פרידה (זמנית) ומוסר השכל
אומרים שכל הכוונות הטובות מוליכות לגיהינום וזה מתאים גם לסיפור שלי. אפשר גם לקרוא לו תקשורת אנושית לקויה. למי שאולי קרא את דבריי על ההזדהות המזויפת של אי-אלה גולשים, טענתי שיש לזה קשר לאמינות הדברים שיוצאים מפיהם. שכן, "העטלף האדום" או שאתה בן "0" או "100", יש חשש שגם דבריך לא אמינים, אפשרי. מכל מקום, אני נהגתי להזדהות נכונה ולכן גם ציינתי את גילי האמיתי. או אז, במציאות האנושית הקיימת, טבע האדם ניצח כל שיקול אחר ואז בכעין סטיגמה של אדם בגיל הזה, כבר לא מתעניינים מה אותו אדם כותב - "גורלך" כבר נחרץ. אז כבר החלו ההשתלחויות שלוחות הרסן שבנוסף לא נחסמו על אף התקנון שמחייב זאת. אותם מהגולשים שרואים באנטרנט רק סיפוק מאווים סמויים, פירוק שיעמום וכיו"ב, ברור שבעבורם, דבריי לעיל כמוהם ככתיבה על הקרח. אני עם אותם אחרים באנטרנט שעם כל המגבלות המוכרות בו ונוכח האירועים החמורים הרודפים אותנו מדי יום, לא מסתפקים בדיבורים נוסח "באמת לא יפה" או "כך לא מתנהגים אנשים רציניים". באמת לא יפה. מהם אני מקווה, שיותר יישמעו מהם קולות אחרים, משמעותיים ומעשיים יותר לענייננו. ובפורומים, ידאגו שהכול יתנהל כהלכה, לפחות: התייחסות לנכתב תוך כבוד לכותב, הקפדה לאי שיבוש דבריו של הכותב שלא לדבר על שימת דברים בפיו שלא כתב, מחיקת גסויות ושאר ניבולי פה. ואולי גם תיקון השיבושים של המשבשים. לסיכום, אני לא נפגעתי כשם שפגעו בפורום שכך מתנהגים בו. אגב, העמדת גולש בתדמית פגומה, יש לה השלכות מאוד קשות וחמורות בשטחים אחרים ואפילו פוגעים מחוץ לאנטרנט אך זה סיפור בפני עצמו. עתידי המנחם