ידיעה על אהוד יתום

עופר ב.ה

New member
ידיעה על אהוד יתום

וכשאני קורא, אני מבין שאהוד יתום ממש הקדים את זמנו. דיוויד צ´ייס תיאר מקרים כאלה בסדרתו הסופרנוס יותר מעשר שנים מאוחר יותר. קטע נבחר מהודעתו של יתום שנמסרה למשטרה במהלך חקירת פרשת קו 300: "המשכנו כולם לתת להם מכות עם אבנים ועם מוט ברזל, עד שווידאנו שהם מתים. לאחר זאת העמסנו אותם חזרה אל בין המושבים". בהמשך היום, לאחר שהודיע לראש השב"כ שהמשימה בוצעה - "אכלנו ארוחת בוקר ונסענו לתל אביב". ההבדל הוא שטוני סופרנו הוא דמות פיקטיבית, ואהוד יתום בדרך לכנסת ישראל

Roobie

New member
קצת הגזמת..

אני קודם כל אבהיר: אני תומך בהליכים נגד יתום, משום שהוא עשה מעשה בלתי-חוקי. אבל תאור המחבלים שהוא הרג כ"מסכנים" הוא קצת מוגזם, לא מדובר בערבים שהוא רצח על רקע גזעני, אלא במחבלים. ונכון שזה עדיין לא חוקי וגם קצת לא-מוסרי, אבל להשוות את זה למאפיה? ולפני שתגיבו - תקראו שוב את החלק הראשון של ההודעה. אני לא מתנגד להליכים נגד יתום.

יובל צודק.

האנשים שהוא רצח הם רוצחים ממדרגה ראשונה, שמגיע להם למות יותר מלכל אחד אחר... לא צריך לרחם עליהם, או להפוך את יתום לגנסטר בגלל זה. זה שהוא ביצע רצח, והוא צריך להענש על כך זה דבר אחד להפוך אותם ליצור מסכן שמת על לא עוול בכפו בידי פושע סדרתי, גנסטר, זו כבר הגזמה... תכניסו את זה לפרופורציה הנכונה.

Master Answer

New member
כשל מערכתי

זה דווקא ממש לא מתאים לשב"כ השיטות האלה. הייתי מצפה שיחקרו אותם ויוציאו מהם מידע רלוונטי ולא שיהרגו אותם מידית.

ג ל י

New member
כל האמת על השב"כ

מדיניות או מקרה נדיר נשאלת השאלה סביב מקרה יתום? התשובה שלי חד משמעית: מדיניות. בעודי כותבת עבודה בתנ"ך קראתי את ההודעה בפורום בנושא נסערת מההתרגשות החדשה שהציפה אותי נדהמתי לגלות שאינכם מודעים למדיניות של השב"כ. אז הנה כל האמת ורק האמת על השב"כ מפי מקורות רשמיים בבצלם (אני פעילה בבצלם לכל מי שרוצה לדעת אבל כל החבר´ה מהנוער לא להפגע אותכם אני יותר אוהבת). שיטות החקירה של השב"כ כוללות מכות טילטולים קשירות מגורים בתת תנאים וכו´. מעטים מאוד יודעים את כלה אמת על השיטות האיומות של השב"כ אחד מכם טען שאחרי הכל מדובר במחבלים אז קודם כל לא מדובר באנשים שנחשדים בביצוע פעולות טרור ובמקרים רבים כלל לא אשמים וחוץ מזה גם אם מתברר שיש קשר הרי השב"כ מחויב לסוג של שהוא של מוסריות. אני בהחלט מקווה שיום אחד יעמדו כל האנשים האלו לדין על פשעיי המלחמה יחד עם ראש הממשלה היקר שלנו והגנרל מופז. (אל תבואו בטענות אליי הכל בגלל העבודה בתנ"ך)

Roobie

New member
גלי, מה את בכלל יודעת?

גם השב"כ לא מגן עלייך, כמו שאמרת שלצה"ל אין תפקיד הגנתי כלפייך? יש לך מושג בקשר לכל הפיגועים שהשב"כ סיכל? את מקווה שיבוא יום וכל השב"כניקיפ יעמדו לדין? אני מקווה שיבוא יום אחד ואת תעופי מהארץ הזאת, פשוטו כמשמעו. את לא ראויה לחיות כאן.

dorrn

New member
אוי לא!!,טילטולים!!!!

