ידוע לי שmaya \3dmax

longisland

New member
ידוע לי שmaya \3dmax

עובדות רק על חלונות 2000 ומעלה מישהו יכול להמליץ לי על תוכנות באותו סגנון שעובדות על 98 אולי גרסאות ישנות יותר שאפשר קצת לטעום מהרעיון של 3d תודה מראש הערה:לא משהו ענטיקה משהו בסגנון 3dmax או maya

roychu

New member
מה פתאום?

אני עובד עם 3די מקס 4 על חלונות 98 והוא עובד יפה מאוד

eldarinn

New member
אתה צודק.

רק התכנות של ALIAS WAVEFRONT דורשות סביבת עבודה של NT (מבוסס UNIX) כי הן תוכננו בתחילה ל SILICON GRAPHICS.

hazgul

New member
אהם אהם..

NT מבוססת יוניקס?! הייתה מתה להיות מבוססת יוניקס.. NT (והיורשות שלה - 2000 ו-XP) הן מבוססות (כבר לא כל כך, אבל כעקרון כן) על OS/2 של IBM. הפירוש של NT זה New Technology, טכנולוגיה שהיא שילוב של OS/2 ומערכת הקבצים HPFS - High Performence FileSystem בטכנולוגיה ה´חלונאית´ הקיימת של מיקרוסופט. מהשילוב הזה גם נוצרה מערכת הקבצים NTFS - New Technology FileSystem שבה הוספו הרשאות (permissions) דמויות יוניקס, רק שביוניקס זה עובד הרבה יותר טוב. ד"א, התוכנות של Alias|Wavefront באמת היו בהתחלה רק לפלטפורמת IRIX של sgi שהיא סוג של יוניקס.

preacher

New member
אהם אהם אהם

לא על OS2 שהיא (היתה, מנוחתה עדן) מתחרה של ווינדוס, אלא על מערכת בשם VMS. דרך אגב תמיד מצחיק אותי שכתוב בווינדוס 2000 "based on NT technology". כאילו מייקרוסופט עצמם כבר שכחו מה הראשי תיבות של NT. ואני מתגעגע ל-IRIX! אחלה מערכת הפעלה.

hazgul

New member
צודק...

אבל היא גם שאבה הרבה מ-OS/2 לאחר ש-IBM הודו בכשלון שלה. ד"א, אני יודע מה זה VMS (למרות שנולדתי יותר מדי מאוחר מכדי לעבוד עליה.. וכשאגדל היא בטח כבר תעלם)

moti80

New member
אין מה להתגעגע - IRIX קיימת ומשתפרת

דרך אגב, חידוש מסויים - רק שתדעו - סיליקון גראפיקס לא מוכרת יותר עמדות עם מערכות הפעל של מיקרוסופט אלא IRIX ן- UNIX בלבד. פשוט קניתי עמדת עבודה השבוע...אז אני יודע :)

preacher

New member
יש מה להתגעגע

לא התכוונתי שאין יותר מערכת, התכוונתי שאני כבר לא עובד עליה - למדתי עליה בטכניון, מזמן. ועם כל ההתקדמות של מייקרוסופט בשנים האחרונות, אני עדיין מעדיף את ה-X-Windows שעבדתי עליו בשנת 96...

ejay

New member
גם אני עובד על מקס ב98,

אבל סובל מהתרסקויות תכופות ומביצועים ירודים. בשביל לטעום תלת מימד זה מספיק, אבל לעבודה מקצועית נראה לי שמעבר למערכת הפעלה מבוססת NT הוא הכרחי.

longisland

New member
כל מי שעובד על max

קניתם ב 3000 דולר? אם לא מאיפה הורדתם?

preacher

New member
ב- directx או opengl?

עבדתי על מקס גם ב-98 וגם ב-2000 בכמה כרטיסים ומה שגיליתי זה שב-OPENGL הביצועים שלה מבחינת האצה די מחורבנים, אבל ב-DIRECTX יש לה נטיה לקרוס שלא קיימת ב-OPENGL. כל זה ב-98 על כרטיסי מטרוקס ו-NVIDIA. ב-2000 וכרטיס של NVIDIA הביצועים של ה-OPENGL עוד יותר מחורבנים - אחרי כמה זמן מתחילות להיות תקיעות של שניה-שתיים בתצוגה - אבל ה-DIRECTX הפסיק לקרוס לחלוטין.

ejay

New member
הקריסות שיש לי לא קשורות

להאצה הגרפית. זה דבר שקורה לי בכמה גירסאות של התוכנה, על גבי כמה מחשבים שונים , בלי הבדלים בין opengl/directx/heidi .. זה קורה בשני מקומות - בכל מקום שיש בו עקומות גרפיות כמו ב trackview או בחומרים כמו falloff וכו´, וגם במודיפייר morpher . מיד עם הפעלת הדברים הנ´ל , מקס מתחיל להציג סימנים של אי יציבות (מסגרות שחורות סביב החלונות, ספרות במקום חצים בכפתורי גלילה וקומבו-בוקסים, וכו´) וכעבור מספר שניות התרסקות בלתי נמנעת .

voguemaster

New member
אפשר לשפר את העניין

מה שאתה צריך לבדוק זה עם איזה ICD של OPENGL אתה משתמש. DIRECTX הוא לא רע, אבל בעיקרון כשעבדתי עם MAX (לא משנה באיזו מע´ הפעלה), קיבלתי ביצועים הרבה הרבה יותר טובים עם OPENGL. הסיבה הייתה פשוטה: לא עבדתי עם ה-ICD של מיקרוסופט!!. מה נראה לך ? שמיקרוסופט יטרחו ליישם OPENGL ברמה ממש מעולה ? איפה, הם לא רוצים שתשתמש בה בכלל.. יש להם אימפלמנטציה, אבל היא לא משהו. לעומת זאת, אפשר להוריד דרייברים לכרטיס מסך שמכילים ICD של הייצרן, ולפחות אצל DIAMOND יש אימפלמנטציה מצוינת של OPENGL. ד"א, הייתה בעיה מסוימת עם כמות הצבעים. מסתבר שלא היה אפשר להפעיל OPENGL של היצרן ב-TRUE COLOR (חוזר אוטומטית ל-OPENGL של MS). אני מקווה שפתרו את העניין (מאמין שכן
) בכל אופן, אתם יודעים, עזבו אותכם מ-DIRECTX, ממש לא פונקציה לעומת OPENGL, לפחות לא ביעילות רינדור פוליגונים... אלי

למעלה