ידיעה מרתיחה! האנס מהדרום ברח

אורלי_ל

New member
ידיעה מרתיחה! האנס מהדרום ברח

כבר 3 חודשים לא שב מחופשתו. המשטרה לא סיפרה, ועכשיו סוברים שהוא ביצע מעשי אונס נוספים מאז.

אביא

New member
לענין זה אם היה עובר טיפול במקום

כליאה או בנוסף הרי זה היה מרתיח שברח אבל חוסך הרבה צער.

aaa123

Member
תלוי אם אתה מאמין ביעילות של הטיפול

אני ספקן בקשר ליעילות של טיפול בנושא הזה,ואני חושב שצריך בכל מקרה להציב שמירה רצופה על אנסים גם אחרי שהם משתחררים מהכלא כדי לוודא שלא יאנסו שוב. צריך לפטר את הגורמים האחראים לעובדה שהוא קיבל חופשה בלי שמירה צמודה שהרי זה דבר די צפוי שפושע שמקבל חופשה ינצל אותה כדי לברוח.

ניתאי77

New member
השמירה הזאת בלתי אפשרית לוגיסטית.

אני לא מספיק מכיר את התוכניות הטיפוליות באנסים, אבל אני כן מאמין שטיפול צריך להיות התשובה. לדעתי היעילות של כליאה (בלבד) בלעשות שאדם לא יאנוס שוב או יפגע שוב באנשים היא מפוקפקת - התנאים של האסירים והחברה שבהם הם נמצאים בזמן שהם בכלא לא בהכרח תגרום להם לחזור למוטב. לעבריינות מין יש את המאפיינים שלה, וצריך להתאים תוכנית טיפול על פי המאפיינים האלה, ולא רק על תחושות נקמה באנס או מי שזה לא יהיה, וכליאה בלבד ל אנסים וכו´ זה דבר שבמידה כרבה לדעתי הוא איזה דרישה של החברה לנקמה, ולא כל כך מתוך הסתכלות עניינית על "איך אנחנו גורמים לבן-אדם להפסיק את ההתנהגות שלו".

מסכימה עם אורי שהכל תלוי ביעילות

הטיפול. אני אישית לא מאמינה ביעילות הטיפול כי המוטיבציה לאונס אינה יצר מיני אלא אישיות אלימה.

אביא

New member
הנה חנה הגענו להסכמה סוף סוף שבמדה

ויש טיפול יעיל שימנע בעתיד חזרה על התקיפה המינית זה עדיף על מיצוי רגש הנקמה. כמובן שמוסכם שמדובר בטיפול יעיל בלבד.

גם להטוטנות מילולית לא תושיעך כאן ../images/Emo8.gif

גם אני בלהטוטניות - ומה שאמרתי זה שאין טיפול יעיל לדעתי, כך שה"במדה ו..." לא רלוונטי ונועד לצרכי פוליטקלי קורקט

אביא

New member
זו כבר שאלה רפואית בה אני קצת מבין

טוב ממך וכן לסוגים מסוימים של סטיות מיניות יש טיפול.

אולי. אני לא מתייחסת להבטים רפואיים

אלא לסטטיסטיקה שמציינת שאנסים הם סדרתיים. נקודה. וכמו כן - לדיווחים (להדיוטות, כמובן - בעיתונות) שמציינים שללא טיפול הנטיה המלבבת לאנוס חוזרת, כשהטיפול תלוי ברצונו הטוב של האנס להחילו על עצמו. אז בלי רצונות טובים - מה שהוא לא יעיל אבסולוטית ומשחרר אנס כשהוא ודאית בדימוס לרחובות - אין בו לתפיסתי תועלת. שישאר בכלא עד סוף ימיו. כאן ניתן להחיל בצדק אמיתי את המושג "פצצה מתקתקת" ומי שהיא חלה עליה ביום שהאנס שכח לקחת את מינון התרופות שלו - חרב עליה עולמה. לתפיסתי מספיק אונס ראשון כדי לכלוא את האיש לשארית ימיו.

ניתאי77

New member
לא הבנתי את ההפרדה הזאת:

אם האנס סדרתי ממניעים פיזיולוגיים, אז אפשר לטפל בזה עם תרופות, ואם זה פסיכולוגי, אז בזמן השהות בכלא אפשר לעבוד על זה. זה שאדם הוא אנס סדרתי זה לאו דווקא אומר שאין לו תקנה- זה יכול לומר פשוט שלא תיאמו תוכנית שיקום מתאימה לאנסים, ותרשי לי לקחת דוגמאות מתחום אחר קצת (גם לא לגמרי): גברים אלימים- תוכניות רבות לטיפול בגברים אלימים אינן מתאימות לטיפול באלימות של גבר כלפי בת זוגתו, ולכן פעמים רבות הוא חוזר לאלימות שלו, אבל העובדה היא שקיים מוסד טיפולי ושמו "בית נועם", שיעילות הטיפול בו בגברים עדיין נבדקת ונחקרת, אבל הממצאים שיש עד עכשיו מהפעילות לו היא שהטיפול האינטנסיבי בגברים אלימים (הם עוברים שם סדרת טיפולים במשך 4 חודשים) יעיל, ושהם ברי שינוי. מההכרות שלי את הנושא, הטיפול הזה גם לא הטיפול האופטימלי, אבל הוא מוכיח שגברים אלימים, שהרבה אנשים חושבים שהם לא ברי שינוי, יכולים להשתנות בעזרת הטיפול המתאים, ואני מאמין שעם הטיפול המתאים, אפשר גם לשנות אנסים.

