ידיעה מרתיחה! האנס מהדרום ברח

מה זאת אומרת

אם הוא לא היה אונס אז מישהו אחר היה אונס? א. המישהו האחר סביר להניח יעשה את זה בלי קשר, כי אין תיאום בין אנסים ו-ב. אנחנו לא מדברים על סטטיסטיקות אלא על נשים מסוימות. לא כל אישה נאנסת באיזשהו שלב של חייה. הנשים שהוא אנס מאז שהוא ברח מהכלא היו יכולות בשקט להעביר את כל חייהן בלי החוויה הזאת של אונס, ועכשיו בגללו הן עברו את זה. ואני רותחת על המשטרה שלא הודיעה לפני 3 חודשים, שלפחות נדע להיזהר יותר. חוסר אכפתיות משווע. הרי מה זה בסך הכל אונס? סקס קצת אלים. והרי ידוע שכל אישה מבקשת את זה.

ronen60

New member
איך בדיוק ניזהרים?

איזה פעולות היית עושה אישית אילו המשטרה היתה מודיעה שהאנס מהדרום ברח? היית משנה את שיגרת יומך? יש פעולה מסויימת שמועילה נגד אנס שהורשע מול אנס בפוטנציה? הרי את האמת היית חיה כמו היום אם ערנות מוגברת גם ככה מפני חלאות שיש ברחוב!

aaa123

Member
אפשר למשל להזהר יותר בלקיחת טרמפים

נכון שבכל מקרה יש סיכון בלקיחת טרמפים אבל במצב שיודעים שהאנס מהדרום ברח מהכלא אז אפשר להעריך שהסיכון יותר גדול כי זה ידוע שהוא אנס טרמפיסטיות. יתכן שאילו המשטרה היתה מודיעה קודם,ומפרסמת תמונה שלו אז היו תופסים אותו בעזרת מידע מאנשים שראו אותו.

ניתאי77

New member
מה זה משנה איך?

ציך לפחות לתת לאנשים לדעת! שיהיו מודעים לסכנה שקיימת, וכן, אני בטוח שהידיעה הייתה מגבירה את העירנות של אנשים... ואני מצטרף לשאלה של אלת ירח? מה לקח כל כך הרבה זמן? אני יכול להבין שדוחים את ההודעה בשבוע, כדי לא לגרום פניקה, אבל אם עובר שבוע שבועיים, ואחרי מצוד שנערך לא מוצאים אותו, אז צריך להודיע לציבור, כי העירנות שלו והידיעה על אדם מסוכן שמסתובב חופשי חשובה יותר מהאפשרות לבהלה, כי בפירוש מדובר על סכנה מוחשית! והעובדה שנשים ימשיכו להאנס מפחיתה איזשהו משהו מהחובה לתפוס אותו כמה שיותר מהר או מהאחריות של הרשויות להוציא הודעה על הסתובבות של אדם מסוכן- א.כל מקרה הוא לגופו, בלי קשר לאם יש עוד או לא. ב.צריך לתפוס את כולם ולהגן על הציבור מכולם, ולא להמעיט מערכו של אנס אחד "כי יש עוד"

neatsun

New member
המחדל הרבה יותר גדול במקרה זה

הבעייה לא הייתה אך ורק שהמשטרה לא הודיעה לציבור, המשטרה לא הייתה מודעת לבעייה בעצמה. שב"ס טוען שנשלח מברק למשטרה אחרי שהאסיר לא חזר, המשטרה טוענת של נתקבל כל מברק... ו"כולם בסדר" לא רק שהציבור לא היה מודע ונשללה ממנו השאפשרות להזהר, המשטרה לא ערכה חיפושים ולא נערכה בכל דרך שהיא. הבאלגן חוגג. לגבי השאלה "איך אפשר להזהר" שהרי בכל מקרה אנחנו נזהרים כל הזמן... זו תפישה מוטעית לחלוטין, כי ההתגוננות מפני אויב מוגדר וספציפי, בעל שם ותמונה, שונה לגמרי מהתגוננות בפני ה"רוע" האבסטרקטי.

