יגאל עמיר

שדון26

New member
בית המישפט ניגרר ע"י שינאתו לאמיר

הרי הוא לא מסוכן יושבים בבתי הכלא אנשים שרצחו עשרות יהודים ועדין מתים להמשיך במעשהם , ותיתפלאו הם לא נימצאים במעקב 24 שעות והם לא מוגדרים ע"י בית המישפט כמסוכנים. הרי יגאל עמיר כבר עשה את המעשה וכול הידוע לי הוא לא אמר שיש באים בתור ולכן הוא לא ניראה לי כ"כ מסוכן . וזה לא שיושבים בחוץ מאמינו ומחכים לישמוע למוצא פיו

שדון26

New member
בית המישפט ניגרר ע"י שינאתו לאמיר

הרי הוא לא מסוכן יושבים בבתי הכלא אנשים שרצחו עשרות יהודים ועדין מתים להמשיך במעשהם , ותיתפלאו הם לא נימצאים במעקב 24 שעות והם לא מוגדרים ע"י בית המישפט כמסוכנים. הרי יגאל עמיר כבר עשה את המעשה וכול הידוע לי הוא לא אמר שיש באים בתור ולכן הוא לא ניראה לי כ"כ מסוכן . וזה לא שיושבים בחוץ מאמינו ומחכים לישמוע למוצא פיו

אתם השמאלנים לפעמים מדהימים

אותי! לא פעם אני שומע שמאלנים שטוענים שיש להעניק ליגאל עמיר זכויות אנוש, בלה בלה בלה... למרות שהוא רצח את מנהיגם! כאן כמובן אנו עדים לסלחנות השמאלנית כלפי רוצחים, פעם כלפי ערפאת וכנופייתו, וכעת כלפי יגאל עמיר. אין ספק שמה שמתוחלל כעת בהקשר של יגאל עמיר הוא פשוט ביזיון למדינת ישראל - לא רק שמאפשרים את עצם קיום הסקנדל אלא שמותירים אותו בחיים. באיזו מדינה נורמלית רוצח רה"מ היה נותר בחיים?

אנחנו קרובים להשמדה עצמית

אני מוכנה להשבע לכולכם שאם יתנו לעם ישראל לבחור בבחירות החלטות של זכויות אדם, אף אחד לא ירצה לחיות במדינה הזאת. משום שהמדינה הזאת תבצע רצח עם לעצמה. אוי לדור הבא, אני לא מקנאת בילדים שלנו שיחיו במדינה שכל אחד שונא אחד את השני. המדינה תשמיד את עצמה על בטוח. תהיו בטוחים בזה שכולנו נסבול אחד מהשני ונרצה לברוח מכאן. יש כבר סימנים ברורים לזה...

youvall

New member
תסתכל שוב...

על כל התגובות של אנשי מפלגת העבודה(אני, חתול מפלצת, אחרי הכל שיר...) ותראה שכולנו מתנגדים למתן זכויות למפלצת! אני אישית הייתי שולל לזה את הזכות לנשום...אבל זו רק דעתי!

סלוניק

New member
ובנימה רצינית יותר,

אני בהחלט שמח על מהלכים שמוכיחים שדמוקרטיה אמיתית מגיעה מהראש (שמירה על החוק ושיוויון בין האסירים) ולא מהבטן (לעשות "דווקא" לעמיר. נקמנות אישית ילדותית משהו). מן הסתם אין לי חיבה יתרה לעמיר, למשנתו ולמעשיו, אבל גם אין לי חיבה יתרה לג'ונתן פולארד התומך בטרנספר ובמדינה מן הירדן לים, כמו גם לעצורים מנהליים רבים, שרבים מהם פעילי טרור, למרות שאני מאמין שהם ראויים למשפט הוגן ולזכויות אדם. ממקרי עבר בפורום אני לא מתפלא שדמוקרטיה היא לא הצד החזק של העבודה, אבל הניסיון של הכותבים בשרשור לבסס את שלילת הזכויות של יגאל עמיר כמהלך דמוקרטי מוצהר כבר גובלת באבסורד. ולכן, אודה לך EverMan, באם תשטח בפניי את הטיעון הרציונלי (שלא לומר דמוקרטי) לפיו יגאל עמיר הוא אסיר משולל זכויות. זה צריך להיות דיון מעניין.

EverMan

New member
האמת שאצלי הנושא טיפה שונה :

אני פשוט לא רואה כל סיבה לאפשר לאסיר , שנידון למאסר עולם , להתייחד כלל. יש למאסר/מעצר שתי סיבות : א.לחנך את האסיר. ב.להרחיקו מהחברה. ולכן , אני לא רואה , לפי סעיף ב' , שום צורך להביא את החברה אליו. לא רואה שום צורך לאפשר לו להנשא בכלא , או להביא ילדים אומללים בכלא. מילא אם הוא היה נידון ל3-5 שנים , זה מובן איכשהו. אבל במקרה הזה , מדובר פשוט באדם , שאין סיבה בעולם לאפשר לו זאת. ולא רק לו , אלא לכל אסיר עולם אחר. ולו פי שתיים. במיוחד כאשר "רעייתו" (לטענתו בלבד), היא גרופית שלו , שרוצה להינשא לו בגלל מעשיו. יש כמה "גורמים מקלים" איכשהו , שהיו יכולים לשנות טיפה את הגישה , וזו חרטה מצידו , כנה , אמיתית. אבל שאין אפילו כזו , איזו סיבה יש לרשויות הכלא לאפשר ליצור הזה להביא ילדים לעולם ? שיחנך אותם על משנתו ? שבברית ובבר-מצווה יוציאו אותו למיוחדת ? איזו סיבה יש לצ'פר אותו כך ?

