יש לי ידידה טובה שאנחנו מכירים הרבה זמן. הייתה לי עד עכשיו חברה כמעט חצי שנה ובזמן האחרון פשוט התחלתי לרצות להיות יותר עם הידידה בקשר שהוא יותר מזה. אך אני מפחד להרוס את הקשר הקיים עכשיו ואני לא יודע מה לעשות עם עצמי.
הוא רשם שהיתה לו חברה במשך חצי שנה 'עד עכשיו', ועכשיו(אחרי שנפרד ממנה) ורגיל למישהי איתו ורוצה אחת כזאת הוא רואה את הידידה שלו כאחת כזו ורואה שיש מצב והיא מתאימה לו אך הוא חושש להפוך את הקשר של הידידות ולהפוך אותו לחברות כדי שלא לאבד את הכל לגמרי... כי אם היא לא תרצה.. כי אם היא תסכים והם יבינו שזה לא זה אז הוא יאבד הכל... אבל לטעמי כדאי לנסות.. אולי גם היא רוצה יותר מזה.. ד"א.. כמה זמן אתם ידידים?..
נסה להתקרב אליה לאט ובעדינות. תן לה יותר אהבה בדבורים טובים ובמעשים טובים, התענין בה יותר בהעמקה ופתח אתה עוד ענין משותף. אם גם היא רוצה חברות, היא תענה לזה. אם תהיה טוב אליה ותראה לה, שאתה אוהב אותה, זה ישמח אותה ולא ירחיקה.
אדם הוא אנושי במדה שוה בלי קשר למינו, ולכן אפשר לאהבו כאדם בלי קשר למינו. אפשר להיות בידידות טובה בכל המצבים, גם כשאחד הצדדים רוצה חברות, והאחר לא. אהבה יש בין כל-מיני סוגים של בני-אדם, והיא אחד הדברים הכי חשובים לכל יצור.