יד קלה על המחק?

shapira meir

New member
יד קלה על המחק?

לפני מספר ימים נכנסתי במקרה לאתר הזה, וראיתי שדיברו על הנאצים. סיפרתי שבספרי "שלום לך כרתים" כמובן שכתבתי מספר פעמים רב על הגרמנים ששלטו בכרתים אחרי שכבשו אותה במלחמת העולם השניה (על לא עוול בכפם של הכרתיים). סיפרתי על האירוע בכפר אמיראס בו 7 פרטיזנים הניחו מארב לרץ גרמני על אופנוע ומלווהו, כגמול הגיעו הגרמנים למחרת והשמידו את כל הכפר, גברים נשים זקנים ותינוקות, 461 נפש נרצחו , כל הכפר נמחק. וכתבתי שזו הפעם לא יכולתי להתאפק ולציין שזו היתה פעולה של נאצים ולא של חיילים. משום מה הכתוב נעלם....??????

Marinette

New member
לא מחקתי. כנראה הייתה בעיה טכנית

כנראה הייתה בעיה במערכת "תפוז", וההודעה שלך לא נקלטה. אני משערת שזה מה שקרה, כי לא ראיתי כאן שום הודעה על פרטיזנים ולא מחקתי הודעה כזאת. יש לפעמים בעיות טכניות בתפוז, זה חבל אבל זה קורה. כל מה שאני יכולה להציע לך עכשיו, זה שתנסה להעלות כאן את ההודעה שוב.

shapira meir

New member
באמצעים טכניים תקלות תמיד אפשריות

מכל מקום את מה שהיה לי לאמר בקיצור אמרתי, ואם מישהו יתעניין יותר, אני כאן כמומחה לכרתים, כאשר שאלה שתמיד שאלתי גימלאים של הצבא הגרמני שבאו להציג למשפחה "היכן נלחמו", ותימיד שאלתי אותם:"מה בכלל באתם לעשות בכרתים שבשנות הארבעים היתה מקום נידח ועני מאוד מאוד , חוץ מהרצון לתפוס מקום אסטרטגי בים התיכון ותוך כדי כך למרר את חיי תושביו"? כמובן שלכך לא היתה תשובה, ופתאום מסתבר ל-"לוחמים" הנועזים, ויותר מזה לבני משפחותיהם שהם בעצם היו על תקן מתעללים ורוצחים ולא חיילים גיבורים, והיו כאלו שאמרו לי שממש חשו שלא בנוח כשגילו אנדרטאות יווניות שבהן כתוב שבני הכפר זה וזה נרצחו ע"י חיילים גרמנים, והיו שם גברים נשים זקנים וילדים קטנים. מצד אחד לא הייתי רוצה לפגוע בפרנסתם של ידידיי הכרתיים שגם אם הם שונאים את הגרמנים, הרי הם מתפרנסים מהם. אבל כשאתה שומע זקן מתרברב בכמה כרתיים הוא פגע או חיסל ושהוא היה "גיבור" במלחמת העולם השניה, זה בהחלט מקומם.

shapira meir

New member
בעיה

המוזיאון שמציג את חיי החקלאים בכרתים ומשולב כמובן ביצור יין ואגף בנושא מלחמת העולם השניה, הוא מוזיאון חדש, והם הבטיחו לי חומר מגרמניה לגבי כלי הרכב שבמוזיאון ואני ממתין. ככלל, פעם היה מקצוע שנקרא "רץ" (גם בצהל) . רץ כזה היה תמיד רכוב על אופנוע כאשר באירופה הגרמנים נהגו להשתמש באופנועים רגילים בעיר ואופנועים עם צינה שבה ישב מאבטח וברשותו מקלע מחוץ לעיר. אבל אני כבר יכול לתת לכם טיפ. אחד ממנהלי המוזיאון שנלקח ע"י הגרמנים לאושויץ מכיוון שהיה פרטיזן. מסתבר שזה היה ממש בהתחלה והם עסקו בבניה וכך הצליחו לתפוס מעמד כמה שאפשר ולא הושמדו, רובם חזרו הביתה. הנקודה המעניינת היא שבתחילה לא צרבו מספרים על הידיים אלא עברו לשיטה הזו כאשר התחיל להיות עמוס מידי באלפי אנשים מידי יום. לפני כן פשוט היו לוקחים דיסקית פליז עם הסמל הנאצי, מטביעים מספר על הדיסקית (כמו הדיסקית הצבאית לכאורה) וכל אחד נשא דיסקית כזו על צווארו, וכאשר עברו לצריבת מספר הזיהוי על הידיים, לא רצו לבצע כפל עבודה וויתרו ליוונים והם נשארו עם הדיסקיות. דיסקית של האיש נמצאת בתצוגה. אני מצרף תמונה של רכב סיור גרמני

hautpmann

New member
מידע על הרכבים שבתמונה

התמונה הראשונה - אופנוע bmw r75 אופנוע זה עם המושב בצד , ב.מ.ו אר 75 של פולקסוואגן יועד במיוחד בשביל הווהרמאכט באפריקה. הוא קיבל את השם ´סהרה´. האופנוע הזה החליף את הב.מ.ו אר 12. האופנוע היה גם שכיח ברוסיה. מצפון אפריקה,רוב האופנועים, צבועים בצהוב, הגיעו לחזית המזרחית. אבל היה שינוי, שהאופנוע עוצב במיוחד בשביל התנאים של ברית המועצות. המודל הזה נקרא ´סיבריה´. התמונה השניה - קובלוואגן 52,000 נוצרו בעיקר בשנות השלושים בשנים שקדמו למלחמה בשביל הצבא הגרמני. במקור עיצבו את הג´יפ שישתמשו בו אזרחי גרמניה. השתמשו בו בעיקר להעברת קצינים ובעלי דרגה גבוהה בצבא הגרמני.

shapira meir

New member
תודה לך

אני הולך להדפיס ולתרגם את המידע, ולהפתיע את חבריי במוזיאון בכרתים, בתקווה שהם עדיין לא קיבלו את החומר מגרמניה (ואולי יהיה עם החומר עוד סיפור).

הידעת? ../images/Emo141.gif

בין חמשת חלקי הרומן "מר מאני" של א.ב. יהושע, החלק השני הוא מונולוג של חייל גרמני שמוצב בכרתים במלחמת העולם השניה. אולי גם זה יעניין את ידידיך בכרתים.

shapira meir

New member
יש לי את הספר

והנכון הוא, שלא כל כך התרשמתי מהפרק הזה . שלא לשכוח כי מדובר בסך הכל בספר אולי נחמד אבל דמיוני לגמרי. ישנם שני ספרים חזקים מאוד שנכתבו ע"י כרתיים. ספרון דק "היסטוריה" שתורגם לעברית ונקרא בשם "דבר שקרה" נכתב ע"י יורגיס יאטרומנולאקיס הוצאת הקיבות המאוחד, מספר על תקופת העוני בכרתים ופרשת רצח על רקע אמונות תפלות. הספר השני "הרץ הכרתי" שנכתב (ספר אמיתי) על תקופת מלחמת העולם השניה באנגלית מתורגם מיוונית "THE CRETAN RUNNER" נכתב ע"י גורג פסיכונדאקיס, נאמר לי שתורגם לעברית, אבל כל מאמציי למצאו עד כה עלו בתוהו.

למעלה