אני דווקא בכלל לא חושב שהדיון ילדותי
אני חושב שצריך להסתכל מעבר לקו הילדותי שגררו אותו פה ולהתייחס לשאלה המעניינת שהוא מעלה- האם ללוחם שרכש כישורי לחימה ברמה הגבוהה בעולם, אך מותאמים לזירה, יש סיכויי הישרדות גבוהים יותר בסיטואציה אמיתית? התשובה היא חד משמעית כן, לדעתי. סתם בשביל להניח את דעתכם שהמרחק הוא לא כ"כ גדול מבחינה מנטלית, קחו למשל את פאולו טיאגו, לוחם בימ"מ של ברזיל, ועדיין לא אלוף עולם בMMA. כמובן שבלי קשר, הוא מפרק כל אחד ואחד מהלוחמים שלצידו בקרב יד ריקה פשוט כי הוא מתאמן על לחימה מקצוענית מחוץ למסגרת הימ"מ...וסביר להניח שהם לא. ללוחם MMA בסיטואציה של המשט יש כמה יתרונות שהיו מאפשרים לו לצאת בכבוד- קודם כל יכולת ספיגה הרבה יותר גבוהה, גם לגוף וגם לראש (לשני חבר'ה פה שחיים בסרט שלוחם שייטת הוא איזה נינג'ה אני אומר, תתפכחו, מה שהם יודעים זה נטו קרב מגע, ומה שכל מה שקמ"ע יודעים הושאל מאמנויות לחימה אחרות, במקור)-- לוחם MMA חוטף מכות על בסיס יומי במשך רוב חייו, זו רמת חישול פיזית שאף חייל לא מגיע אליה אחרי 2 בצבא. מעבר לספיגה, ללוחם MMA יש הרבה יותר כלים בסיטואצית לחימה, הוא יודע לבעוט, להתאגרף, לתפוס ולהתחמק, יש לו אינסטינקטים יותר טובים, שלא נדבר על כוח ומהירות, ויש לו יתרון של ניסיון של שנים רבות בסיטואציות קרב. כל מי שמתאמן היום יודע איזה הבדל בין כשהיינו צעירים ולא ידענו באמת מה זה מכות, ועכשיו כשאנחנו יודעים מה זה לחטוף ולהרביץ ואם ניכנס לסיטואציה כזו נהיה הרבה הרבה יותר רגועים כי כבר היינו בה הרבה פעמים. תלמדו להבדיל- ברור שזירת MMA זה לא קרב רחוב, ברורררררר..... אבל עדיין לאדם שכל חייו נלחם יש יתרון עצום!!!!!!!!!!! עצום! מבחינת הכלים שיש לו, על פני לוחם שייטת בן 20. היתרונות של לוחמים בצבא מתבטאים ברמות אחרות, אלה בעיקר אסטרטגיות קרב עם רובה, חייל שנלקח ממנו הרובה הוא לא מכונת הרג, הוא בעיקר מבולבל וצריך זמן להתעשת כי אין לו ניסיון רב בלחימה אמיתית ואין לו כישורים גבוהים מספיק כדי לנצח כמה אנשים, עם לום או בלי. לוחם MMA הוא מכונת הרג, גם מחוץ לזירה, הבחור פה שחושב שאם תוציא לוחם MMA מהזירה הוא לא שווה כלום, אני לא יודע באיזה עולם אתה חי...