ידית בלם באי אר

shayoo70

New member
ידית בלם באי אר

הלפתע פתאום בבוקר בהיר קמתי והידית נהייתה רכה .... הבלם הקידמי עובד אבל צריך ללחוץ עד הסוף בשביל הבלימה ... בניגוד למקודם שהיתה קשה וההרגשה היתה כאילו האופנעו בולם יותר חזק. מוסכניק מומחה שבדק טען שהבלם בסדר גמור (במילים אחרות שאני מדמיין פרנואיד נקרא לזה) אבל ההרגשה שכאילו הבלם חלש יותר נשארה רק לחיצה חזקה על הבלם נותנת בלימה. מישהו חווה דבר דומה מכיר את הבעיה הנ"ל??? יש לציין שהדיסק הנוזל בלמים והרפידות חדשות ... ועד אותו הבוקר הבלמים הרגישו טוב מאי פעם.

yoman321

New member
אני חוויתי בעז

אמרו לי שהמשאבה גמורה לגמריי אבל כמה חודשים אח"כ הזדמן לי לעשות החלפת רפידות +דיסק+שמן ופתאום המשאבה חזרה לעשות עבודה נהדרת מה שכן הייתי ממליץ בכל זאת לבדוק זה שהצינור לא גמור ,בן כמה הצינור ? תראה אם הוא מתרחב הרבה כשאתה בולם .

shayvilk

New member
נסה לפמפם את הידית הרבה פעמים עד הסוף

הלחץ אמור להתגבר. אם הלחץ יורד לאחר מכן יתכן ויש בעיה. האם פירקת את הגלגל או שיחקת עם הברקסים לאחרונה?

ליאורEN

New member
על מכלול הידית ישנו

עיגול עם מספרים 1 עד 4 יכול להיות שמישהו "שיחק" עם הכיוון הזה ולכן הידית קרובה יותר והמהלך קצר יותר(סבירות נמוכה) סיבה שניה ,תבדוק את שלמות הצינור ותבדוק שאין הזעות נוזל בלמים מהבנג'ואים בקליפר ובמשאבת הבלם(MC) עוד בדיקה קטנה תציץ עם פנס לחלק שדוחף את המשאבה עצמה(צריך לפרק את הידית (מפתח 10 מ"מ) להוציא אותה מהמקום ולהסתכל פנימה (תראה גומיה שחורה בחתך עגול ) ולוודה שאין שם רטיבות/הזעה. אם לאחר שבדקת את כל הבדיקות והכל תקין ,תחזור למוסך שעשה לך את ההחלפה ותדרוש ניקוז אוויר מהמערכת שוב פעם אם הכל לא עוזר תחליף אופנוע

NeeD 4 SpeeD

New member
לא כדאי לרכב ככה.

כנראה מי שעשה לך את העבודה לא ניקז אוויר טוב . או שיש נזילה במערכת / משאבת בלם גמורה.

Bearing

New member
ה5 סנט שלי

בגדול כמה אופציות, אני אנסה לסדר לך מהקל אל הכבד : 1) כמו שליאור אמר - זז כיוון הידית. לכוון. 2) ניקוז אוויר לא תקין. לנקז אוויר, לא יקר וכדאי לעשות ישר במידה ו(1) לא מצליח. 3) דליפה במע' הבלמים, קשה מאד לאיתור, בד"כ עדיף כבר להחליף את כל האטמים - קליפר ומשאבת בלם, אפשר לעקוב אחרי המפלס בכוסית ולגלות האם באמת ישנה בריחה. 4) אם אתה מאתר דליפה ומתקן את כל המע' או שלא מצילח לשפר בשום דרך, מומלץ להחליף לצינור בלימה עם פלדה שזורה, נכתב עליהם כבר המון אז תריץ חיפוש. נ.ב. יש לי קיט שיפוץ משאבה (MC) לER5 תחליפי, אם זה רלוונטי בשבילך, 250 ש"ח, כולל בוכנה ואטמים חדשים לMC.

למעלה