ידעתי שזה יבוא...

dona flor

New member
ידעתי שזה יבוא...

רק לא ידעתי מתי! אתמול הבת שלי באה אלי ואומרת שביום שישי יש מסיבה אז גייסתי את כוחותי ופתחתי בשלב החקירות... איפה, מתי,מי הולך,מתי את חוזרת וכול... והתשובות לא בדיוק מרגיעות... יום שישי ב23:30 זה מתחיל... לא יודעת מתי זה מסתיים... החברה´ הדגש||כולם הולכים(מכירים את הכולם?) ואיפה? באיזה קיבוץ...במועדון! תשובה מידית שלי - לא
מה??? זה לא פייר-היא אומרת- אתם אף פעם לא מרשים לי כלום(הגזמה נוראית) אבל האמת היא שהיא רק בת 14 ,מקובל שבגיל הזה המסיבות מתחילות כל כך מאוחר? ואם כולם הולכים זה אומר שאני חייבת לאפשר לה ללכת? מי זה הכולם הזה??? היא הבת שלי ואני צריכה לדאוג לה...לא ככה? ומצד שני...בכל זאות במשך השנים חינכנו אותה לעצמאות וחשיבה עצמאית ורוצה לאמין שהיא מסוגלת לעמוד מול מצבים "קשים" ולעמוד על שלה דילמה...מה עושים? בוקר טוב לכולם! ושאלה יהיהו הצרות שלנו - לא?

גלי®

New member
עוד משחר נעורי לא סבלתי מסיבות

שמתחילות מאוחר ...אולי אלו הגנים החיפאים הדומיננטיים שלי , אבל 23.30 נראית לי השעה להתחיל להתקפל לכיוון פורום מצומצם יותר , ולא שעה לצאת לבלות ... מה גם שבשעות כאלו אין אור , תחבורה או נפש חיה בחוץ (נא למחוק את המיותר לפי דרגת ההיסטריה...), מה שהופך את העניין לעוד הרבה פחות אטרקטיבי... לא יודעת .... שלי רק בת 13 עדיין , אבל לא נראה לי שבשנה הבאה ארשה לה סוג בילוי כזה ... אגב : לחשיבה עצמאית אין שום קשר לעניין : לפעמים צריך להיות בוגר מספיק בשביל להניח את החשיבה העצמאית בצד , ולהקשיב ל"זקנים" ומנוסים ממך ... המלצה שלי ? לכי עם הבטן שלך בעניין ... אם לא נראה לך מתאים , אז לא... והצטיידי בהרבה סבלנות , אורך רוח ו
גדול (על מנת להרוג את הטעון ש"לכולם מרשים..." , עוד כשהוא קטן ....
)

גליה12

New member
מה עושים? אני הייתי נותנת לה

יום שישי- ככה המסיבות באמת- שאלתי את החיל שלי שמתמחה במסיבות בקיבוצים (וגם כשהיה בגיל המדובר). תגבילי אותה לחזור בשתיים-שלוש- תדעי מי מביא אותה ומי לוקח אותה- שחלילה המחזיר לא יהיה נער שאתמול עבר את הטסט- אולי תעשו תורנות של ההורים של "כולם" תני לה את כל ההסברים על מה אסור בשום פנים ואופן לעשות במסיבות גם אם כולם עושים (אלכוהול סמים וסגריה) תגידי לה שאת סומכת עליה- אבל אם תפר את אמונך זו תהיה הפעם האחרונה שאת מרשה לה- וצאי לדרך של כולנו - מועדון האמהות שלא ישנות בלילות שישי עד שהדלת לא נפתחת.

AYELET1

New member
אני לא יודעת מה לאמר

כי אני בהתלבטויות הקניון-קולנוע-דשא ש"כולם" נפגשים שם. אז נכון שאני ואת דונה פלור , החששות נובעים מסיבות שונות , אבל השורה האחרונה היא להרשות מה ש"כולם" עושים או לא. ולי יש בעיה נוספת- היא בת 17... "גדולה" יענו...

כולם מפחדים היום? מה קורה?

