ידיעה שהתפרסמה

atidih1

New member
ידיעה שהתפרסמה

3 נערים היכו מבוגר בן 65 עד זוב דם ושברו את משקפיו. נראה אם ידיעה זו או שוב מקרה רצח ברחוב, יביאו מישהו להחלטה בדבר הכנסת שיטת שוטרי המקוף, לרבות ההסתייגויות שהיו גם בפורום כאן וללא הצעה חילופית. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
שוטרי מקוף

עם כל הכאב והזעם על תקיפתו של אדם מבוגר ותקיפה בכלל, המחשבה על שוטרי מקוף שיהיו פזורים ברחובות עדין לא נראית לי כפתרון מציאותי. הרי בלתי אפשרי ובלתי מעשי כי יסתובבו שוטרים בכל רחוב, בכל סימטה, בכל קרן פינה ויבלשו אחרי העוברים והשבים. מקרי תקיפה שבהם מגיחים שוטרים משום מקום הנה הזויה ותיתכן רק בסרטים. מסכימה שיש לתגבר סיורים בערים, לתגבר מתנדבים בשעות היום ועדין, אלו הרי לא ימנעו הישנות מקרים מסוג אלו שהעלית. לחשוב אחרת זו אשליה. הפיתרון למיגור התופעה, כפי שכבר דובר רבות, הוא בחינוך מהגיל הרך ובענישה קשה של הפושעים.

atidih1

New member
למה כה קיצוניות

למה כל רחוב וכל סימטה? הרי שוטרי מקוף הם לא המצאה שלי, היו דברים מעולם. יש היום מדינות שתראה שוטרים מסיירים גם אם הם לא נקראים שוטרי מקוף. ובכלל, כל עניין השוטרים הוא עניין גמיש ואירועים חמורים שמתרחשים אצלנו יכולים להביא לכך שלפתע יגבירו את נוכחות המשטרה לממדים ששוטרי מקוף הם בדיחה לעומתם מה גם ללא קשר לנכתב כאן שכרגיל אין מי שמתיייחס אליו. ובאשר למשפט האחרון, עניין הענישה כותבים על כך מיום שאני קורא עיתון וזה מהרבה זמן. ולגבי החלק הראשון, חינוך, הרי זה שהוא איננו מהבית ומב"ס - הרי מסיבה זו אני מעלה כל הזמן את עניין שוטרי המקוף ואדרבא, שמישהו יעלה רעיון אחר. עתידי המנחם

atidih1

New member
עוד על שוטרי מקוף

מלבד העובדה שגם מתפרסמת בעיתונים, לפיה המשטרה מרחיבה יותר תחומים בנוכחותה (למשל, בתי הספר), מעציב לדעת, על היעדר תגובות של גולשים (עם כל המגבלות המוכרות של האנטרנט). מצד אחר, יש הממשיכים לכתוב כאילו האנטרנט, לפחות, ברמה של במה כמו "פופוליטיקה" בטלוויזיה, אז צניעות רבותיי. במקום זאת אני מציע, לרכז, להתמקד ולמצוא רעיונות כיצד האנטרנט - כולל הפורום הזה - יתפוש את מקומו הראוי ויהווה את הבמה הנעדרת שאני לפחות כותב רבות עליה וכידוע אנו על הפנים עם זה מה גם שגם אני נמצא באותה צלחת עם רבים וטובים ממני. לבי עם אותם שהאנטרנט בעבורם הוא לא כיסוי לשיעמום, מילוי כל מיני מאווים וכיו"ב עם כל הכבוד - עם הראשונים אני ממתין. השניים שהזכרתי, מסתפקים בהשלייה שהם עושים משהו אבל כאמור, אני ממליץ בפניהם, להשתייך לראשונים. לדעתי, ניתן לעשות משהו ואם יש רעיונות, אדרבא, אנא תנו אותם. כמו, למשל, מכתבים לח"כים או נוגעים בדבר. או כדוגמת הצעתי בהודעה לעיל בדבר קריאה למשפטנים שלצערי אין תזוזה בנושא. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
אזרחות טובה

