ידע הבנה הוויה

לא זכור לי

שהגדרותיהם של אוספנסקי וגורדג'ייף היו פופולאריות או הומוריסטיות למחצה.

סליחה, התבלבלתי ../images/Emo13.gif

חשבתי שהודעתך כוונה לצופה

gwizard

New member
לא חושב שזה אפשרי

כי אני המצאתי את זה תוך כדי כתיבה.

gwizard

New member
האמת שזה לא מסביר כלום.

אבל כל אחד רואה את הדברים אחרת.

הצופה.

New member
האם אתה יכול להסביר את מה שכתבת?

ידע - זה כאשר אתה מגלה שיש דברים בעולם שאתה יודע. האם הגילוי הוא ידע או הבנה? הבנה - זה כאשר אתה מבין כי שאתה לא יודע כלום. כאשר אתה מבין שאינך יודע כלום , האם אתה יודע שאתה לא יודע? האם זו ידיעה? אז האם הבנה היא ידיעה? הוויה - זה כאשר אתה מרגיש את הידע נצרב בתוכך ומשם מגיעה ההבנה כי אתה כלום והכל בו זמנית. האם ההוויה מרגישה את הידע נצרב? האם ההויה מרגישה בכלל? האם ההבנה מגיעה מההוויה? ואז אתה מת. מה זה פה למות? כדי להיולד מחדש. ומה זה להוולד מחדש בנושא הזה?

gwizard

New member
ההסבר יגנוז את הקסם

תגיע להבנה שלך לבדך, כך יותר בטוח לכולנו.

הצופה.

New member
תהליך ההבנה

ההבנה זה לא משהו שאנחנו עושים הבנה היא דבר ספונטאני שמתאפשר בעיקבות תנאים מסויימים הבנה זה תהליך שעובר דרכינו לא אנו יוזמים אותו אין קשר בין השקעה להבנה תנאי הבסיסי הוא רכישת הידע ללא הפרמטרים לא יתרחש תהליך ההבנה ותהליך זה הוא מאומץ אך לא מבטיח הבנה! אדם שומע שאש זה דבר מסוכן .זה הופך לידע לא להבנה ולא לתובנה..ברגע שאדם נתקל באש שריפה היודע בתוכו נעלם שכן אם יתחיל לחשוב הוא פשוט יסתכן בחייו...מה שקורה באותו רגע משהו אחר לוקח את המושכות ומוביל את האדם לאורך התהליך (גם אם מדובר בכוויה קטנה) שלאחריו האדם יאמר "אני לא יודע מה היה שם ואני לא יודע מאיפה היו לי הכוחות הללו " כלומר הוא היה במצב תודעתי אחר...לאחר מכן אש מסוכנת היא לא ידיעה היא חלק מההויה מה שקורה בתוך ההבנה זה וויתור אמיתי על היודע שבך מצב ללא מחשבות מצב שמאפשר חדירה של החדש ושל המיינד האוניברסאלי ...התנאי ההכרחי להבנה נמצא הויתור על המחשבות על האגו דבר שקורה לעיתים רחוקות ולכן ההבנה היא דבר שמתרחש מעט... אז איך אדם ייותר על עצמו?

אינקה

New member
בוא ננסה אחרת

אדם הוא מערכת תודעתית וככזה הוא מתאים את עצמו למערכת הכוללת אותו. ידע הוא תיאום מסויים בין התהליכים הנתפסים לתהליכים במערכת האישית. הבנה היא התאמה מבנית של המערכת האישית למבנים של המערכת הנתפסת. תהליך ההבנה הוא תהליך של פיעפוע ואיזון בין המערכות.

jongler

New member
הבנה (עפ"י הבנתי....)

כאשר כל מרכיבי האדם מסונכרנים עם הידיעה, עם החומר הנקלט וכך הוא (המידע-חומר) נספג באדם בצורה מושלמת.

למעלה