יד ימין / יד שמאל

יד ימין / יד שמאל

הרבה פעמים כשאביטל (בת שנה וחצי) אוכלת, היא מחזיקה את הכפית ביד שמאל. גם כשהיא מציירת - הרבה פעמים ביד שמאל. היום שמתי לה עפרונות יותר קרוב ליד ימין, וחלק בכל זאת הגיעו לשמאל, וגם נראה לי שהיא מציירת "יותר בטוח" ויותר יפה ביד שמאל. אני זוכרת שבטיפת חלב בגיל שנה אמרו לי שצריך לראות שילד מתפתח "בצורה סימטרית", כלומר שהיא עושה את כל הדברים עם שני הידיים. שאלה עד איזה גיל צריך "להיות סימטרי" (זה לא הביטוי שלהם, אבל הכוונה כן). הרי באיזשהו שלב יש העדפות ליד מסויימת? האם הייתם מעבירים לפעמים את הכפית / עפרון ליד ימין? אני יודעת שאם מנסים "לתקן" את השמאליים בכוח, זה יכול לגרום לנזק, אבל שאלה אם בגיל הזה - זה (העדפת יד) כבר מוגדר או לא?

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי בגיל שנה וחצי

עדיין לא אמורה להיות העדפה של יד דומיננטית. נדמה לי שזה מתפתח לקראת גיל 3. אני מציעה לך, בכל מקרה, לשאול בפורום ריפוי בעיסוק.

nonana

New member
נדב שלי הוא שמאלי

עד גיל שנתיים+ הוא התנדנד שהיד השמאלי היתה חזקה יותר. ובסוף היא הכריעה.

הגננת אצלנו אמרה שבערך עד

גן טרום חובה - חובה אמורה להתגבש יד דומיננטית... בגיל שנה וחצי (וגם בגיל שלוש) עוד נורמלי ביותר ששתי הידיים מתחלקות בנטל...

irisgh

New member
לא אמורה להיות מוגדרת

בגיל הזה לא אמורה עדיין להיות העדפה בולטת (לעיתים רחוקות, רק להתחיל), ואם יש, את אמורה לנסות לתת גם ליד השניה כמה שיותר הזדמנויות. תחשבי על זה לא כעל תיקון יד, אלא כמניעת הזנחת צד אחד. אצל יניבי ראיתי העדפה (ליד ימין) עוד לפני גיל שנה. בטיפת חלב אמרו לי לנסות לפתח לו את יד שמאל. הוא נשאר ימני בולט. אם לא מתרחשת העדפה עד גיל 4 בערך (כזכור לי), אז צריך ליצור העדפה באופן מלאכותי. בכל אופן, בכוונה שמתי לו אוכל בצד שמאל וכד', וכל מה ששמתי קצת קרוב למרכז היה מגיע ליד ימין. תכופות יד שמאל שימשה אך ורק להעברה ליד ימין, אבל גם זה משהו.

תמר,

New member
הילדים שלי הראו העדפה ליד שמאל

כבר בגיל חודשים ספורים. גם הימני הראה העדפה כזאת - אבל ימני זה לא כ"כ בולט. לכל בנאדם יש יד חזקה יותר, כידוע. אם את חוששת לסימטריה, נראה לי שהכוונה היא לכך שהיא תוכל לעשות דברים עם היד השניה, לאו דוקא דברים שמצריכים יד חזקה: לשחק בקוביות בשתי הידיים (ואולי להציב אחת על השניה עם החזקה) וכדומה. (ז"א, לראות שהיד השניה לא מוזנחת והיא נעזרת בה, אבל בכל זאת לתת מקום ליד דומיננטית)

kby

New member
להרגע! אמרו לי שזה המצב הבריא יותר

לתומר יש העדפת צד ומרפאה בעיסוק אמרה לי שזה יכול להיות בעייתי כשיש צד מועדף או חזק יותר בגיל שלהן. אתן במצב מצוין!

kby

New member
אם הבנתי נכון

קיומו של צד דומיננטי בשלב מוקדם מדי עשוי להצביע על בעיה שעשויה אחר כך להתפתח לבעיה של ליקוי למידה. לא בטוחה לגמרי בהסבר- החלטתי לא להיות מוטרדת מכך וזהו.

vered4

New member
אצלינו היו שני דומיננטים

אחת מובהקת שמאל, השני מובהק ימין, השלישי עדיין לא החליט (בן רבע לארבע) כנראה ימני.

אני לא בטוחה שהבנתי אותך נכון

את רוצה להגיד - שאם יש צד דומיננטי - זה לא טוב? אז זה מה שנראה לי שקורה אצלנו... אז אני כן "צריכה" להלחץ, לא?

kby

New member
אין לי מושג... כאמור לא ממש התרכזתי

בהסברים כי אני בגישה שמה שלא שבור אין צורך לתקן. השורה התחתונה של מה שכן הבנתי, ותביני את מה שתביני מזה, הוא שעדיף שלא יהיה צד דומיננטי עד גיל יותר מאוחר מזה של תומר.

למעלה