אורלי_ל

New member
אני לא מסכימה איתך באשר לנקמה

בנוגע ליעילות הטיפול אין לי מושג. אני לא מסכימה שהוא יבוא במקום מאסר אלא בנוסף. לא צריך לתת לאף אחד פרס על זה שהוא מסכים לטיפול שימנע ממנו לפגוע יותר. מאסר זה לא נקמה. זה א) עונש. ב) הגנה מיידית על הציבור עד שהטיפול יפעל את פעולתו. אגב האם ידוע לך כמה אחוזים מעברייני מין מקבלים טיפול? אם בכלל?

ספיר ק

New member
לענין זה

אם היה עובר הוצאה להורג במקום טיפול ו/או כליאה לא היינו צריכות לדאוג לא מהאפשרות שיברח ולא מהאפשרות שהטיפול לא הצליח. המדינה הזאת היא ממש המקרה הקלאסי של מי שמרחם על אכזרים. ואגב, אם הוא עדיין מהווה סכנה, איך זה שהוא יצא לחופשה מלכתחילה?

ניתאי77

New member
עונש מוות?

two wrongs don´t make a right. המדינה לא צריכה להיות אכזרית רק בגלל שאנשים אכזריים. להפך, המדינה צריכה להגן על חיי אדם כעיקרון, ולא לדאוג לדילול אוכלוסין, גם בזמן פגיעה של אדם באדם.

ronen60

New member
לא נעים לא נורא

בסוף הוא יתפס, ובנוסף זה לא עוזר לנפגעות שהוא בכלא או חופשי -הן כבר נפגעו מהחלאה, ולגבי זה שיכול להיות שהוא מבצע עוד אונס---אני יודע שאם הוא לא היה אונס היה איזה פסיכופט אחר מבצע זאת.

אורלי_ל

New member
ממש לא נעים

מה ז"א אם הוא לא היה אונס מישהו אחר היה עושה את זה? מה זה, החלפת משמרות? כשרוצח בורח מהכלא מודיעים, עפ"י הידוע לי. הזלזול הזה בנשים - גם ע"י מע´ המשפט, גם ע"י המשטרה. לא נורא, האנס ברח. הוא לא רוצח ולא גנב, כך ששום נזק לא נגרם. אם אכן הוא אנס אחרי שברח, אלו אונסים שיכלו להימנע. אם נשים היו יודעות שהוא מסתובב חופשי, היו יכולות להיזהר יותר. מגיע לקורבנות שלו לדעת שהוא מסתובב חופשי. אבל למשטרה הרבה יותר חשוב להסתיר את הפשלה שהוא ברח. מקסימום יהיה עוד אונס יטפלו בו. עוד אונס פחות אונס מה זה משנה. גישה אטומה ומטומטמת.

ronen60

New member
לא כל הבריחות

לא כל הבריחות מדווחות. אפילו רוצחים לא תמיד מדווחים בתקשורת שלא חזרו לכלא לאחר חופשה. זה תלוי בסיווג של אותו אסיר, האם הוא אסיר מועד או כזה שאפשר לשקם. לא כל אנסים דומים, הקורבנות תמיד סובלות אבל האנסים לא תמיד מסווגים אותו החומרה, וזה מתבטא גם בגזר הדין למאסר בפועל שיש כאלה שחוטפים 18 שנה ויש כאלה 2 שנתיים.

aaa123

Member
ההגיון שלך עקום לחלוטין

לפי ההגיון שלך אין צורך לעצור פושעים שהרי אם הם לא יבצעו פשעים אז פושע אחר יבצע אותם. כמו כן אין לך שום רשות לדבר בשם הנפגעות ,ולקבוע שזה לא עוזר להן אם הוא בכלא. העובדה שהן כבר נפגעו מהחלאה לא אומרת שזה לא עוזר להן שהוא בכלא. אני זוכר שקראתי לפני כמה שנים שהקורבן של אנס אחר(דוד לויאן אם אני זוכר נכון) שמחה שהיא שמעה שהוא התאבד.

ronen60

New member
להעניש-כן

המעסר נועד להעניש את הפושע מהחברה ומהציבור! עונש מאסר אינו נועד לנקמה אישית במבצע הפשע. יש חשיבות לשיקום ולתהליך החינוך מחדש.

אביא

New member
מעסר= ביידיש סכין יתכן ואתה צודק

וזהו הפתרון לאנסים. לגבי טיעונך הלא מובן שאם לא הוא מישהו אחר.... הרשה לי לגחך

למעלה