יד אנושית VS צינת אקדח.

Blade2

New member
יד אנושית VS צינת אקדח.

היי, בעקבות שיחה עם חבר שלומד קרב מגע, עלה הנושא של פריקת תוקף חמוש באקדח. הבנתי ממנו שהם אוחזים בצינה במהלך הפריקה. שאלתי אותו אם הוא לא לוקח סיכון שהתוקף ישחרר כדור בזמן שהיד שלו על הצינה, והוא אמר שנאמר להם שדווקא במצב כזה הדבר ימנע מהצינה ללכת אחורה ולגרוף כדור נוסף, מה שאפקטיבית יגרום למעצור אחרי הכדור ששוחרר. אישית, אני מאמין שהצינה תנצח, היד תסיים פגועה וחתוכה, והאקדח ימשיך לתפקד. בהנחה שמדובר באקדח ממוצע - 9 מ"מ ארוך למשל, מי ינצח? היד או הצינה? תודה

amir_aikido

New member
איך אתה רוצה שנבדוק ??? ../images/Emo122.gif

הגנה בידיים ריקות כנגד אקדח (וכלי נשק בכלל) היא מלכתחילה צעד נואש במאבק של השרדות. אף אחד לא יכול להבטיח לך שתשרוד בכלל את המאבק הזה, שלא לדבר על פציעה. במצב שכזה, עליך להיות נכון לסבול ולעשות ככל יכולתך. אישית, נראה לי שבחלק מהאקדחים משיכת הצינה לאחור תוך אחיזתה (גם אם היא לוהטת ועושה כוויה) ו/או תקיעת אצבעות בדרכו של הפטיש (אם הוא גלוי ובידיעה שהן ימחצו) היא דרך שעשויה למנוע שחרור כדור. אני לא בטוח שזה יהיה נכון לכל סוג אקדח, נדמה לי שבזמנו (בפעם הראשונה ששמעתי על הרעיון) בדקתי זאת על אקדח או שניים שהיו בסביבתי ומשיכה משמעותית של הצינה לאחור באמת עצרה את מנגנון הירי. אמיר

Blade2

New member
ובכן...

אני באמת לא יודע איך אפשר לבדוק.
צודק, משיכת הצינה לאחור תמנע ירי, במידה והדבר אפשרי (כלומר, צריך למנוע מיד התוקף ללכת אחורה יחד איתה). אבל מה קורה אם נכשלנו? נניח שהאקדח כבר לא מופנה אלינו ולא חטפנו כדור. כמה כוח יש לצינה שרותעת אחורה כתוצאה מירי? ניסיתי לחפש התייחסויות לסוגייה בגוגל, לא הצלחתי למצוא.

nadybl

New member
שקשק אותה בלייד

אם אתה רוצה להבין כמה כוח יש לצינה במסע לאחור פשוט תבצע דריכה של האקדח (שקשוק). הכוח בסוף תנועת הדריכה זה הכוח שהצינה מפעילה גם כשנורה כדור כדי להתגבר על הקפיץ המחזיר. עקרונית אם אתה מונע תנועה, אתה יכול להפסיק את מחזור הדריכה, אבל לא סביר שתספיק לעשות את זה לפני שיש כדור בבית הבליעה והמשמעות היא שתהיה לך פציעה ביד.

Blade2

New member
מעניין

אהבתי את כיוון המחשבה - זה נתן לי רעיון, אבל אני לא חושב שזה מדויק. אם נניח (הנחה סבירה) שהמחלק נעצר בדיוק בסוף התנועה שלו ולא מכה בגוף האקדח. אזי נגיע לתוצאות הבאות: מרגע שכדור עוזב את הקנה, גזים מתחילים לעזוב גם כן, ולכן המחלק נרתע אחורה (יש אקדחים שבהם הדבר מתבצע באמצעות נעילה עם גאזים, כמו ה HK P7, יש כאלה שזה באמצעות הכבדה ע"י המחלק, אני לא ממש מבין בזה). מופעל עליו כוח למשך זמן מסוים, עד שכל הגאזים מפנים את הקנה, ולכן הוא מואץ למהירות v כלשהי, ואז נותר לקפיץ המחזיר להאט אותו עד לעצירה ולאחר מכן להשיבו למקום. אם נניח שהכל מאוזן, בדיוק (כלומר, הקפיץ עוצר את המחלק עוצר בדיוק בסוף התנועה שלו), נקבל שאם נדרוך ונשחרר את המחלק, הוא יפגע באקדח בערך אותה המהירות שבה הוא נזרק אחורה בעת הירי. עם זאת, כאשר הקפיץ מפעיל עליו כוח (למעשה הולך ופוחת, ולכן נתייחס לכוח ממוצע - כזה שלו היה פועל באופן קבוע כל הדרך היה מביא לאותה תוצאה), מסוים לאורך כל זמן התנועה. ייתכן (אני לא בטוח בדיוק בתזמון של פעולת האקדחים) והגאזים מפעילים כוח לאורך זמן קצר בהרבה, ולכן, על מנת להאיץ לאותה המהירות, הכוח שהם מפעילים על המחלק יכול להיות גדול בהרבה. דבר אחד כן הגענו אליו - אם הכל מאוזן, אז המהירות של המחלק זמן קצר אחרי שהגאזים עזבו את הקנה, היא אותה מהירות בה הוא נע רגע לפני שהוא חוזר למקומו.