האנס מהדרום ../images/Emo18.gif

תודות למשטרת ישראל,ולשרות בתי-הסוהר ויעילותם הרבה מסתובב כרגע אנס מהמסוכנים שידעה המדינה בחופשיות,תודה לשרותי הנפש של שרותי בתי-הסוהר על ההמלצה על יציאה לחופשות לחלאה הזה!הייתי משלם הרבה לראות אותו מת!!!

ronen60

New member
אתם מגיבים

תגובות מהבטן! אנס הוא אדם! אדם פושע מסוכן שאימלל רבות, אדם שמגיע לו עונש! אבל הוא אדם!!! כל אסיר אפילו הרוצח יגאל עמיר יש לו זכיות מסויימות שאותן קובעים בשב"ס, עד כמה שזה ישמע מופרך, יש אנסים שישבו בכלא והישתקמו ואכן למדו את הטעות הטרגית שלהם ומוכנים לשלם את המחיר. ובסוף תקופת המאסר הם חוזרים לחיים חופשיים והם אינם מסוכנים יותר מסתם גבר בפוטנציה לאנוס! כן, גם רוצח יוצא מהכלא בסיטואציות מסויימות. למשפחות זה נורא-אבל המדינה משקיעה הון עתק לשיקום האסיר. אני מציע לכן לבדוק טוב טוב כמה מקרים של גנבה, רצח, סמים, מיסתיים בשיקום האסיר, הרי זה המטרה של הציבור בישראל למנוע ולהרתיע פשע באשר הוא פשע. לכן אנס שאינו מיתחרט, ואינו לוקח אחריות על פשעיו ראוי שירקב בכלא לכל חייו. אבל אדם שביצע אונס ונכנס למאסר לתקופה של 12-18 שנה ובתוך ריצוי העונש הוא מביע חרטה ומוכן לעבור טיפול שיקום ע"י אנשי מקצוע, לדעתי מוצתה טוב מאוד עונש המאסר!!! כלפי הציבור בישראל, אבל כמובן לא כלפי המשפחה שניפגעה שהיא לעולם לא תיסלח ולא תישכח!!!

מדינת הסליחות ../images/Emo63.gif

אני לא מכיר מדינה מערבית שכל כך מבינה את הבעיות,המניעים,המצוקות שגרמו לאומלל התורן לרצוח, לאנוס ולהתעלל.כדאי שתדעו שבאמריקה -דמוקרטיה מספר אחד בעולם,מוציאים להורג,או נשפטים למאות שנים בכלא על עבירות שבארץ מתהלכים חופשי אחרי מספר שנים מעטות או אחרי טפול פסיכיאטרי מבויים! הותרנות והסלחנות לחלאות היא משוללת כל הצדקה בעוד שהמשפחות של הקורבנות נמצאות במצב נורא,גם לסבול עד סוף חייהן וגם לראות את החלאות חיים את חייהם כרגיל!!!!!!!!

aaa123

Member
אסור לרצוח גם אם מדובר בחלאות

פרט למקרים מיוחדים עליהם מחליטה המדינה. נראה לי שההודעה של מריק חריק מהווה הסתה לרצח, ויש למחוק אותה. ההחלטה על העונש המוטל על פושעים נתונה למדינה ולא לאנשים פרטים.

