ידע כללי

gershon17

New member
אה, אבל אתה מתבלבל

אל תשכח את המגזר הימני האנטי דתי, שהביא לצומת שמונה מנדטים ב-92. הרי ב-92 היה שכיח למדי לפגוש אנשים שמתלבטים אם להצביע צומת או מרצ.

yo c

New member
אחד עשר,, רואים שאין לך מושג

מי הם אוהדי שינוי, עבדך הנאמן למשל הגיע לשינוי כי בימין כל מפלגה שתאמה את דעותי היתה מכורה מראש לחרדים, ובשמאל כל מפלגה שתאמה את דעותי בנושא דת ומדינה ודתיים היתה מכורה מראש לפלשתינאים. לדעתי החלוקה בין שמאל לימין בשינוי היא 60% 40 % בערך {כשכל צד טוען שהוא 60%
) זה לא קל - לראיה בדיון שהתקיים במועצת שינוי על "הגדר ההפרדה הבטחונית" נשמעו טיעונים מנוגדים שלא היו מביישים את מרצ ומולדת..... ולבסוף יצאה החלטה מאוזנת שאחדה את המשותף שבשתי הגישות. זו גדולתנו

yo c

New member
התשובה היא כן

בשינוי יש גם תומכי שמאל כמו ח"כ יהודית נאות (לשעבר מרצ) וגם תומכי ימין כמו ח"כ מודי זנדברג ( לשעבר צומת) ועוד רבים המגדירים עצמם כמרכז. זה לא קל, אבל רישמית המפלגה לא החליטה על שמאל או ימין בדרכה המדינית וכל נושא נבחן לגופו של ענין ובזה כוחה וגדולתה של שינוי.

הגיע הזמן ששינוי תחליט שמאל או ימין

כדי שהציבור יבחר ב"שינוי" בצורה רחבה יותר הוא צריך לדעת דבר ראשון את האידאולוגיה הבטחונית שמאל או ימין ואולי גם מרכז אבל מה אומר המרכז הזה?זה חובה. דבר שני כלכלה, הציבור רוצה לשמוע מה התוכניות הכלכליות של "שינוי" אם יש כזה דבר בכלל. ונמאס לשמוע חרדים חרדים חרדים, ומפלגה שלא החליטה מה דרכה חוץ מחרדים חרדים מראה כמה מפלגה לא רצינית ושאינה יודעת מה תפקידה. הגיע הזמן שתשקיעו ותחליטו כבר בעיניניים החשובים במיוחד בתקופה הזאת שמפלגת העבודה טובעת... אז תתחליו להחליט!

Anne4

New member
קרא את המצע שלנו

והדרך שלנו תביא להרבה יותר מושבים בכנסת הבאה. המלחמה בשחיתות, הרצון לבנות חברה טובה יותר, ציונית ובעד חופש ושוויון. מר"צ מדברת - אנחנו עושים. אז אנא, הפסק לבחוש בקלחת. אם מתאים לך - אתה מוזמן להצטרף. אם לא - מר"צ תמיד תהיה בסביבה.

מפלגת מרכז שבה אנשים מימין ומשמאל

בתור איש ימין גם אני מעונין שיהיה בשינוי אנשי שמאל שינוי קמה על זה שגם אנשי שמאל וגם אנשי ימין יתמכו בה כדי להילחם בכפיה הדתית בנוגע לשאלה המדינית כדי שאף אחד לא יאבד את הקול שלו יהיו לנו חכים מהשמאל שייצגו את תומכי שינוי השמאלנים וחכים מהימין שייצגו את הצד הימני

גרעאפס

New member
לדעתי, שינוי היא ימין קיצוני

אולי לא בעמדותיה המדיניות, אבל בחברתיות-כלכליות היא ימין קיצוני. היא הכפיל המושלם של לה-פן הצרפתי, ובאשר לימיניותו אין כל ספק. אם תקשיבו למה שלה-פן אומר ולמה שלפיד אומר תגלו דמיון מושלם: זה לא אנחנו שגזענים ולא פלורליסטים, זה הם! אנחנו פה להגן על המעמד הבינוני שעובד קשה למען המדינה. זה הם הפרימיטיבים והמשופעים בחטאים קדמוניים, לא אנחנו. מבחינה זו קיים הבדל תהומי בין שינוי למרצ, מפלגה סוציאל-דמוקרטית אמיתית, בסטנדרטים אירופאים.

Anne4

New member
לדעתי מר"צ אלטיסטית

מר"צ מפחידה אותי. מר"צ חסרת סובלנות (טולרנטיות). מר"צ איבדה אי שם את ערכיה הציוניים. מר"צ גורמת לדמורליזציה ולפירוד בעם. מר"צ מנוכרת לרוב העם. מר"צ אינה מספיק ליברלית וחופשית. מר"צ נגד הכל. שינוי - בעד הכל (בעד חילוניים ודתיים, בעד שמאל וימין, בעד הגנה וביטחון על המדינה, בעד החופש להאמין ובעד החופש שלא להאמין, בעד ציונות, בעד ערכים, בעד המולדת). ומר"צ? נגד הימין (ואפילו לפעמים גם נגד המרכז!). נגד הדתיים. נגד צה"ל. נגד הממשלה. נגד, נגד, נגד. די, כבר נמאס מהם!

alon14

New member
לומר את האמת?

אני שונא במרצ רק שלושה דברים: 1. יוסי שריד 2. הצביעות של המפלגה 3. הפסאודו-ליברליזם שהוביל את מרצ למלחמת חורמה בפורנו (אופס, ניצול מיני - מה זה משנה, אני מסתכל על אחותי כמה פעמים ביום ומדי פעם גם מדבר עם נשים - אז אני נצלן מיני מאוד גדול
)

למעלה