הבת שלי בת 12 ומתאמנת כבר 4 שנים בקראטה. נראת כמו בת 14 (בגובה) וחזקה יותר מכל הבנים בכיתה. לא שזה מעלים את הפחדים. אבל אם חושבים על מה שאפשר לעשות אז זה מה שאני ממליץ. אבל אני סתם טיפוס היסטרי. לא יודע מה יהיה כשהיא תהיה בת 14.

גלי®

New member
שלי בת 13 , נראית כמו בת 16 ... וזה

מקור חלק גדול מהחששות שלי ...

ש ד מ ה

New member
עמיתתתתתתתתת

אז......הבנות שלי אוטו טוטוטו... חגורה שחורה, ותאמין לי שיגיע איזה...מניי....לא בטוחה שבאותו רגע זה יהיה בראש ...אבל בהחלט שווה ולו לביטחון העצמי.

ש ד מ ה

New member
אצל כל נערה זה שונה תלוי באופיה|מאו

לי יש מכל המינים הגילאיים וכל סוגי האופי...היופי שווה אצל כולן
אצלי אחת פשוט ישנונרית וכל המסיבות הללו לא מדגדגות לה..כשהיא עייפה היא שמה---------על הכל והולכת לישון , ותאמינו לי היא מאוד אהודה על כולן...וכבר שנה היא מחוברת...
לחומד של נער...ומאז ומתמיד לא אהבה את כל הרעש, וגם לא מבינה את ה"קטע" של שעת המסיבה. לעומתה האחרת ...מסוגלת לכוון תשעון לאמצע הלילה להניע ולנסוע... אומנם קרוב אבל פחדדדדדדד, והאמת שהיא בגיל שכזה שאין לנו כ"כ זכות הצבעה מה גם שבגילה כבר היינו עם טבעת על האצבע חחחחח אבל בהחלט על שתיהן תמיד סמכנו...ועל שיקול הדעת וסדר העדיפויות, ידענו מי החברה ולאן ותמיד הכין היא נמצאת... לדעת מה ילד יום עם המתבגרת הצעירה....בכנות....
לתת להם את הכלים להבחין בין טוב ורע...לסמוך עליהם ובהתאם לגיל גם לשים את הגבולות, והסייגים...ובהחלט לתת להם להבין מה יהיה מחיר..ההגזמה. ווי....זמיר....בתקופה שלי....רק מהמחשבה נהייה לי רע
שדמה

vered4

New member
../images/Emo45.gif וחגורה ושלייקס

להבטיח מכל הכיוונים, שיש לה איך להגיע איך לחזור ועם מי. וכמובן ממה להזהר, ואיך להבטיח שהיא יודעת מה נכנס לה לפה.

yalyul

New member
"כולם" לא הילדים שלי

הטיעון הזה של כוווולם הולכים ,לא תופס אצלינו. כמו שאמרה גלי - הרגנו את הטיעון כשהיה עוד קטן.... בדיוק כפי שכווולם לא חיים אצלינו בבית וכוווולם לא מקבלים את מה שהג´וניורים מקבלים אין טיעון יותר טיפשי מזה אצלינו בבית. הוא פשוט נפסל על הסף. מה את מרגישה ? אפשר לסמוך עליה? אפשר לעשות הסכם שזה בילוי חד פעמי ואחרי שתחזור ותדעי יותר פרטים תסכמו אם זה מתאים לכן ? (ספרי לה על חששותיך....גם אם תגיד מה פתאום! היא תפנים) אני נוטה ללכת תמיד לפי תחושות הבטן שלי. את מכירה את הגוזל שלך הבילויים באמת מתחילים בחלקם בשעות כאילה מסיבות כן ,אבל בילוי כמו סרט או מפגש חברי שהוא לא מסיבה אין צורך לצאת בשעה 23:30 ובטח לא לחזור בשלוש לפנות בוקר. אז בקיצור: תקשיבי לבטן כוווולם - לא מתקבל בכלל מסיבות - כן (כמובן לוודא שיוצאת וחוזרת מאובטחת חברתית) אישור חד פעמי- לבדיקת תוצאות. מזל טוב - על הצטרפותך לחבורת האמהות המורדות!

