ידידיי

ידידיי

הגיבו לשיר זה והסירו מעליי את אימת החרם הסמוי המופגן שיש עליי ב"צורה"..

אסטרלו

New member
אביבי, קראתי ולא הבנתי מה

בדיוק אתה רוצה? למה יש חרם? אני לא יודעת אם לטעמי צריך לשיר שירי הלל לדוד אלעזר, כלל לא בטוח שהוא "גיבור" אם תרצה נתווכח על כך.

א. כל

א.זהו לא המקום לויכוחים ובעיקר לא פוליטיים. ב. אני יכול לתת שיר אחר למשובכם ג. זהו כנראה חרם חברתי סוציולוגי -אני רואה יוצרים שמקבלים משובים מעל ומעבר וכאלו שיצירותיהם נדחקות לקרן זווית.

ושיה

New member
אולי כולם כמוני.....

לי קשה מאוד להתחבר עם שירה. הרבה יותר קל לי עם סיפורת. אתה כותב מקסים ונראה לי שכבר אמרו לך שקשה לנו לעכל את כל הסיפורים והשירים שלך בצורה כל כך אינטנסיבית. אולי צריך לכתוב קצת למגירה ולשחרר לא כל כך מהר. ובנוגע לדדו.... אם יש מישהו בעולם שבטוח שעשו לו עוול זו אני. האדם הוקרב על מזבח הפוליטיקה של מושחתי מלחמת יום הכיפורים, והיום בראיה לאחור קשה מאוד לשרש את הדעה שהוא היה אשם במשהו. אני, הכל אופן, מחנכת את ילדי לאמת ללא טיוח של מה שקרה לנו ב73. די נסחפתי קשות ואני מקווה שלא פגעתי באיש.

אסטרלו

New member
עכשיו הבנתי,

א. לא התכוונתי להתווכח פוליטית, אלא על השיר שכתבת. לא כל האנשים חושבים כמוך שדדו הוא גיבור. שרתתי במלחמת יום כיפור בסדיר ולקח לי הרבה שנים לעכל ולהשלים את הפזל של מה שקרה באותם ימים. גם אם ושיה צודקת ועשו לו עוול בועדת אגרנט עדיין אין לו פטור מאשמה מאחר ונשא בתפקיד הצבאי הבכיר ביותר. ב. הצטערתי לקרוא בין השורות איזו שהיא "קריאת קיפוח" הזהר מלשכנע את עצמך שמקפחים אותך. הרבה מזרחיים מוצלחים לא בחנו את יצירתם לעומק, אלא ניתלו על "מוצאם המקופח" ככה לא תגיע רחוק, וזה כמובן מאהבה אליך. ג. אתה חייב להסתכל על יצירתך נטו ולהבין שיש אנשים שלא אוהבים אותה! זה חייב להיות כך. אין מצב שכולם אוהבים את אותם יצירות. מאוד יתכן שלשיר הזה לא הגיבו, פשוט כדי לא להעליב אותך!! או מהסיבה שלגמרי לא הסכימו אתך!! ד. ושיה צודקת בענין שחרור מהיר של יצירות החוצה.לפעמים יצירה שיוצאת מהמגירה לאחר זמן מה, מקבלת פרספקטיבה אחרת, וניתנת או לשיפור או לגניזה.
באהבה ממני.

אביב, דדו אלעזר בלי ספק היה קורבן

של המדיניות באותה תקופה, השיר עצמו יפה מאוד, עשוי עם כל הכללים שצריך כדי לכתוב שיר, מאידך וכפי שציינו כאן בפורום, אתה משחרר סיפורים ושירים ממש מתוך השרוול, ובמהירות, כמו כן שמתי לב שסיפוריך הם עם נופך דתי/ספרדי, וזה כבר הופך את השירים והסיפורים להיות חד צדדיים, לדעתי השירים והסיפורים שלך מהממים באמת, אך מי שחילוני לא רואה את זה כך וחבל, שים לך לנגד עיניך שסיפוריך יהיו פחות עם נופך דתי, ואשר לדדו, השיר הזה הוא פוליטי, ויכול להיות שזו הסיבה שאנשים לא רוצים להגיב, בכל מקרה אנחנו כאן ומאוד מעריצים אותך, בעיקר אני, אתה הרי מעשיר את הפורום בתרבות, וזה חשוב.

