יד יג מעניין כנסו ..

tomermalul

New member
יד יג מעניין כנסו ..

שלום לכולם אני תלמיד יג יד במכללה הצפון אני לומד מכונות ואני לפני צבא וחתמתי לצהל על שאני ישרת שם תמורת לחצי מהשכר לימוד כלומר במקום 7000 רק 2500 .. כאשר נרשמתי למכללה הרכז מגמה ישב לפני ואמר לי חד וחלק בגלל שבכיתה י יא יב למדת את המצקוע CNC אתה תלמד רק 4 חודשים תעשה מבחן ותוכל לקבל את תעודת הטכנאי מוכנות .. ואם תראה להמשיך יד פשוט תשלם שוב 2500 ואז תלמד עוד שנה ותקבל הנדסאי מכונות .. לי כמובן זה נשמע טוב 4 חודשים ואז שנה בסדר בשביל הנסדאי מכובד מה שהתברר לי לא מזמן שהכל היה שקר !! אני לומד כבר מ27.8.13 עד עכשיו ועדיין לא עליתי כיתה הרכז פשוט שיקר לא מספיק שהוא שיקר הוא נכנס של פעם ומאיים משהוא יעיף אותו מהמכללה ושזה לא בית ספר לעמות זאת שהוא בא לבית הספר שלנו שנבוא ללמדו במכללה הוא היה נחמד והסביר יפה ועכשיו הוא מתנהג כמו לא יודע מה אבל עזבו את זה מישו מבין בזה האם זה נכון מה שהוא אומר מה קורה פה כמה זמן זה יג והאם זה בסדר מה שהוא עשה .. לפני כמה ימים נחשפתי לשיחה שהיה לו עם כיתה חדשה שהתייענו להירשם והוא אמר אותו הדבר שלומדים 4 חודשים מקבלי טכנאי ועוד שנה להנדסאי לפני מה שאני יודע הייתי צריך לסיים את יג בתאריך 27.12.13 אבל עדיין לא ניגמרה השנה ועומדת להיגמר רק ב 20.6.14 !! כלומר עוד חודשיים זאת אומרת לבמקום 4 חודשים שהוא אמר בעצם אני לומד שנה לימודים שלמה 10 חודשים כמו תיכון רגיל אז מה הקטע ? אני שוקל לפנות אליו כתלונה למכללה על הדבר הזה אבל לפני כן הייתי רוצה להיות בטוח אז מה אומרים ?

vadik1212

New member
תראה...

לימודים לדיפלומת הנדסאי נשמכים שנתיים. כשלאחר שנת י"ג אתה נחשב טכנאי לאחר עוד שנה אתה נחשב הנדסאי.
בחיים לא שמעתי על תוכנית כזאת שתוך 4 חודשים אתה מסיים חומר של שנה, גם אם למדת מקצוע טכנולוגי בתיכון שקשור למה שאתה לומד.
לגבי זה שהוא שיקר זה באמת בעיה אבל לא יודע מה כבר תוכל לעשות עם זה.
בכל מקרה בכל משקשור ללימודים האלה אל תיקח כל משאומרים לך כמשהו בטוח הרבה פעמים זה חרטא.
בהצלחה.

tomermalul

New member
בהמשך לשאלה

קודם כל תודה על ההתיחסות דבר שני זה המילים שיראו לו מהפה גם עם אני אולי כמה דברים שכחתי בגלל הזמן אני שמעתי אותו שוב אומר לתלמידים חדשים שרוצים להירשם רק 4 חודשים ואתה מקבלים טכנאים מה אכפת לכם תנסו .. אולי זו הדרך שלו לפתוח עוד כיתה שתתחיל בשקר אני הולך למשרד החינוך להרים אותו על טיל מה אתה אומר ?

vadik1212

New member
....

תקשיב אחי אני לא יודע מה ייצא לך מזה, זה לא שיקצרו לך את הלימודים כי הוא הבטיח., מבחינת להעניש אותו? אני לא יודע מה יעשו לו אתה יכול לנסות אם זה ממש מציק לך.

בכל מקרה. אני חייב להגיד לך משהו אחר..
אתה עכשיו מנסה להוציא דיפלומת הנדסאי מכונות נכון? אם אתה מתכנן אקדמיה וללמוד תואר אחר כך בתחום, אני ממליץ לך לפרוש עכשיו ולא לבזבז זמן על הדיפלומה.
שאלה נוספת איזה חיל בדיוק משלם לך על הלימודים?

tomermalul

New member
..

טוב אולי אני יוותר על התלונה בכל זאת אתה צודק זה כבר אבוד לא שיקצרו את הלימודים
בקשר לשאלה חייל החימוש ולמה לא להמשיך שמעתי שזה דווקא מקצוע מבוקש עכשיו .. ?

vadik1212

New member
תקשיב בוא אני אגיד לך משהו...

