ידעתם ש...

s a r a h13

New member
ידעתם ש...

לג'ון פול היו שירים בהם הוא ניגן קלידים והיו לו באסים ברגליים? ברעיון הזה השתמש גם הקלידן של הדורז. [אגב, יש פורום דורז?]

AeroTom

New member
אני לא מבין גדול בקלידים...

ולא ממש שמעתי על הדבר הזה של באס שם. את מתכוונת באס של פסנתר או משהו בסגנון? בכל מקרה, ג'ון מאוד מוכשר וגם בלהקה היה כך ותמיד ידע לעשות דברים מגניבים על קלידים שונים וכמובן הבאס.

ErezLahat7

New member
באסים יש בדרך כלל באורגן

לא בפסנתר. (באורגן שבבית שלי יש צלילי בס טובים ולכן אני אוהב אותו, למרות שהוא ישן - כנראה מהרגל).

Gezunthait

New member
מכירים את זה שתמיד מסביר? זה אני,

הפעם. בתור מוזיקאי וקלידן בפרט, אני לוקח על עצמי את הזכות להסביר :) יש הרבה אורגנים חשמליים שיש להם למשל קומת קלידים אחת או 2, עם סאונד שונים, וברגליים, במקום פדאל השהיית צליל רגיל כמו בפסנתר, יש 12 פדלים שמדמים אוקטבה אחת במקלדת של פסנתר. אתה יכול ללחוץ עם הרגליים על הפדאלים האלה ויצא הצליל הספציפי שאתה רוצה, וזה נשמע כמעט בדיוק כמו באס. החיסרון הוא כמובן שיש רק אוקטבה אחת.

Gezunthait

New member
הנה דוגמה:

הפדלים האחרים זה אחד שמגדיל ומנמיך את הסאונד ואחד של השהיית צליל.

plantgirl

New member
אה-הא

כן זה ידוע.. ג'ון פול ג'ונס ניגן את הבס תמיד - גם כשהוא ניגן קלידים.... תמיד חיפשתי מי מנגן ת'בס עד שקלטתי ת'קטע (ואני עוד קלידנית חחח) זה די מגניב..אבל הקלידן של הדורס עושה ת'בס עם מקלדת קטנה ועם יד שמאל לעומת ג'ון פול ג'ונס שמשתמש ברגליים..אם אני לא טועה... בכל מקרה...זה מגניב.. :)

למעלה