ש ד מ ה

New member
אימי הייתה אומרת../images/Emo9.gif..ואם כולם יקפצו

מהגג גם את תקפצי?

לא מכירה את "כולם"

אולי הוא חבר של "אלוהנו "של יולה. אצלי "כולם" בכלל לא נכנס הבייתה איך שהוא שם את הרגל בכניסה. אמרתי. אצלי -לא עובר את הדלת. "כולם" נשאר בחוץ. עכשיו פרקטית- לא אוהבת מקומות לא ברורים(קיבוץ -מועדון) לא אוהבת מידע עמום, איך מגיעים וחוזרים והולכים ולא אוהבת שהולכים למסיבה בשעה שאצלי אמורים כבר לחזור ממנה. אבל. מול האגמים הכחולים שבוכים את עצמם אני בדרך כלל נשחקת. (ואם לא אני, אז השותף הפסיבי שלי להורות..) אז נוטה לבדוק את הכל מראש. רוצה עצמאות? סחטין! עצמאות באה עם אחריות, וחלק מזה, להשאיר את כולם בחוץ לבדוק מידע מדוייק וברור ,מה מו איפה איך מי מביא, מי מחזיר, מי נוסע ועם מי ואיך... ואז לקבל החלטה. גברת מכינרת, לא יודעת נתונים אימא של גברת מכינרת לא יכולה לקבל החלטה. ואם את רוצה שממש ממש אעצבן אותך אז אצלי"כולם" לא הולכים למסיבות שמתחילות בשעות האלו לפני גיל 16,17. אבל אני מפחדת לפתוח את הפה לשטן כי מחר יום חמישי, והאסטרונאוט עוד עלול להיזכר ששכח להגיד לי ש... יש לו מסיבה אי פה ושם בשעה משונה של תחילת בוקר.....

lioriano

New member
תשמעי לעצתי

אני חושבת שאת צריכה לדעת (בגלל היותך אמא של הילדה) אם היא אחראית. אם היא ילדה שאפשר לסמוך עליה שלא תעשה שטויות. אם היא קלת דעת ולא בוגרת-אל תרשי לה. אם היא ילדה פקחים ואחראית-תבררי מעט פרטים על המסיבה ותרשי לה לי יש ילדה בת 16. היא ילדה פקחית שיודעת להבדיל בין טוב לרע. אני נותנת לה לצאת למועדונים למרות שהיא בעצמה לא כ"כ אוהבת את סוג הבילוי הזה. (וכן.11:30 היא שעה סבירה למסיבות כאלה)

את בסדר גמור

כל עוד אין לילדה סידור את לא יודעת מתי היא תחזור, איך היא מגיעה.. כמה זה עולה ומי יוצא איתה את רשית להגביל אותה !! ואת יודעת שאת צודקת ואת יודעת שזו תהיה טעות לתת לה לצאת לשם כי את לא תשני כל הלילה מדאגה אז עשית צעד נבון !!

