ידיעה ראשונית

גילגולx

New member
ידיעה ראשונית

משרד הבריאות אישר השבוע לפראמדיקים להפסיק החייאה עפ"י פרמטרים מסוימים וע"י כך בעצם לקבוע את מותו של בנאדם. הפראמדיקים לא יכולים לחתום על תעודות פטירה, אך בהחלט האחריות עולה במדרגה רצינית. יש לציין שלא כל הפראמדיקים יהיו מאושרים אלא רק פראמדיקים שעובדים באט"ן - החדשים לא יוכלו בנתיים לפחות. הדבר עדיין בשלבי ניסוח סופיים ומאושר ואמור לצאת בזמן הקרוב.

paradan

New member
אלא שלא באט"ן הם בנט"ן

אלא שלא עובדים באט"ן יש איתם רופא בדר"כ. זה כמובן שינוי מבורך ובאמת שהגיע הזמן אך לדעתי הוא לא ישנה הרבה את מה שכבר נעשה בפועל הרבה זמן...

Yev

New member
ואם זה לא במסגרת מד"א?

זאת אומרת אלה שעדיין אין להם הסמכה לאט"ן? ואין רופא באזור?

paradan

New member
ואם לסבתא יש VF?

אם כבר מבוצעת החייאה, לא נהוג להפסיקה לפני שמבוצעות התערבויות מתקדמות כגון אינטובציה, תרופות ודפיברלציה. לפחות לא לפני שמחברים מוניטור לראות את הקצב... מה זאת אומרת לא במסגרת מד"א? אם לפאראמדיק אין הסמכה לאט"ן אז איפה הוא אמור להיתקל בהחייאה אם לא בנט"ן? ואני מניח שהוא לא מסתובב עם מוניטור בכיס...

Yev

New member
לא מתאים לך...

שאלתי שאלה עיניינית ואתה מתחיל פה ב.. סיפור סבא וסבתא. לא רוצה על תענה. נתחיל בפארמדקים הצבאיים... מה איתם? (שזה לא במסגרת מד"א.) החייאות רחוב. ואני מכיר פאראמדיקים אם כל הציוד... אם כל הכבוד לדעתך המלומדת. יש הרבה מקרים של מצבי חוסר הכרה/דום לב. מחוץ למסגרת של מד"א או לפני בוא האמבלונס, אני יודע שעליתי פה על איזשהו מוקש. אבל זה לא אומר שצריך להיות סרקסטי, מצידי על תענה השאלה אפילו.

paradan

New member
יו יו יו מה קרה?!

לא התכוונתי להעליב או משהו. כנראה סתם בדיחה לא מוצלחת. ובכל מקרה אני מתנצל אם נפגעת זאת בטוח לא היתה הכוונה! קצת קשה לענות לך ואני לא מאמין שמישהו יוכל. אני מניח שבנוהל, לכשיפורסם, יהיה קרטיריונים ברורים למתי אפשר להפסיק החייאה ואני מקווה שאף למתי אפשר לא להתחילה (למרות שלא נראה לי, זאת סוגיה שבארץ שנוטים להתעלם ממנה). ממה שאני מכיר בעולם (העולם הכוונה לארה"ב) ישנן הנחיות ברורות מתי אפשר להפסיק החייאה ומתי אפשר לא להתחילה. ואני לא מדבר על מוות וודאי. כשיפורסם הנוהל אז נדע... שיהיה לכולנו שבוע טוב ושוב סליחה לא התכוונתי לפגוע או לזלזל... שני

paradan

New member
ועוד משהו ששכחתי

אם כבר עסקינן בנושא, אז דעתי האישית היא שהבעיה היא לא ברמת הפאראמדיקים אלא של החובשים. להם אין ברירה והרבה פעמים מתחילים החייאות שאין להן שום סיכוי וגם לא יכולים להפסיקן. אני מכיר מקרים שעשו החייאה שעה ואף יותר בגלל שלא היה רופא או נט"ן בהישג יד. הפאראמדיקים יודעים להסתדר לא רע. רק חבל שלעיתים צריכים לפנות גופה עם צפידת מוות למיון כי אין מי שיקבע מוות. זה בזבוז. ומה אם יש מקרה נט"ן תוך כדי? שלא לדבר על איך אתה מוציא גופה קשה במצב פלטה למסדרון מחדר צדדי כשהיא כבר לא מתקפלת והמבטים שמקבלים מהמשפחה. זה לא צריך להיות ככה...

למעלה