ראי נא

הסיפורים שלי מיועדים למכנה משותף נרחב. הם בעלי נופך יותר מסורתי.. אין פה רגשות שנאה כלפי מגזר זה או אחר...אין כאן קנאות דתית (אני אפילו כותב קצת נגד אדיקות יתר) דדו קופח לא משום ספרדיותו, אלא משום שמצאו בו שעיר לעזאזל מכיוון הממסד -והוא היה וגדל בממסד -בפלמ"ח. בעיני הוא גיבור בשל החלטות קשות שלקח במהלך מלחמת יום הכיפורים ובעיקר: העברת אוגדת יצחק חופי ששמרה על גבול ירדן אל רמת הגולן על מנת לסייע לחזית הצפונית מול הסורים. דבר זה שהיה הימור כבד היה בין הדברים שהכריעו את המערכה. דבר שני- דמותו של דדו הגיבור הטראגי, דמות הירואית,מסמל את עת תום ימי התום במדינה , חיים חפר כבר כתב על זה שיר

רותי ב.

New member
אביב,

חיפשתי המון, ולא מצאתי איפה בכלל צריך להגיב שם. אני זוכרת שפעם הגבתי, אולי על שיר אחר שרשמת שם, ואז היתה לי בעיה אחרת, שלא ניתן היה לקרוא את התגובות. ובכלל, אביב, תראה, פה בתפוז מפרגנים יותר, אז אל תתעצב. אם לא מגיבים זה עדיין לא אומר שלא קוראים אותך. (אגב, ראיתי שם שהשיר נצפה 72 פעמים, נכון להבוקר), הלוואי שגם פה ניתן היה לראות כמה פעמים נצפית הודעה, כך שאנשים יראו שלפחות קוראים דברים שלהם. הלוואי, והמון פעמים ביקשתי, ועדיין, לא יודעת מה הסיבה שלא מאפשרים את האופציה הזו. בכל אופן, אוהבת סיפורים שלך, גם שירים. אצלנו לא זו בלבד שלא תוחרם, אלא אף תוערך מאד מאד, כמו תמיד בעצם.

angelici

New member
אביבון יקר../images/Emo24.gif

אוהבת את שירך באשר הם ללא חשש פוליטי זה או אחר אינני משתיכת לשם גוף אלא לשירה עצמה והשירה לכשעצמה היא כישרונית ונוגעת ל
באהבה אנג'ליקה.

אחלה ו-

לקחתי על עצמי שם פרוייקט קטן. כידוע, ישנם שם יצירות רבות וחלקן מעולות שמסיבות כלשהן (בעיקר סוציולוגיות) נדחקות לקרן זווית, בו בזמן שסלבריטי הכותבים שם ואך מפליצים כמה מילים, מיד זוכים לתגובות רבות. החלטתי לנסות ולהגיע לכל אותן יצירות עלומות שלא זכו לתגובה ולהגיב עליהן. מקווה שאחרים ילכו בעקבותיי, אני רואה כבר ניצנים לכך

רותי ב.

New member
אבל

תסביר לי כבר איך מגיבים, אם אני לא רואה את האופציה של הוספת תגובה. אגב, זה לא המקום היחיד שבו יצירות הולכות לאיבוד, גם בבמה חדשה, יש כמה כותבים מעולים, שעל יצירות שלהם לא מאד מגיבים. לא אבין אף פעם איך בדיוק מצליח לכמה להכנס לקונצנזוס, ולאחרים פחות.

אהה../images/Emo13.gif

גם אני שמתי לב שעכשיו בכדי להגיב על יצירות, ישנו הצורך להירשם כיוצר -וזה ממש חבל!!!!! אני בהחלט לא מבין את האסטרטגיה הזו, הייתי במפגש של הפורום ההוא, חבר'ה דווקא מאוד נחמדים אך כנראה שיש לחלק מהם את הקליקות שלהם... בכל אופן - אני לא עושה איפה ואיפה ומגיב כמעט על כל היצירות, שרובן מעולות וזאת מפני שיצאו מן הלב :))

למעלה