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif

בעזהי"ת לעניות דעתי, בטח ובטח שהחזקת הקפיץ דרוך לאחור, דורשת פחות כוח מאשר בלימת התנועה שלו כשכבר יצא לדרך, אבל כל זה באוויר ונראה שפשוט צריכים לבדוק את זה, ונניח אפילו להשתמש בח"קים וביד עם כפפת עבודה או משהו.

amir_aikido

New member
רק להבהיר - בדקתי ביבש בלבד

את הבדיקה המאוד מוגבלת שעשיתי, עשיתי ביבש עם אקדח פרוק לחלוטין ולאחר שבדקתי את מצבו הפרוק 10 פעמים בערך. לא עלה על דעתי אפילו לבדוק מול אקדח טעון ...
אמיר

../images/Emo45.gif

אמיר אלה בדיוק המילים ! כל הכבוד על הגישה ! לא להעיז לעשות עם אקדח טעון ! אין בכך כל צורך יש קלטות באליסטיקה וניסויים בנשק על ידי מישטרות בעולם שניתנות לרכישה ושם ניתן לראות את הניסויים הללו כבר מלפני 20 שנים ולכן אין צורך אישי לעשות זאת ומדגיש זה מסוכן ולמי שאין הבנה בתחמושת עלול להיגרם תאונות ! אין להשתמש באקדח טעון למטרות אלו ( לדעתי גם מבחינת החוק בישראל ולבטח חוקי המיטווחים ! )

snift

New member
מנסיון של חבר, בכל הנוגע לעוזי -

העוזי ניצח. התפיסת אקדח, אני מנחש שהאקדח ינצח גם הוא, אבל בכל פעם שאני אאלץ להתמודד עם מצב בו תפגע היד שלי או שכדור אקדח ינקב אותי, אני בהחלט אבחר "להקריב" את היד. יש כאלו שינסו לדחוף את היד בין הפטיש לנוקר (איפה שיש פטיש חיצוני) ויש כאלו שינסו לתפוס את הצינה, בכל מקרה מדובר במהלך נואש שמטרתו לתרום לסיכוי שהכדור לא יפלט.

אלישיר

New member
עוזי, על המכנס פתוח שלו, אינו אקדח.

בעזהי"ת יכול להיות שגם באקדח יהיה קשה מאוד למנוע את תנועת המכלול, אבל עדיין יש הבדל בין הבריח הכבד של העוזי וכוח הקפיץ שמפעיל אותו, ובין אקדח קונבנציונאלי (קונבנציונאלי -כן אני יודע שלתותח מתנייע דוגמת "נשר המדבר", יש מכלול קצת יותר אגרסיבי).

cavaler1

New member
היד האנושית מנצחת...

בניסוי שנערך ע"י מדריך קרב מגע( מדריך קמ"י בדרגת דאן 2) בו נכללו אקדחי 9 מ"מ ותחמושת חיה, אושרה הטענה כי היד לא תינזק(לא ע"י חיתוך ולא בכוויה) עקב תזוזת הצינה לאחור. מה גם שגם אם הצינה תשלים את פעולתה לאחור( מה שלא תמיד קורה) עקב לחיצה על ההדק התרמיל שיפלט יגרום למעצור אי פליטה וימנע מכדור נוסף לצאת מן הקנה. .אגב, הניסוי נערך מטעם חברת הכשרת המאבטחים בה הוא עובד בתור מדריך. היורה היה מדריך ירי באותה חברה שהיה סקפטי לגבי יעילות ההגנה.

cavaler1

New member
עוד על ההגנה נגד איום אקדח..

רוב הסיכויים שכדור אכן יפלט עם הסטת האקדח. לכן האקדח מוסט רחוק מן הגוף למניעת פגיעה במבצע ההגנה. ולכיוון הרצפה, למניעת פגיעה בעוברים ושווים.

