ידע משפטי

שילגיה13

New member
ידע משפטי

לאלה שמבינים בזה,,
האם כתיבה שלי בתום לב כאן בפורום בלי להצביע על בן אדם/ניק ספציפי
יכולה להיות עילה לתביעה משפטית (לתבוע אותי) של הוצאת דיבה?
סתם מעניין אותי לדעת,,
והמבין יבין

אני יכול לנחש מי זה

ואם אני צודק - את יכולה להירגע. הוא איים על אנשים רבים בניקים רבים, ובינתיים נחסם בכולם משני הפורומים.

שילגיה13

New member
אתה צודק כתמיד

מזל שהייתי מול המסך
כי אם היה מישהו מולי הוא היה חוטף בטעות מרוב שהייתי עצבנית

להחטיף

בגלל איום בתביעה?
אני הייתי שומרת את האלימות הפיזית למסרים הכוללים קללות, פרוט איברים של אמא שלך וכן הלאה

אני חושב שקיבלת תשובה בהמשך השרשור

בשלב מסוים זה הופך לכל כך צפוי שכל הכיף כבר יוצא מהסיפור.

תבני

New member
זה אולי יכול לעזור לך

http://www.y-law.co.il/page82.html
בכל מקרה מדובר בתחום מאוד אפור, התובע צריך להכין המון כסף ועורכי דין תותחים בתחום כדי שישצליח ממש לפגוע בנתבע (פיצויים או קנסות).

זיגי13

New member
אתה טועה תבני

כבר מזמן זה לא תחום אפור, ויש פסיקות של ביהמ"ש, לגבי האינטרנט אחריות גולשים ומנהלי פורומים. בכל הערכאות הרלוונטיות
ומה עוד,בשביל להגיש תביעה כזו, אין צורך בהמון כסף, ולא בעורכי דין תותחים. צריך עורך דין שיודע טוב את התחום, בעל רשיון תקף, כמו גם יכולת להוכיח שהוצאת הדיבה לא הייתה בתום לב, ושלא ניתנה רשות תגובה .

שילגיה13

New member
רק כי היה לי קצת משעמם

אני מצטטת לך מתוך המקור שלך:תחת הכותרת:"לשון הרע והאנונימיות באינטרנט"
"מקום שבו מדובר בעוולה אזרחית בלבד, פרטי כתובת ה-IP לא יחשפו. מקום שבו מדובר במצב העולה כדי עבירה פלילית – יחשפו פרטי כתובת ה-IP. -הייתי מביאה ציטוטים נוספים שמסירים ממני כל אשמה אבל לא משעמם לי עד כדי כך.
זה נחמד שאתה מביא מקורות

אני חושב שלא

כמובן שאני לא משפטן, אבל ככל שאני יודע גם עיתונאים עומדת לזכותם כל מיני מושגים כמו אמת דיברתי או תום לב, למה שתגרעי?

זה לא פשוט

הבחורה השמיצה פה 49% מאוכלוסית כדור הארץ במחי מקלדת, זה כולל אותך ואתה ככה מקל ראש?

שילגיה13

New member
מה יהיה?

אני אצליח להיחלץ מזה אי פעם?
אני לגמרי מרגישה כמו אחת שהסתבכה עם החוק

נכון להיום אין שום חשש לפי הלכת רמי מור, אבל

צריך לזכור שהלכת רמי מור היא הלכה פרוצדורלית ולא מהותית, דהיינו היא לא קבעה שאסור לספק למסור את שם בעל המנוי שהשתמש בכתובת ה-IP בגלל הזכות לפרטיות וכו'.. אלא היא פשוטה קבעה שהחקיקה הפרוצדורלית נכון להיום לא מאפשרת זאת וביהמ"ש לא יכול לכתוב על דעת עצמו חוקים חדשים שיבנו מאפס פרוצדורה לחשיפת שם בעל מנוי האינטרנט.

חשוב לזכור שיש הליכי חקיקה בקנה שיאפשרו זאת, ומכיוון שהלכת רמי מור היא פרוצדורלית בלבד המשמעות היא שאם מחר ייחקק חוק שכן מאפשר זאת אז הוא יחול רטרואקטיבית וניתן יהיה להגיש תביעה לחשיפת פרטייך גם אם פרסמת את ההודעה המכפישה לכאורה עוד לפני חקיקת החוק החדש, ובהלכת רמי מור נאמר מפורשות שאין בה כדי להתיר או להכשיר עוולות אזרחיות שמבוצעות באינטרנט מאחורי חומת האנונימיות גם אם נכון לעכשיו אין אפשרות פרוצדורלית לאתר אותם.

זיגי13

New member
כעיקרון זה נכון

אבל אתה שוכח, שבמעצמת הייטק כמו ישראל ,בה הרבה תכנתים ובוגרי 8200 . לא מסובך כל כך להשיג כתובת Ip של הנתבע
בדרך כזו או אחרת, ואז כותב ההשמצה לא וכל להסתתר יותר מאחורי אנונימיות

למעלה