודע אם היו נינג'ות פעם ומה הם עשו. אפילו מעט החוקרים הרציניים שכן עוסקים בהסטוריה של לחימה לא יכולים להתחייב על מה היה לפני 400 ו-500 שנה. מה שבטוח- אם היו נינג'ות, הם לא נראו כמו מייקל דודיקוף. בטח לותיקים יותר יהיה מה להגיד.

איך נראה לוחם בודו נין ג'יטסו בקרב?

הכל תלוי, אם מדובר על קרב שבו השטח ישר יחסית ואין מעורבות או חשד למעורבות של כלי נשק, אז אני חושב שתראה סגנון די פרוע הכולל הרבה אלמנטים המופיעים גם בשיטות לחימה אחרות (בעיטות, מכות יד, הטלות וכו'). אבל, בגלל העובדה שחלק מהתנועות צמחו תוך כדי שימוש בכלי נשק ובשטח לא ישר, יש בנין ג'יטסו התייחסות רצינית בקאטות לעניין הזה. כלומר עמידות רבות ודרכי תזוזה והליכה, שכיום אינם בשימוש ברוב שיטות הלחימה, מופיעים בנין ג'יטסו ונותנים אפשרות לנצל טוב את השטח ולהילחם גם בתנאים קצת מוזרים. שלא תחשוב, אין כאן איזו התיימרות שהשיטה שלנו מטפלת ב"כל המצבים", ההיפך, זה מאוד מסובך וטכני ואני למשל לא שולט בטכניקות רנדורי בתנאי שטח ומקום רבים. (זה רק מעניין שרבים מאלו שעשו נין ג'יטסו לא מבחינים בין טכניקות תלויות זמן ומקום וכורכים את כולן בחבילה אחת. ואז, כשמיישמים טכניקות המתאימות לשטח על מזרון, אפשר לעשות טעויות רציניות.) שתי טעויות כאלו: 1. עמידה רחבה ואופן הנחת רגל המתאימים לשטח חושפים את המתרגל לבעיטות ברגליים למשל. 2. מנגד, נסיון לבצע בשטח כמה בעיטות נפוצות או, לחילופין, עבודה ב Guard, יביאו גם כן לתוצאות בעייתיות. מסקנה? ביצוע קרבי של הטכניקות בנין ג'יטסו תלוי בסביבת קרב.

../images/Emo45.gif תנאי הקרקע הם אספקט חשוב

וסוף סוף מישהו מתייחס לזה ברצינות. אבל אל תשכח שאקב"ן בענין הזה די יוצאי דופן. בהקשר למה שציינת, תנאים עירוניים זה יכול להיות גרם מדרגות או סימטה בעליה-ירידה.

eladי

New member
פוגש, אבל רק היום בערב, ועד אז

הסקרנות שלי פוקעת

יש דרך

לזהות לוחם בשיטה שלנו(לא יודע אם ככה זה גם בשאר השיטות) אצלנו מתמקדים בהיתחמקות והחזרת התקפה(טאי-סבאקי)בניגוד ממה שלומדים בקראטא שזה הגנות(תקנו אותי אם אני טועה עוד משהוא "הנינג'ות" עובדים מאוד מלוכלך אנחנו נעשה כל דבר כדי להקשות על היריב כמה שנוכל כגון: עצבעות לעיניים תלישות אוזניים שיתוק מערכת העצבים בפנים וכו'. ואם נראה נשק ברוב המיקרים נעדיף להשתמש בו(תלוי עד כמה אנחנו מנוסים בנשק הספציפי) ואגב אני מהשיטה של הקוגה נינג'יטסו

ואגב

חוץ מהאתר של סנסיי איתן לוי דאן 4 בארץ יש את האתר של אב השיטה מאסטר רונאלד דנקאן והינה האתר שלו http://www.wayofthewinds.com

tongi israel

New member
../images/Emo140.gifשלום קוגה!

קבל תיקון טעות טאי סבאקי יש גם בקראטה. חג שמח

למעלה