ידיעה שבעיני תמוהה.

ידיעה שבעיני תמוהה.

הליך הגישור הוא הליך חשאי. משמעות הדברים הינה סודיות וחשאיות מפני בית המשפט. במידה והצדדים לא מגיעים להסדר - כל אשר נאמר אינו מדווח לשופט. במידה וכן מגיעים להסדר - הסודיות נשמרת, ולא מפורסם ההסדר. אי לכך, חלק גדול מהחברות מסכימות להליך גישור וגם מסכימות לא פעם להתפשר (וגם לשלם יותר) בגלל שהן רוצות לשמור את הסכסוך ואת ההסדר בסוד. חשוב להן מאוד המוניטין שלהן ועל כך הן מוכנות לשלם. הפתיעה אותי מאוד הידיעה על אדם שוב, שקיבל בהסדר גישור סכום בן 6 ספרות משני אתרי אינטרנט. בידיעה המצורפת כאן, ניתן לקרוא על פרטי הגישור ועל ההסדר. לא ברור לי איך זה קרה. לא ברור לי אין כל הסדר הגישור נחשף בכזו צורה למדיה. מעניין, כי למרות שעברו מספר ימים מאז פרסום ההודעה, לא הגיעה כל תגובה מאף אחד מהצדדים לפרסום זה. אולי בגלל שהם לא יודעים שזה לא אמור להיות סודי. אולי בגלל שהם בעצמם מעדיפים זאת. מה דעתכם?

שילה1

New member
מוזר ביותר.מוזרה העובדה כי כל שלבי הגישור,

כל פרטי המגשרים ומה שנעשה בהליך-מתפרסמים,ומוזרה גם העובדה כי אחד מעורכי הדיםן המעורבים הגיב,אומנם טען לסודיות,אך הגיב. לדעתי,הפרסום נעשה מסיבות אינטרסנטיות לחלוטין,וכלל לא אתפלא אם אחד המעורבים דאג לכך,משיקוליו הוא. בכל מקרה-עקרון הסודיות לא נשמר,ומבחינתי-גם אם הגישור צלח,ההליך פגום.

הסודיות

קראתי את הכתבה ולא ראיתי שום גילוי פרטים חסויים. מה שפורסם זה ההסדר שקיבל תוקף של פסק דין ומאותו רגע הוא מפורסם ברשומות כך שאני לא רואה שום בעיה בפירסום. אם זה היה הסדר גישור ללא תוקף זה היה אמור להישאר חסוי. הפרטים שפורסמו היו, למיטב הבנתי, מהדיון שהיה בבית המשפט לפני הפניית התיק לגישור.

סודיות - הבהרת כוונתי.

לא פעם חברות פונות להליך גישור בגלל שהן לא רוצות שידעו שהיה בכלל סכסוך, לא מעוניינות שידעו שלקוח לא היה מרוצה עד כדי כך שהחליט לתבוע. כאן, מפורסם המקרה ומפורסם גובה הפצוי. לא פעם חברות או גם עיתונים לא מעוניינים שאפילו פרט כזה יפורסם. בינינו, מה חשובים כל הפרטים של הגישור אם מפורסם גובה הסכום ומפורסמת העילה לתביעה? זה מספיק, לא? זה לא יותר מידי?

שילה1

New member
אכן צודקת.כאן פורסמו

,ההסכמות, אליהן היגיעו הצדדים,ואלו הן,לדעי,לב לבו של הליך הגישור.

אכן בעיה

איריס, אני מסכים איתך לחלוטין. מה שאני אומר (והאמת, לא חשבתי על זה עד עכשו) זה שפסקי דין מפורסמים בכל מקום כולל באינטרנט. ברגע שהסדר הגישור מקבל תוקף של פסק דין למעשה אין עליו חסיון יותר. אכן בעיה...

בדקתי את הנושא ויש פתרון

(פשוט לא הייתי בטוחה קודם) אפשר לבקש מהשופט שההסכם ישאר סודי. ואז אם מישהו מבקש לעיין בו, מגיש בקשה לשופט והוא מחליט. כנראה שהצדדים לא ידעו שזה קיים, או שבכוונה לא ביקשו, כי העדיפו שזה יפורסם (או אחד מהם העדיף).

למעלה