אני מכיר תוכניות כאלה של כמה חיילות (אני בעצמי עשיתי של חיל האוויר) והבנתי שחיל החימוש זה חרא. (לא שחיל האוויר זה להיט)
ואני אומר שאם אתה רוצה ללמוד אחרי זה הנדסת מכונות (תואר ראשון) אז ההנדסאי הזה זה בזבוז זמן מוחלט. אם אתה לא רוצה אקדמיה ואתה רוצה שיהיה לך משהו ביד אז אתה יכול לסיים את ההנדסאי.

ואם אומרים לך עכשיו "הי בוא תלמד הנדסאי ואז תשלים למהנדס" זה החרטא הכי גדולה שיכולים למקור לך. הנדסאי לעומת הנדסה זה נקודה על מישור. ובמקסימום יוותרו לך על כמה קורסים בודדים מתוך כל הקורסים של התואר. וזה לרוב יקרה רק במכללות ולא באוניברסיטאות.
ממש לא שווה את השנתיים האלה. עדיף להתגייס, לעשות שלוש שנים, ואז לחשוב מה לעשות כשאתה בן 21 לא 23.
בהצלחה!

tomermalul

New member
...

תאמת אתה צודק כל מי שאמרתי לו שאני חתמתי לחייל חימוש אמר לי שאכלתי אותה וזה החייל הכי חרא כל היום בגבול הצפון ויתקן מנועים של טנקים .. תאמת לא ידעתי את זה בהתחלה לכן הלכתי על זה כי מכללות של חייל האוויר היו תפוסות תאמתש אני לא רוצה להמשיך למהנדס רק שהיה משו ביד לצאת לאזרחותא ני בהחלט יסתפק בהנדסאי
לפי החישוב שלי אני הולך להיות בצבא 4 וחצי שנים כלומר 3 סדיר ועוד שנה וחצי קבע אני מקווה שאני לא יוכל אותה בכל מקרא תודה על הצעות אני יקח לצומת ליבי ...

.

vadik1212

New member
..........

אם אתה לא מעוניין להמשיך למהנדס אז באמת עדיף לך לסיים.
תדע רק דבר אחד שגם אחרי שתתגייס ותצטרך לבחור לאן להגיע ינסו למכור לך סיפורים מפה ועד אילת אז אל תאמין לכל משאתה שומע.
שיהיה בהצלחה!

tomermalul

New member
...

בהמשך למה שאתה אומר אמרו לי שעם תעודת הנדסאי יפתחו המון דלתות לא רק לתחום המכונות אלה להמון דברים לדוגמא עם אני ישרת בגבול כמכואי טנקים כמו המורה שלי אחרי שאני ישתחת אני יוכל לסייב את זה למכונואי מכונות כבדות שזה מקצוע טוב ויש תמיד עבודה הבעיה שאני לא כלכלך מתחבר לנושא .. נראה מה אתה מציע

vadik1212

New member
תראה...

אני בעצמי לא מגיע מרקע של מכונות אלא מאלקטרוניקה, ככה שאני לא יודע מה זה בדיוק טכנאי מכונות כבדות, ואני גם לא יודע איזה דלתות יפתחו לך. אבל אני אגיד לך משהו שהוא נכון בערך לכל מקצוע ובעיקר למקצועות מהסוג הזה.
אל תלך לעבוד במשהו שאתה לא מתחבר אליו. כי אתה תעשה חרא של עבודה. (ולא אני לא מדבר על מוכר בקניון, אני מדבר על המקצועות מהסוג הזה) פשוט לא תהיה לך את התשוקה לזה. אם אתה חושב שאתה אוהב מכונות ,אז תלמד מכונות, אם אתה מעדיף ללמוד תוכנה לך תלמד תוכנה, אם אתה מעדיף חשמל ואלקטרוניקה לך ללמוד חשמל ואלקטרוניקה.... הבנת את הפואנטה. בכל מקרה אתה בן 19 אז יש לך מספיק זמן לחשוב מה אתה באמת רוצה לעשות, ואל תלמד מכונות רק כי אומרים שזה טוב, זה שטויות, אם תלמד משהו שאתה אוהב אתה תהיה טוב בזה כי אתה תוכל להשקיע את כל הזמן שבעולם בשביל זה, אם אתה תלמד משהו שאתה לא אוהב כנראה שתסבול בעבודה שלך וזה חבל.
שורה תחתונה אם אתה לא מתחבר לעבודה של מכונאי מכונות כבדות, אל תלך להיות מכונאי של מכונות כבדות.
בהצלחה
.

tomermalul

New member
....

תודה אחי תאמת שאני ממש לא אוהב את המקצוע ולא מתחבר אבל המשכתי שהיה לי משו ביד כי עם זה אני יכול ללמוד ולהתקדם עוד אני ירצה בעתיד לעבוד כמובן במשו אחר אתה מבין פשוט כרגע זה זרם והתחלתי ללמוד ... אני יחשוב על זה לעומק אני מתחבר יותר לקטע של מחבים טלפונים טבלטים כזה הטכנאי של המשפחה אני מקווה לטפח את זה ועם התעודת הנדסאי להמשיך ללמוד משו שכן מעניין אותי לא כמו מכונות ...

למעלה