אנו, האזרחים, יכולים לעשות מעשה ולא רק לשבת מול מסך המחשב ולתת עצות ולהטיף מוסר. כדי לסייע במיגור תופעות האלימות והבריונות יש באפשרותנו להתנדב למשמר האזרחי ולתת את חלקנו במאבק באלימות הגואה. הפעולות להן נדרשת המשטרה הנה רבה מאד והמשימות המוטלות על כתפי השוטרים, במיוחד בימים אלו, הנן רבות וקשות ביותר. כדי למנוע תופעות מהסוג המוזכר בהודעה הראשית, כאמור, נירתם אנו, והבמה הזו, פורום 227, יהיה המקום בו נוכל לדווח על הצלחות קטנות כגדולות.

s h o o s h a

New member
על המשמר האזרחי

"חלום ומעשה אינם שונים כל-כך כפי שנוטים לחשוב, כי כל מעשי בני האדם, בחלום יסודם ואל החלום ישובו" (תיאודור הרצל)
נסיבות הקמתו של המשמר אזרחי ‎ יום הולדתו ה"חוקי" של המשמר האזרחי נקבע למועד אישור הקמתו ע"י ממשלת-ישראל, בכ' בתמוז תשל"ד, ‎10.7.74. אך על אף שלידתו של המשמר האזרחי כרוכה בהחלטת ממשלה, בפועל הוא נוסד בהתארגנות אזרחית ולא ממסדית מספר חודשים קודם לכן.
המשמר-האזרחי (משא"ז) מופעל על-ידי משטרת ישראל ומשלב בפעילותו שוטרים ומתנדבים. עמוד השדרה של המשא"ז הם בסיסי הפעלה שמשולבים ברובם במרכזי השיטור הקהילתי. יחידות המתנדבים מסייעות למשטרת ישראל בשמירת הביטחון והסדר הציבורי, במניעת פשיעה ועבריינות, בסיוע בטיפול באוכלוסיות חלשות ופגיעות ובבעיות חברתיות במסגרת האחריות של המשטרה. הבסיס החוקי להפעלת המשא"ז הוא סעיפים 49 א'-ח' ו- 37-40 לפקודת המשטרה (נוסח חדש), התשל"א – 1971 ותקנות המשטרה (המשמר-האזרחי) תשנ"ז – 1996. המשא"ז הוקם ב- 1974 (להיסטוריה של המשא"ז – לחץ כאן). כיום מונה המשא"ז למעלה מ- 70,000 מתנדבים. מרבית המתנדבים עוסקים בסיור ברגל או ברכב, בתוך השכונה בה הם מתגוררים. מטרתם הראשונית של הסיורים היתה למנוע פיגועי טרור בשכונות. עם השנים, הורחבו התפקידים של המשא"ז והיום מטרת הפעילות היא גם להרתיע עבריינים מפעילות בשכונות ולסייע למשטרה במתן שירותי אכיפה, מניעת פשיעה ותאונות דרכים.