מטלטלים את המחבלים המסכנים!! לא נותנים להם לישון,אין קצת בושה לרשעים האלה מהשב"כ? מה,הם לא יכולים פשוט לבקש מהם יפה לספר להם כל מה שהם יודעים?,אני בטוח שהם יסכימו. ובאמת,אולי הם חפים מפשע? מה,רק בגלל שהם בחמאס זה אומר שהם מחבלים? די לצביעות! כאילו שאם היית יודעת שהחיים שלך או של משפחתך תלויים בזה,לא היית מסכימה גם לשיטות חקירה אכזריות הרבה יותר,כדי להציל אותם. אבל כשהרוגי הפיגועים הם רק שמות אלמוניים בחדשות שלא אומרים לך דבר, המוסר הנעלה שלך מתעורר לחיים.

Roobie

New member
ועכשיו תגובה טיפה יותר רציונלית

יחידת החקירות של השב"כ היא חלק קטן מאוד ממנו, אם לא ידעת. אז להאשים את כל השב"כניקים בפשעים נגד האנושות? חוץ מזה, כמו ש-dorrn אמר - מה את מציעה? שיישבו מולם ויגידו: שלום, אני דני. אני החוקר שלךץ רציתי לשאול - אתה קשור לפיגוע שהיה שלשום? נו, תגיד את האמת! נו, בבקשה...

Master Answer

New member
תגובה לתגובה

אין סתירה בין הדברים שאת אומרת לשלי. תאמיני לי שאני מודע היטב לצורות החקירה של השב"כ. הנימה שלי היתה צינית היות וסתם להרוג אותם ולא להשתמש בשיטות החקירה עם כל מה שהן כוללות בהן היא חסרת אפקטיביות. לגבי החקירות עצמן כשנמצאים במצב של עימות ולצד השני יש אינטרס לייצר התקפות עוינות אין מנוס בשימוש בשיטות פעולה כאלה על מנת לסכל כוונות קונקרטיות. ותהיי בטוחה שבמציאות שאנחנו חיים בה היום לשב"כ יש תפקיד מכריע בזה שאת עוד יכולה לנהל אורך חיים נורמלי באופן יחסי. ברור שלטווח הארוך אין בזה שום תוחלת אבל השב"כ חייב לפעול ע"פ מצב נתון. המענה המדיני הוא תפקידם של אחרים. הדבר זהה גם לגבי חיסולים ויש כאן פולמוס בין שתי אסכולות: 1. חיסולים כמניעת טרור. 2. חיסולים כמתכון להגברת הקיטוב. לא ניתן לסתור אף אחת מהשתיים וגם הטענה כאילו החיסולים אינם נותנים מענה היות ובחלק מהמקרים המטרות הן פעילים מהזרוע המדינית או כאלה שאין ידיעה קונקרטית על כוונתם לבצע פיגוע איננה נכונה היות והאנשים האלה הם חלק ממנגנון שמיצר טרור וכוונותיהם ברורות לכן זה יהיה נאיבי לחשוב שהם לא נותנים יד במערכה הזאת. מה שכן ככל שנגיב ביד קשה ואגרסיבית כך גם יעלה מאזן האימה והדמים ולכן הפתרון היחידי לכך הוא מוצא מדיני. הבעיה היחידה היא שכנראה יש צורך בהקזת דם על מנת להכשיר את הצדדים. השאלה היא עוד כמה סיבובים נצטרך לעבור לשם כך.

עופר ב.ה

New member
אני לא תיארתי אותם כמסכנים

הרוצח רוצחים (ואני לא זוכר אם הם רוצחים או ניסו לרצוח, זה היינו הך ובשני המקרים הם פושעים) הוא עדיין רוצח. כן, אני משווה את זה למאפיה כי מדובר בשיטות עבודה של המאפיה. גם מאפיונרים רוצחים רוצחים, כמעט כולם רוצחים, למעשה. אין דבר כזה רצח מוסרי, נקודה. לכן אני גם מתנגד להתרה בחוק של גזר דין מוות. ולא תיארתי את המחבלים כמסכנים, אלא את מעשה הרצח כמזעזע. לא מדובר בכיסא חשמלי סטרילי, אלא בדרך פעולה פרימיטיבית, אימפולסיבית, חמומת מוח וגם - כנופייתית. המשמעות וההשלכות של הכיסא החשמלי חמורות לא פחות, ואולי אף יותר (כי אז מדובר במעשה רצח קר ומחושב) אבל המעשה כשלעצמו פחות מזעזע (רגשית).

Roobie

New member
אבל אני

לא מתנגד לעונש מוות ואני ממש לא מרחם על המחבלים האלה, ולמרות שהמעשה הזה הוא מחוץ לחוק, ועל כן מגיע ליתום להיענש, כי אזרח במדינה צריך לציית לחוקים - אני שמח שהם הרגישו את מה שהרגישו ברגעיהם האחרונים.

למעלה