ידע כללי

tsachiho

New member
ידע כללי

מהי העמדה הפוליטית של המפלגה? ימין או שמאל

זה תלוי באיזה יום....

אבל עקרונית זה חייב להיות בניגוד לכיוון החשיבה של החרדים

אנדרי ז

New member
לא ימין ולא שמאל - מרכז

ולשם הבהרה להלן סעיף "תהליך השלום" מתוך עיקרי שינוי: ´שינוי´ תומכת בתהליך השלום. הסכמי שלום כרוכים בוויתורים מכאיבים משני הצדדים. חייבים להבטיח את ביטחון ישראל, את הנורמליזציה של היחסים עם הפלשתינאים ועם המדינות השכנות ואת השלום עם העולם הערבי. ירושלים, בירת ישראל, תישאר מאוחדת, תוך כיבוד זכויות הפולחן במקומות הקדושים לשלוש הדתות. אוסיף גם שלאחרונה התקבלה החלטה במועצת שינוי שקוראת להקמת גדר הפרדה בטחונית בינינו לבין שטחי הרשות הפלשתינית, לשם מאבק בגל הטרור המשתולל. תוכל לקרוא על כך בעיתון השינוי.

פשוט שאתה לא צודק

אני מבין את הרצון והעניין שלך ושל בוחרי שינוי, אבל...כולם יודעים שאין זה כך. בוחרי שינוי משתייכים למגזר השמאלני ואנטי דתי בעיקרו, ולראייה הביס הענק שמן הסתם תנגסו במרץ ובשמאלנים שנשארו בעבודה. המרכז יפנו ימינה לעבר הליכוד בלי להתייחס לתעמולה הקטנונית של שינוי מול החרדים

LSD-J

New member
קטנונית?

מבלי להתייחס להנחה המוטעית שלך שמצביעי שינוי הם שמאלנים (שאל את סילבן ועוד כמה פה), אני חושב שהמלחמה של שינוי בסחטנות החרדית רחוקה מאוד מלהיות קטנונית. יש סיבה לכך שהיא קיבלה 6 מנדטים (בפעם הראשונה), ולא סתם מנבאים לה גידול עצום (יש האומרים פי 2) בבחירות הבאות. הסיבה לקיומה של מפלגה כמו שינוי היא החשש (המוצדק) בקרב חילונים רבים שמדינת ישראל לא תישרוד לאורך שנים אם כוחם של החרדים ימשיך לגדול בקצב שהוא גודל היום. תקציבי הרווחה האדירים המופנים לעבר מגזר זה בגלל חוסר נכונותו להשתתף במעגל העבודה, התעקשותו על הטלת נטל פרנסת משפחותיו "ברוכות" הילדים על האוכלוסיה העובדת, אובדן ההכנסה הפוטנציאלית והנזק שנגרם למשק כתוצאה מכך, הנתח ההולך וגודל מעוגת תקציב החינוך שהולך למוסדות החינוך שלו המחנכים לשנאת הציונות והדמוקרטיה. כל אלה וסיבות רבות נוספות גורמות לאנשים רבים לחשוש לעתיד המדינה אם לא יתבצע שינוי קיצוני במדיניות ההעדפה הברורה של המדינה כלפי המגזר הזה, שלא תורם לה כמעט מאומה.

ים ושמש

New member
אבל מי הם רוב "החילוניים" של שינוי

מי הם הרוב שכל כך יוצאים נגד הדת?השמאל! ולא נכון שאוכלוסית ש"ס לא עובדת! ברובם הגדול-עובדים והולכים לצבא. אתם מבלבלים בין נטורי קרטא-לבין חרדים של "אגודה"-לבין ש"ס!!!!!!! כל קבוצה היא סיפור בפני עצמו-וכלל לא אותה אוכלוסיה! היחידים, שהינם "לא ציוניים"-הינם נטורי קרטא.אבל הם לא מקבלים אגורה מהמדינה! תפסיקו לערבב מין שאינו במינו!

