יד ושם

יד ושם

במסגרת חיפושים אחר שורשים משפחתיים ומשפחה שניספתה בשואה אני נוסעת לביקור ליד ושם . מי יכול ליעץ לי היכן עלי לבקר שם ומה אני יכולה למצוא.

מעבר למאגר העצום של "דפי עד"

שנמצא במקום (ושניתן לקרוא עליו כאן, החיפוש ממוחשב), ישנה גם ספריה ואם זכרוני אינו מטעני, גם ארכיון. בכל מקרה, אם יש כאן מישהו שהיה במקום - הוא ייעץ לך בוודאי מה צריך להכין, ואם תהיה מוכנה לעזור בחיפוש במקום - זה יהיה נפלא (אני צריך לחפש שם משהו והבקשות שלי בדוא"ל מחכות כבר זמן רב).
ארנון

הדס ח

New member
ארנון, אני מתפלאה....

שהבקשה שלך מתעכבת, לי הם ענו מהר יחסית ומאד אדיב..... הדס

../images/Emo51.gif מתי את נוסעת?

(כדי שאדע להתארגן ולהילחץ ברגע האחרון שעוד לא שלחתי לך...) ארנון

ornan

New member
באתר של יד ושם

שניתן להגיע אליו (אם אני לא טועה דרך הקישורים) ואם לא בחיפוש פשוט, יש הסבר מפורט, עך המקום כולל מפות והפניו. בהצלחה התאזרי בהרבה סבלנות למחשבים-הם איטיים להפליא.

ornan

New member
פרוט מידע אישי

כמובן שאם מטרתך חיפוש חומר רלוונטי, כנסי לספריה של יד ושם, במקום יש צוות שעונה ועוזר בכל בקשה. לדוגמא: לפני 10 שנים, כשהתחלתי את מסע החיפושים שלי, אמרתי את שם עיר המוצא של משפחתי ומיד נשלף מהמדף ספר היזכור של הקהילה, פעם ראשונה שנחשפתי למקור מידע חשוב זה, שם מיד מצאתי את שמות סבי וסבתי וכל בני המשפחה, המון תמונות, סיפורים ומידע שהשאירו אותי פעורת פה והמומה לתקופה ממושכת מאוד. בנוסף חפשתי במחשב, דר, אפשרות שמות משפחה, שם המקום (לא מצאתי כלום מעבר למה שאני הכנסתי). יש גם מיקרופילמים רבים - הצוות יפנה ויוציא לך את אלו שרלוונטים לך.

חייםלוי

Member
מנהל
כמעט כל ספרי הקהילות המצאות גם

בספריה הלאומית. אפשר פשוט לבדוק בקטלוג הספריה.

למעלה