ניתאי77

New member
אני לא חושב שההודעה של

מריק היא יותר קריאה לרצח מההודעה של ספיר ק., ואני מסכים עם רונן שיש לאסיר זכויות למרות שהוא עשה פשע חמור, ויש לי בעייה עם נטילת חיים של אנשים, גם אם המדינה עושה את זה, כי גם מקבלי ההחלטות הם בני אדם בעלי אינטרסים ונתונים ללחצים. בצד שני, הדרך מכאן ועד להגיד "לא נורא" על בריחת אסיר שעלול להרוס חיים של אנשים (ואונס זה פשוט הרס של החיים במובן של ההלם ועוד כל מיני דברים שמשתנים ונפגעים ללא היכר מהאונס), יש מרחק.

augustus

New member
עונש מוות אינו פתרון לגיטימי

רק תפתרו אותי בבקשה מצירוף המילים "אמריקה הנאורה" כי הוא גורם לי להתגלגל מצחוק. המדינה שמוציעה להורג עשרות אנשים מדי שנה בשוגג, אינה נאורה. גם מתוך אלה שמוצעים להורג בהליך תקין, הרוב המכריע שחורים, עניים ומפגרים. הלבנים, המשכילים ובעלי האמצעים מצליחים לממן לעצמם הגנה שמחלצת אותם מהעונש הזה. זה הצדק שאתם מבקשים גם לנו? לא תודה, לא נוח לי עם האנס שברח אבל אני מעדיפה את המקרה המצער הזה, שכולי תקווה שייפתר, על פני הרצח בשירות החוק.

אמיר.

New member
אל תשכחי את האפגנים...

שארה"ב טובחת בהם חופשי חופשי... אבל מה לעשות, זה המודל לחיקוי כאן, לא ?

aaa123

Member
יש הבדל בין ההודעות

קריאה לשינוי החוק כדי שיהיה עונש מוות היא דעה לגיטימית ולא הסתה לרצח. קריאה בנוסח "הייתי משלם הרבה למען מותו של" היא הסתה לרצח בעיני. לי יש בעיה עם העקרון של אי נטילת חיים של אנשים אחרים בכל תנאי. זה אומר במלים אחרות שאין לנו זכות להגן על עצמנו. לא אכנס לדיון על נטילת חיים של מחבלים אבל אני מקווה שלפחות מוסכם על כולנו שבמצב שהאלטרנטיבה היא מספיק גרועה יש לנקוט בצעד זה. אני מניח שמה ששנוי במחלוקת זה רק מהי האלטרנטיבה למצב הקיים(מה היה קורה אילו לא היינו נוטלים חיים של מחבלים) ,ואיזו אלטרנטיבה היא מספיק גרועה כדי שנטילת חיים של מחבלים על ידי המדינה באמת תהיה מוצדקת. קשה לי להאמין שיש אנשים שבאמת מאמינים שאסור למדינה ליטול חיים של מחבלים אפילו אם האלטרנטיבה היא הרג של מליונים על ידי פיגוע בנשק אטומי(אני לא חושב שבאמת מנענו פיגוע אטומי על ידי נטילת חיים של מחבלים ,ורק נתתי דוגמה קיצונית כדי להמחיש את הנקודה).

augustus

New member
עונש מוות למחבלים?

עוד לא שמעתי על מחבל אחד שבית משפט כלשהו בישראל גזר עליו עונש מוות. אז על מה אנחנו מדברים? אני ד"א נגד עונש מוות נקודה, כי גם אם העונש הזה יחול רק על המחבלים, תמיד, אבל תמיד יהיה מקום לטעויות, וגם הוצאה להורג אחת בשוגג אינה מקובלת עליי.

aaa123

Member
אני בהודעה הראשונה לא דיברתי על

בית משפט. אמרתי שמי שמוסמך להחליט על עונש מוות זה רק המדינה. המדינה זה לא חייב להיות בית משפט,והנסיון מראה שהמדינה לא מחליטה על מוות של מחבלים באמצעות בית משפט. אפשר להתנגד לנטילת חיים של אנשים שנתפסו בכל מקרה אבל אני לא התייחסתי לנטילת חיים של אנשים שנתפסו דוקא והדיון הזה התחיל דוקא בנושא של נטילת חיים של אדם שמסתובב חופשי כרגע(האנס מהדרום).

למעלה