הסטת האקדח

גם הסטת האקדח חייבת ליהיות למקום מבוקר ולא תמיד ריצפה כי אם זה בטון לדוגמא יגרמו ריקושטים ואפשר להיפגע גם מריקושטים ואין ביקורת לאן הם עפים עדיף אם ניתן להסיט למקום שלא איכפת שיפגע כמו היריב ( וגם מישם יתכנו החזרים כתוצאה מבליסטיות ) ספה , מיזרון ת קרקע רכה כמו אדמה שאז תיהיה ספיגה מלאה של הכדור והריקושטים ובהחלט חייבים לקחת בחשבון "פליטת " כדור כתוצאה מההסטה של האקדח

יד אנושית VS צינת אקדח

נושא תפיסת הצינה הוא מהחשובים בתרגילי "GUN DISARMING " בהתבססות על המכניזם של האקדח אחיזת הצינה בצורה נכונה ( מודגש נכונה ! ) תיגרום לעצירת הצינה ואי יכולת האקדח לטעון כדור נוסף במיספר רב של היסתיגויות צריך לזכור שיש פה הכללה והכללות לעולם אינן נכונות לגבי יוצאים מהכלל ! לפני שנה שוטר הציל את חייב כי זכר שאחיזת הצינה או התוף ( באקדח תופי ימנע סיבוב התוף ) תיגרום למעצור רוב האקדחים בשוק אין שום בעייה באחיזת הצינה ואין נזק ממשי אם בכלל ליד ( מניסיון ובדיקה ומדגיש הבדיקה נעשתה במישטרת ישראל עם מיספר סוגי אקדח ואם מדריכי ירי מוסמכים ובאישורים מתאימים על מנת לבחון סוגייה זו ולכן אין להחליט על דעתך ולעשות זאת שכן זה אימון לא בטוח ויש הרבה מדריכים שמנסים להראות זאת כיום לאחר שהוא יצא ממישטרת ישראל למיספר שיטות אזרחיות והסכנה שיתחילו ו תאונות גודלת לדעתי היום ורק השבוע עניתי לאימייל לבחור שמארגן אימון במיטווח עם "ישראלי מומחה " שרק שכח שהוא לא מדריך ירי...שזה מסוכן ולא בבית סיפרנו אז נא לא לעשות אימון זה !! ) אקדח שיש לו קומפנסטור תיהיה פריצת אש מחררי הקומפנסטור וזה יגרום לכוויות הצינה לא תנצח ורוב האקדחים הממוצעים 9 ממ כגון גלוק,ברטה,סמית,וולטר,יריחו זה יעצור את הצינה יגרום למעצור לרוב היד לא תחתך או תיפצע כלל אולי סריטות וכוויות קלות (שוב מניסיון אישי והשתתפות בניסוי זה ) לגבי גריפת כדור נוסף זה לא ימנע אם היד תיהיה במנח שכפי שעדיין מלמדים במישטרת ישראל להוצאת אקדח במיקרה של אקדח ברטה תיהיה טעינה של כדור נוסף ואחיזה שוב כפי שנילמדת בקרב מגע של מישטרת ישראל יש לו טעות באחיזה ולכן תיהיה טעינה של כדור נוסף כשמדובר בברטה לשאלתך מי ינצח היד או הצינה - היד ! כוח הצינה אינו מספיק ואנו מדברים על אקדח ולא על "וולקאן "

בדומה לידידי אבי

אני במיסגרת עבודתי ניסית זאת מיספר פעמים וכולן נחלו הצלחה מירבית לא שריטות ולא כוויות רק מעצורים..

Blade2

New member
תודה על התשובה המפורטת!

נהניתי מאוד לקרוא. האם הטכניקה של משטרת ישראל לא עובדת על ה"ברטה" בגלל המבנה השונה של הצינה? (עם הקנה החשוף)

../images/Emo45.gifבדיוק

בדיוק בגלל שלבארטה יש צינה "חתוכה " ולמעשה הקנה חשוף ואם אוחזים בצורה של אצבע אחת אז למעשה זה על הקנה ולא הצינה ולכן האחיזה צריכה ליהיות עם כל היד וכך גם ניתן ללהוציא המחסנית,לחסום הפטיש במיקרה של פטיש חיצוני,לנצור לו את הנשק מלבד זאת במצב כפי הנילמד במישטרת ישראל אם הוא ינסה לבצע "GUNRETENTION כלומר לשמור על הנשק ולמנוע ננך לקחת זאת ( שזאת פעולה הגיונית...) הרי שיש לך רק אצבע במקום כף יד ובמיקרה מאבק יהיה לו יתרון בדצמבר אהיה בישראל ואשמח להדגים ולהסביר מיספר קווים הגיוניים בהוצאת אקדח ואם רן ובייבי יארגנו מיפגש אוכל להסביר ולהדגים מה עושה הצבא מול מישטרה למה ואיפה עקב אכילס בכל רעיון

gafni

New member
כשהקת בכף היד שלך ,אצבע מורה על

ההדק והקנה מכוון לתוקף כל מנח אחר הוא אילתור מסוכן

למעלה