סלוניק

New member
מה זה קשור לעזאזל?!

זו זכות מוקנית בחוק, מה זה קשור לדיעה האישית שלך של "מה צריך להיות"? מדובר פשוט באדם , שאין סיבה בעולם לאפשר לו זאת. ולא רק לו , אלא לכל אסיר עולם אחר. ולו פי שתיים. וואלה? למה? נא צטט את הסעיף החוקי לפיו יגאל עמיר אשם פי שתיים מרוצח אחר.

EverMan

New member
אתה מסכים לחוק ?

לכל חוק באשר הוא ? (אני מניח שתאמר לא) אז אתה יכול לחקוק כנגדו. אתה באמת רוצה להעביר חוק על אנשים התוקפים ראשי ממשלה או שרים ? זה אפשרי. זה מיותר.

סלוניק

New member
לא כל חוק צודק.

זה לא קשור לשאלה "האם יש לציית לכל חוק". אני לא רוצה להעביר חוק שמפלה בין אסירים שרצחו ראש ממשלה או שר לבין אסירים אחרים, אבל שאני אבין נכון, אתה אומר שאתה רוצה להחיל תקנות מבלי להעביר חוק?

EverMan

New member
ישנם הרבה תקנות מבלי שיעבור

חוק. למיטב ידיעתי , כל בקשה של אסיר בכלא , מועלה מול ועדה. אם הועדה שוללת את זכותו - זו זכותה. הוא ביקש לעתור לבג"צ על הנושא , בג"צ החליט שהם צודקים. לכן - החוק בישראל (שחלקו גם מבוסס על תקדימי בג"צ), קביל. וכן , אני כן רוצה להעביר חוק שאומר שלאסיר עולם אין זכות להתייחד. זו לא זכות , זו פריוולגיה שיש זכות לכלא לסרב לה.

סלוניק

New member
נו באמת..

אנחנו לא מדברים על תקנה שנובעת מחוסר תקדים חוקי, אלא על תקנה שבאה לשלול זכות חוקית ומוכרת. לבצע מהלך שכזה ללא שינוי החוק זהו אקט בלתי דמוקרטי בעליל. למד את הנושא - בית המשפט לא פסל את את זכותו של יגאל עמיר להנשא, עתירה עדיין לא הוגשה בנידון (ייתכן אף שהיא תוגש ע"י האגודה לזכויות האזרח). בכל מקרה, מאמר לא רע של אריאנה מלמד מצורף.

Alexco

New member
לכלא אין זכויות- רק סמכויות.

קצת מטופש לנכס את המונח "זכויות" לרשויות ציבוריות. האם בסמכותו של הכלא לסרב לבקשתו של האסיר? רק במידה ויש לכך הצדקה רלוונטית כלשהי. פגיעה בזכויות אדם דרך שרירות היא בלתי מתקבלת על הדעת.

EverMan

New member
להפך,

רק במידה ויש הצדקה כלשהי יש לה סיבה לאשר. איזו סיבה יש לועדה כלשהי לאשר חריגות כאשר אין לה סיבה לאשר ?

Alexco

New member
מה?

האסיר הוא אדם, וככזה זכאי לזכויות אדם. החברה שוללת ממנו את הזכויות ההכרחיות על מנת להגן על זכויותיהם של יתר האזרחים. זה לא שהיא שוללת ממנו את כל זכויותיו, ואז מתחילה לברור אם יש סיבה מיוחדת להעניק לו אחת מהן.

יוֹאב

New member
אחת הדילמות הקשות ביותר

לעניות דעתי, הזכות להנשא אינה צריכה להיות זכות בסיסית, שכן זוהי המצאה אנושית, ודתית מעיקרה, אשר באה על מנת ליצור סדר חברתי חדש ונוח יותר עבור הבריות. אסיר בכלל ואסיר עולם בפרט, אינו ראוי לדעתי, להנות מהזכות הזאת, כל עוד יושב מאחורי סורג ובריח, אולם, היות והחוק כן מתיר זאת, לצערי ולדאבוני הרב מאוד, אני לא רואה סיבה לשלול זאת מיגאל עמיר. אבל, שימו לב. תיאורטית, כל אסיר רשאי להנשא ולהתגרש כאוות נפשו, ובכך בעצם להתייחד עם 100,200 או 1000 נשים שונות, וזאת בתמיכת החוק הקיים. אין כאן שום הגיון. נישואים הם רק חתימה על כתובה, ותו לא. אין מדובר כאן בנישואין של זוג שהכיר לפני כן, יצא קצת זמן, גר קצת ביחד, והבין שנועד זה לזו. מדובר כאן בפרובוקציה משולבת עם המשיחיות של גב' טרימבובלר, שרואה בהבאת צאצאיו של עמיר לעולם, מצווה גדולה מאין כמוה, וכאן אמור לגבור השכל הישר, על החוק היבש. שופטי בית המשפט, אמורים לפרש את החוק היבש בהתאם לנסיבות, ולכן, ככל הנראה, הוחלט שלא לאפשר ליגאל עמיר להינשא ובוודאי שלא להתייחד עם הכוניפה לריסה. יש בכך הגיון רב, אולם גם לי, כאיש מפלגת העבודה שכאב את רצח רבין כמו רוב אזרחי המדינה, לא ברורה לחלוטין הסוגיה, ולכן קטונתי מלבקר במקרה הזה את החלטת בית המשפט. אין בי שום צער על כך שיגאל עמיר ייאלץ לאונן כל ימי חייו.

למעלה