אנדרי ז

New member
נטורי כרטא הם אנטי ציוניים

אחרים כמו אגודת ישראל הם במקרה הטוב לא ציוניים. הם נוטים להיות קצת יותר ציוניים בתקופות של דיוני תקציב... ולגבי ש"ס, אני מניח שיש גם כאלה וגם כאלה, ובכל מקרה הנזק שהם גורמים למדינה הוא מעל ומעבר לכל ציונות שלה הם עשויים להתיימר.

סילבן

New member
אנטי-ציונים גם כן

הם פשוט מתייחסים אל מדינת ישראל כאל כל מדינה אחרת, ולקהילה החרדית שם כבכל מדינה אחרת. הם עדיין מזדעזעים מהרעיון שהעם היהודי יקים צבא ומדינה. ש"ס היא פשוט מפלגה עדתית, ולסיסמתה "להחזיר עטרה ליושנה" ישנה הכוונה למעמד יהודי המזרח בארצות מוצאם לעומת ה-"קיפוח" בארץ. לכן אחוז ההצבעה אליה בצה"ל הוא גבוה מאוד, למרות שהמפלגה נגד שירות בוחריה בצה"ל.

ים ושמש

New member
מה פתאום? ש"ס? נגד השירות הצבאי?

רוב רובם של נציגיה בכנסת ובממשלה,שירתו בצבא! חלקם בתפקיד קרבי -מפקדים. רוב רובם של ציבור מצביעיה-משרתים,או שירתו. אתם שוב מתבלבלים בין חרדי מאה שערים,לבין מפלגות אחרות! זכותכם לזעוק נגד הכוח של ש"ס-לגיטימי. אבל היו דבקים בעובדות כהוויתן,בבואכם לצאת נגד מפלגה סקטוריאלית זו. אחרת, נידמה שהזעקה-היא סתם שינאה.

הרוב החילוני של שינוי

הם מאה שבעים אלף אשר נתנו את קולם בבחירות ב 99. אין קשר בין עמדה מדינית לבין העמדה ביחס לחרדים והכפייה הדתית. עובדה שהיתה פעם בכנסת מפלגה שקראו לה צומת שקהל מצביעיה הוגדר כימין קיצוני חילוני. אך להבדיל מצומת ז"ל שינוי משלבת בתוכה מצבעים גם מהשמאל וגם מהימין ורבים אומרים שזה הוא סוד הצלחתה.

שטויות שינוי היא מפלגת מרכז ימין

אני איש ימין תומך שינוי אנשי השמאל שמתנגדים לחרדים ימשיכו להצביע מרץ(ראה הסקר האחרון)בוחרי שינוי בניגוד למועצת שינוי(לצערי)הם אנשי מרכז ימין(הכוונה שלי היא לאנשים שתומכים כעת בשינוי)גם בקרב תומכי שינוי בבחירות99 יש חלוקה בין שמאל לימין על פי מדגם לא מייצג של תנועת שינוי כשליש עד חצי מתומכי שינוי הם אנשי ימין וכוחה של שינוי יקבע בכמה אנשים יעברו אליה מהעבודה ליכוד עולים מרכז

Anne4

New member
ומה - אם מותר לשאול...

מביאך לפורום "המרובע" שלנו?

ואני מרכז נוטה לשמאל דווקא...

דווקא אנשים נוטים להתרחק ולהירתע ממרצ בגלל הקו השמאלני-קיצוני בו נקטה לאחרונה... אנשים כמוני יצביעו לשינוי ולא למרצ (או ל"אבודה"...) ואם אתה לא מאמין לי שאני שמאל אתה מוזמן לשאול את החברה מרוטר/פראש...

Anne4

New member
זה יופי!

השמאל של נעה הוא שמאל ציוני. אני למשל, מזדהה יותר עם המרכז הנוטה ימינה. יחד עם זאת, אני יכולה ללמוד הרבה ממישהי כמו נעה, המזוהה כמרכז הנוטה שמאלה. זה היופי והפתיחות האמיתית במפלגתנו. כאן - לא סותמים פיות, כפי שעושים במפלגות אחרות, אלא להיפך, דנים בנושאים בכובד ראש ומחליטים באופן פרגמטי. וזו עוד אחת מהסיבות שאני חברת "שינוי".

למעלה