היי היי אני חדשה,,,,

ישנה נו,,,נחשבת לחדשה כי זו ההודעה הראשונה שלי בפורומים בכלל אבל ישנה מאחר ואני מפרגנת לי זה כמה חודשים לעבור על ההודעות הנבחרות שמופיעות כל יום בדף הראשי בתפוז... וזו אחת מהן לא יודעת אבל הפעם ממש דיגדג לי להגיב...כי גם לי יש בנות מתבגרות שהבכורה בת 15 וחצי (אבל אומרת לכולם שהיא כבר בת 16)
ואחריה יש לי בת בת 14 (עם הקטנים יותר יש לי בעיה של "אמא במבה"----יש לי בסה"כ ארבעה ילדים קסומים)
טוב אחרי ההיכרות עם כל הנפשות הפועלות אתייחס להודעה... מאחר וכמעט הכל כבר נאמר אני יכולה רק להזכיר לך את עצמך בגילה דונה פלור,את הורייך,את הלבטים שלהם בקשר לכך שיש בת בבית בגיל העשרה ולמרות כל הפחדים והלבטים שלהם (שעכשיו הם שלך עם ילדתך) האם אפשר לפרגן לה יציאה? אז נכון שבתקופה שלנו היינו חוזרים בחצות ולא דקה מאוחר יותר,אולי זה היה לפני שנות דור,ויכול להיות שזה היה רק אתמול,ונכון שהשנים עברו ובנוסף לפחדים שהיו להורים שלנו מאונס ועד בכלל התווספו עכשיו גם חששות ופחדים אחרים (ניראה שעם הזמן הפחדים משתכללים הא?) אבל לעולם אל תשכחי את הרצון שהיה לך שהוורים שלך יסמכו עלייך,להיות כמו "כולם"(למרות שהס מלהזכיר את המילה הזו)
להיות מקובלת,אהודה,אחת מהחבר´ה....ולא להיות מסוגרת ומנודה או לא "מקובלת" שזו בכלל מעין קללה. אז תזכרי שיש לך בת שלימדת אותה להיות עצמאית פירגנת לה את זה ובגדול, תנו לה מרחב,תוכיחו לה שאתם סומכים עליה ובוטחים בה במיוחד שהמסיבה נערכת בקיבוץ ובטח יש שם מבוגרים שמשגיחים שלא יהיו בעיות או צרות. כמובן שאת צריכה לוודא איך היא נוסעת לשם,,,ואולי גם לדאוג להחזיר אותה ולהתעניין מי הולך ואת מי את מכירה מה"כולם" האלה שהולכים למסיבה. ותראי בסוף שהשד לא מי יודע מה נורא....גם אנחנו כנערות מתבגרות עברנו את הפעם הראשונה. מה שנותר לי לאחל לבת שלך זה שיהיה לה כייף,נכון שבינתיים כבר דיברתם על זה והסכמתם שתלך?
כל ילד הוא
, ואנחנו כהורים צריכים לדעת לתת תמיד את ה
הנכונות...כדי שלא יחסר וגם לא יהיה עודף פיית ה------->
פרחים.

היי פייה... כיף לראות אותך כאן

צריך לרוץ להוציא את הילד לגן.. היום הם נוסעים להצגה מוקדם.. אבל התעכבתי על ההודעה מלאת הפרחים והמלבבת שלך על הבוקר. איזה כיף סוף סוף אני מכיר כאן מישהי ....למה חיכית כל כך הרבה זמן?

עמית....

דיברנו על זה פעם,אמרתי לך שיש לי תמיד מה לומר על כל נושא,אבל שיש לי בעיה,אני כותבת כמו שאני מדברת,בלי פסיקים ובלי נקודות,ובסוף יוצאות לי מעין בלילה של מילים לא מובנות. הנה אזרתי אומץ,ואני אלמד גם הגהה,,,
איזה כייף של בוקר,,,איזה כייף לראות גם אותך
. ועכשיו הגיע תורי להקפיץ את הילדים לבית הספר ולגן. שיהיה יום קסום ומלא חיוכים. פיית ה--->
פרחים.

dona flor

New member
../images/Emo187.gifתודה לכולם!

ממממ איך אני אוהבת את האיקון של הפטריה - נכון חמוד? אז לעינינינו... תודה על כל המגיבים כייף לדעת שאני לא לבד ותודה על ה welcome to the club בינתיים הבת שלי חלתה...לא משהו רציני שפעת כזאות אז לא בטוח שהיא תרגיש ללכת למסיבה אבל...רק שתדעו שעזרתם לי מאוד ובאמת אחרי בירור של פרטים אם היא תרצה ללכת אז את
שלי יש לה! נוסף לזה רציתילשתף אותכם שהיום לפני 3 שנים היגיעה לעולם את הדרדסית הקטנה שלנו ופתחנו את היום בשירת יום הולדת שמח אז יום נעים ומוצלח לכולם אני בדרך לקנות מצרכים לעוגה!
כבר יש!

למעלה