atidih1

New member
להעמיד דברים על דיוקם

"... לא רק לשבת מול מסך המחשב ולתת עצות", הוא משפט חשוב לענייננו. עם זאת, למיטב ידיעתי, רק אחד מסוגל לעשות זאת וזה אני כי אני קורא כל דבר הנכתב על המשטרה ולכתוב עליה יכול רק הח"מ. בשבילי, לאחר שנאמרו עליי ביטויים כמו "הגלמוד המסכן הזה" ועוד כאלה שהיו צריכים להיבלם בצורה נחרצת בפורום - הרגשתי שאני חיב לעשות משהו בעבור ה"רזומה" המשובש שלי. באשר למשמר האזרחי. בזמנו עניתי לאחת שהציעה לי להתנדב במקום לדבר על דברים יפים ואז אמרה שלא טוב לקטר ותשובתי אליה כנראה לא נקלטה אז להלן רזומה משופץ. קצת לפני הקמת המשא"ז, היו סדרות מכתבים למערכות העיתונים והללו היו ארוכים (אז העיתונים עוד פרסמו מאלה כולל של הח"מ) ובהם הייתה הצעה להקמת יחידות שוטרים מתנדבים כי אני לפחות, כך קראתי לזה. כך או כך, אותם כותבים כולל אני, נקראנו למפגש עם קצין בכיר במשטרה ששאל כל אחד, איך הוא רואה זאת וכל אחד אמר את דעתו. בתחילה הדברים נדחו ולאחר מכן הוחלט על הקמת המשא"ז, היה רעש גדול והייתה השבעה אבל הדבר נפל. לאחר מכן הוקם שוב ויצא לי להישבע פעמיים. לאחר מספר שנים טובות שהייתי במשא"ז, הוקם מתוכו המתמי"ד - אלה שוטרים מתנדבים במדים - וגם אני הצטרפתי אליו והייתי שני בניידת ונסתפק בדברים עד כאן. סה"כ הייתי באחרון כשמונה שנים ואם נחבר זאת למשא"ז מיום הקמתו, הייתי בכל הסיפור הזה קרוב לעשרים וחמש שנה. יש לכך "אישורים" בצורת תעודות והוקרות שרובם אם לא כולם מונחים במגירה שלי. פרשתי הן בגלל קשיי גוף (עוד נראיתי והרגשתי צעיר) אך לדעתי, מראה של שוטר במדים שאינו נראה בן ארבעים לכל היותר, אינו טוב למשטרה ולשמה. היו לי השגות לגבי המשא"ז במהלך שירותי בו והוצאתי כעין "ספר" (כבר אז חטאתי בכתיבה) שבו העליתי אותן והוא נשלח לכל מיני גורמים במשטרה. יש גם קוריוז מאותה תקופה: הביאו אז את מג"ב לרחובות ת"א עקב עליית הבריונות שם וגם על כך כתבתי על המשטרה - כבר אז! ועוד לפני כן - שכידוע עוד טרם חלמו על האנטרנט. הקוריוז, שכבר אז! היו בעיות כמו של היום רק שהן היו משחק ילדים לעומת עכשיו. עתידי המנחם

atidih1

New member
פרידה (זמנית) ומוסר השכל

אומרים שכל הכוונות הטובות מוליכות לגיהינום וזה מתאים גם לסיפור שלי. אפשר גם לקרוא לו תקשורת אנושית לקויה. למי שאולי קרא את דבריי על ההזדהות המזויפת של אי-אלה גולשים, טענתי שיש לזה קשר לאמינות הדברים שיוצאים מפיהם. שכן, "העטלף האדום" או שאתה בן "0" או "100", יש חשש שגם דבריך לא אמינים, אפשרי. מכל מקום, אני נהגתי להזדהות נכונה ולכן גם ציינתי את גילי האמיתי. או אז, במציאות האנושית הקיימת, טבע האדם ניצח כל שיקול אחר ואז בכעין סטיגמה של אדם בגיל הזה, כבר לא מתעניינים מה אותו אדם כותב - "גורלך" כבר נחרץ. אז כבר החלו ההשתלחויות שלוחות הרסן שבנוסף לא נחסמו על אף התקנון שמחייב זאת. אותם מהגולשים שרואים באנטרנט רק סיפוק מאווים סמויים, פירוק שיעמום וכיו"ב, ברור שבעבורם, דבריי לעיל כמוהם ככתיבה על הקרח. אני עם אותם אחרים באנטרנט שעם כל המגבלות המוכרות בו ונוכח האירועים החמורים הרודפים אותנו מדי יום, לא מסתפקים בדיבורים נוסח "באמת לא יפה" או "כך לא מתנהגים אנשים רציניים". באמת לא יפה. מהם אני מקווה, שיותר יישמעו מהם קולות אחרים, משמעותיים ומעשיים יותר לענייננו. ובפורומים, ידאגו שהכול יתנהל כהלכה, לפחות: התייחסות לנכתב תוך כבוד לכותב, הקפדה לאי שיבוש דבריו של הכותב שלא לדבר על שימת דברים בפיו שלא כתב, מחיקת גסויות ושאר ניבולי פה. ואולי גם תיקון השיבושים של המשבשים. לסיכום, אני לא נפגעתי כשם שפגעו בפורום שכך מתנהגים בו. אגב, העמדת גולש בתדמית פגומה, יש לה השלכות מאוד קשות וחמורות בשטחים אחרים ואפילו פוגעים מחוץ לאנטרנט אך זה סיפור בפני עצמו. עתידי המנחם

