ידע כללי?

kidron1

New member
ידע כללי?

שלומות, רק להשלמת ההשכלה - האם פולנית היא שפה מלעילית? תודה אביבית

ברק301

New member
השפה הפולנית...

אני ממש לא מומחה לפולנית אבל אוהב שפות ואוהב ללמוד שפות ובדרך לאזרחות הפולנית החלטתי לנסות ללמוד קצת יש כל מני אתרי לימוד שפות, ניסיתי להתחיל, ורק שברתי את השיניים וגם אחרי ששברתי את השיניים נראה לי שאני לא מצליח לשמוע את הניואנסים הנכונים ולהגות נכון... ורק לשם השוואה הצלחתי ללמוד בקלות יפנית וספרדית...

kidron1

New member
בהצלחה רבה!

מודה ומתוודה - אינני יודעת איך אומרים בספרדית וביפנית בהצלחה!!!! אביבית

ברק301

New member
את דווקא יודעת

בהצלחה ביפנית אומרים - סייקו (כמו השעון) וספרדית - אקסיטו, שלי זה נשמע כמו שילוב של אקסיט - יציאה ואקסייט, התלהבות

PlayHeat

New member
אם כבר בהצלחה בפולנית...

אמרו לי פעם שהתרגום החופשי של הצלחה בפולנית הוא "תן את ההכי טוב שלך" מה שמראה משהו על הניגודיות בין התרבות האנגלית (מזל טוב) ליפנית.

PlayHeat

New member
1 - לא בדיוק

המשמעות של המילים בהצלחה היא פשוט שתצליח (התוצאה חשובה) לאומת תן את הכי טוב שלך (מה שחשוב זה לא ההצלחה אלה הניסיון) וגוד לאק (שהמזל יהיה לצדך) 2- סליחה, נדמה לי שהתבלבלתי בין פולנית ויפנית, אין לי מושג מה המשמעות בפולנית...

Apellai

New member
אכן כנראה התבלבלת. חיפשתי בפולנית ולא מצאתי

את מה שאתה טוען

masorti

New member
כלל האצבע הוא...

שההטעמה בפולנית היא על ההברה הלפני-אחרונה במילה. לפחות זה מה שלימדו אותי. לכן אומרים NA-rod אבל na-ro-DO-wy. ולכן גם iz-RA-el וגם war-SZA-wa. וגם כמובן tel-A-viv . והמהדרים גם מזכירים את ar-lo-zo-RO-wa פינת di-zen-GO-wa.

Apellai

New member
בהחלט כן, שפה מלעילית. אם כי לפעמים יש

צרופים של שתי מילים שמבוטאים אם הטעמה בראשית הצרוף. גם, תושבי ערים שונות לפעמים מטעימים את המילים בצורות שונות. אבל ככל - מלעילית

masorti

New member
למה שפה מלעילית?

האם ההטעמה היא בתחילת המילה? (כפי שכתבתי קודם, למיטב ידיעתי ההטעמה היא בהברה הלפני-אחרונה ולא הראשונה.)

Apellai

New member
האבחנה היא, שמלרע זו הטעמה על ההברה

האחרונה. מאחר שזה לא המקרה בפולנית, הרי שהיא מלעילית. חלוקה אחרת היא לפי משקלים שיריים, שם קיימות הטעמות שנקראות יאמב, טרוכא, אמפיברך, אנאפסט ודקטיל. לדוגמה דקטיל מאפיין את השפה ההונגרית (ודי לחכימא ברמיזא...)

masorti

New member
טוב, אם כל הטעמה שאינה על ההברה האחרונה...

היא מלעילית, אז פולנית היא שפה מלעילית. את זה שהונגרית היא מלעילית אני יודע גם בלי דקטיל.

Apellai

New member
דקטיל עושה את ההבדל בין המלעיל של

פולנית למלעיל של הונגרית. תסכים שהן לא אותו הדבר

למעלה