ידע הבנה הוויה

הצופה.

New member
ידע הבנה הוויה

אדם נושא איתו ידע או לומד, ומעמיס על עצמו ידע נוסף..יש תהליך שנקרא הבנה, בו הידע מופנם והופך לחלק מההויה שלנו.. תהליך ההבנה הינו תהליך של שיחרור של הידע וצריבתו ב cpu שלנו, ובכך אנו משתחררים מהידע וההויה שלנו עוברת טרנספורמציה למשהו אחר קל יותר משוחרר יותר נקי נותח נוכח יותר .(המחלה יותר היא בעייתית בפסיכולוגיה אין יותר). השאלה שלי היא מה הוא תהליך ההבנה? מה מתרחש שם? למה יש ידע שלא מופנם, ולמה יש שכן? איזה תנאים צריך ליצור כדי להגביר את ההפנמה? האם אפשר בכלל להגביר את זה? ובכן מה היא הבנה? נכתב בהשפעת הספר של אוספינסקי

RainBird

New member
מפריע לי ההשוואה של אדם למחשב אני מפריד גם בין ההבנה של התודעה, וההבנה של הרגש, או הלב.

RainBird

New member
כי אני חווה אותן אחרת זה מאוד קל לי להבין מנטלית לדוגמא שהזוגיות שלי נסתיימה. אבל הלב שלי זמן רב לאחר מכן יקרא לאדם שהיה איתי בזוגיות "שלי" הן לא מסונכרנות ולא אמורות להיות מסונכרנות.

jongler

New member
"...לא אמורות..." - ופה הבעיה....

לכל תפקוד תפקיד אך לא לשכוח שכולם מרכיבים את השלם. יש הטוענים שהאדם הוא ריבוי - מכיוון שהוא אוסף של תיפקודים מפוזרים ולא מסונכרנים, וזוהי למעשה השיכחה הגדולה - השינה שאופפת את האדם. אין הוא זוכר את עצמו כי אין הוא נוכח במלוא הוויתו, תפקוד אחד ישן, השני חומד והשלישי עסוק בפעולה מיותרת.. אז מה נשאר מהבן אדם?!

RainBird

New member
מה שהוא מחליט ../images/Emo13.gif אז כשאתה אומר לעצמך מנטלית "אני לא רעב" או, "אני לא צריך לישון" אתה מצפה שהגוף שלך יגיב לזה כמו שאתה חפץ שהוא יגיב לזה?

jongler

New member
מי הוא אותו אחד שאומר את זה?

אבל זאת באמת שאלה גדולה.... לפני כן, לעינייננו, אתה מציג כאן תפקודים מנוגדים, האם יכול להיות שהם יתפקדו כמשלימים ?

RainBird

New member
מהמקום שבו אני בא הכל אפשרי. השאלה אם זה רצוי ובריא לא?

RainBird

New member
רגע, אז כל רוחניות צריכה להיות דומה? עם אותן מסקנות ואותה גישה? כל מדיטציה מניבה את אותן תוצאות? מאוד קל לרצות לשנות כל הזמן, אבל האם יש לך את האומץ לקבל את העולם כמו שהוא?

../images/Emo27.gif

אתה כתבת "העולם כמות שהוא"... הנחתי שאתה יודע. בתור מי ששאל את השאלה- "מה זה?" אינני יודע. גם עכשיו אינני יודע. מה זה העולם כמות שהוא?

RainBird

New member
העולם כפי שאנחנו חווים אותו. בחושינו ורגשותינו- אולי זה לא מואר אבל אנחנו יכולים לפעול אך ורק מתוך התפיסה שלנו, לא מתוך תפיסה אחרת.

RainBird

New member
אני מקבל אותו כמו שהוא גם אם אני חפץ בשינוי, אני קודם מקבל את מה שיש ולאחר מכן משנה.

RainBird

New member
מדוע? אתה רוצה להיות מסוגל להפסיק לאהוב כי אתה אומר לעצמך שאהבה לא רצויה במצב הזה? או להפסיק לנשום כליל כי לא מתחשק לך?

beinglove

New member
אהבתי-זה נכון שניתן לתכנת

תגובות ופעולות שלנו , אך האם זה אמיתי? מעצם השאלה לא! אנחנו לא רובוטים,אני יודעת שיש כאלה שפועלים כך. האם ניתן להפסיק להרגיש או לאהוב , כי הקשר לא הסתדר? כי זה לא רצוי? אני חושבת שמי שבאמת נשאר פתוח כלפי הרגשות שלו, ממשיך להרגיש ולחוות, לומד להכיל את רגשותיו, ואז יש קבלה של המצב בלי עמעום הרגשות, יש בזה כאב, כן ,אם זו היתה באמת אהבה ולא קשר, היצמדות. רק בתנאים כאלה הלב לא נסגר, ועם הזמן האהבה תעבור איזושהיא טרנספורמציה.זה די מסובך אך עדיף בעיני, ממכניזם של המשכיות, שכן אני מבינה שנועדה גם להגן עלינו מפני כאב. הגנה מפני כאב היא אשלייתית, זו הדחקה שתתפרץ ותתפוצץ לנו בפנינו ולעיתים בזמנים ממש לא כדאיים. רב ההפסד על הרווח!

למעלה