george michael

New member
המשטרה צריכה לפטרל ברחובות

כמו שהיא מפטרלת בעיר העתיקהבי-ם ואני מתכוון עם אלות וכול הדברים זה יכול להרתיע את אותם עבריינים ובאשר לאותם נערים צריך לשבור להם את העצמות ולזרוק אותם לכלא לתקופה ממושכת.

atidih1

New member
עוד הסבר

לגבי שוטרי מקוף, חוץ מזה שזו לא המצאה שלי כי אם פתרון למצב עכשווי חמור שעוד ילך ויגבר הרי שהיעדרם של אלה דווקא היא ההוכחה שיש צורך בהם. הכנסתם של שוטרי מקוף הוא לא כאחת האמירות כגון שלפתע "יגיחו שוטרים מכל מקום" - לא רק שזה פירוש מוטעה של הרעיון כי אם רחוק ממנו כאשר אין פתרון חילופי אחר. על מנת להסביר זאת, להלן מספר מילים במאמר מוסגר. נניח שקיבלנו ידיעה, שבארץ נידחת נתגלה שבט מהשבטים האבודים שלנו והללו חסרים כל בסיס תרבותי ונורמות מקובלות. על מנת שהנ"ל ייקלטו אצלנו, חובתנו להכניסם לכעין הסגר לתקופה שתידרש ובה יקנו להם את החסר. מכאן לענייננו. כבר כיום יש אצלנו שחסרים מושגי יסוד שהם ה"אמא" של בעיות האלימות, בין השאר. בעבור אלה חייבים שוטרי מקוף (מי יהיו אלה, איך יבחרו אותם וכיו"ב הם נושא בפני עצמו) בהדרגה תוך מחשבה, תושייה וכו'. הללו יהוו את הבמקום של מושגי וכללי היסוד הנעדרים. כאשר אני כותב "הדרגה" אני מתכוון שלא בבת-אחת יישמו את מילוי החסר כי אם במחשבה ותושייה שאם לא כן אז העוסקים באלה ייראו כמי שיצאו מדעתם. לכל תחום יוקצב הזמן שלו ובעיקר כל יילוד אישה מיום שפקח את עיניו, כך יראה וכך "יצלם". לדעתי, אין דרך אחרת ואם יש למישהו פתרון אחר ובלבד שייתן תשובה למצב, אדרבא שיציע. עתידי המנחם

atidih1

New member
לאחר שליחת ההודעה

קראתי ב"מעריב" על כנופיות בריונים ברחובות שפצעו עובד שאחראי על שידור תקליטים ומשתוללים באין עוצר ומפריע. עוד נכתב, שהתושבים בשכונה מפחדים לצאת בלילות. וכאן, יש המתווכחים על שוטרי מקוף והחמור מכך, שאין להם הצעה אלטרנטיבית במקומה. עתידי המנחם

ואז תהיה לנו אלימות של שוטרי מקוף

המשטרה היא לא פתרון לאלימות ובטח שלא המשטרה האלימה שלנו.

atidih1

New member
ועוד

אני מצט מה שכתבה מנהלת הפורום והיא צדקה "אנו, האזרחים, יכולים לעשות מעשה ולא רק לשבת מול מסך המחשב ולתת עצות ולהטיף מוסר" עתידי המנחם

למעלה