יגאל עמיר

סלוניק

New member
"לשם מניעתם נקבע מלכתחילה".

אילו מעשים איומים ומסוכנים עמיר (נקרא לו אפילו "הרוצח ימ"ש", אם תרצה\י) וטרימבובלר יבצעו שמחייבים מעקב תמידי?

א. זו לא החלטה שלי, בדיוק מהסיבה

שאינני יודעת את כל העובדות והתנאים. ב. ניתן סתם דוגמא - אם היא כזו חסידה שלו, הוא יכול לבקש ממנה, ולעזור לה לתכנן, נאמר רצח של שרון. סתם כדוגמה. ג. כל העניין פה הוא לא הנישואין ולא ההתייחדות אלא שינוי תנאי המאסר - זמן ללא מעקב, לאחר מכן, כשיהיה ילד, יציאות מהכלא לאירועים. ד. אתה מוזמן לעיין בפסק הדין וללמוד את נימוקי השופטים אם אינך מאמין שפסיקתם נעשתה בהגיון, על פי חוק ועל מנת לשמור על שלום הציבור. אם תמצא בהם פגם, אתה יותר ממוזמן להאיר את עינינו בנושא. (אישית, אינני רואה סיבה שהפסיקה לא נעשתה ע"פ כל דין ולכן אינני מחפשת את הפס"ד בעצמי.)

סלוניק

New member
ב. הדוגמא שהצגת היא בפירוש מופרכת.

ג. העניין נסוב בדיוק על עניין הנישואין! ההתייחדות אסורה על רקע העובדה שביהמ"ש לא מוכן להכיר בנישואיו של עמיר (מאוד מפתיע, בעיקר לנוכח העובדה שהוא לא מוכן לאפשר לעמיר להנשא..). זו בפירוש עשיית איפה ואיפה בעקבות לחץ ציבורי. האיסור הנובע מטעמים ביטחוניים כביכול קביל רק בזכות העובדה שמדובר בהתייחדות של בני זוג לא נשואים. בכל אופם, אם הנאמנות לחוק כל כך חשובה לך, אשמח אם תצטרפי לאגודה לזכויות האזרח בקריאה לאפשר לעמיר להנשא. מעניין שאותם כותבים בשרשור שדרשו למנוע מעמיר את הזכות להתייחדות התעקשו לפני חצי שנה לשלול ממנו את הזכות להנשא, על אף היותה זכות מוקנית בחוק. ד. תודה, אך כבר עשיתי זאת בעבר אמצעות עצומות של ארגוני זכויות אזרח שונים..

את "ב" הבהרתי ב"א"

ג. בית המשפט לא מוכן להכיר בנישואיו כי על פי היהדות נישואין שאינם באים לידי מימוש (יחסי מין) אסורים! האיסור לא "קביל רק בזכות העובדה שמדובר בהתייחדות של בני זוג לא נשואים". מאיפה אתה מסיק את זה?! האיסור הוא איסור מטעמי שמירת שלום הציבור. כמו כל חוק ופס"ד. ד. לא, אני לא ביקשתי לשלול את הזכות להינשא. גם לא הפגנתי אבל ביקשתי ועודי מבקשת למנוע הקלה בתנאי המאסר של רוצח מתועב! דר"א - תנאי המאסר שלו אוסרים על התייחדות ואי לכן הנישאוין אינם יכולים להיות נישואים יהודיים. אם הרוצח יוותר מראש על כל הקלה בתנאי מאסרו, לרבות הקלות מעקב ואישור יציאה מהכל, וימצא רב המוכן להכשיר את השרץ - אדרבא. זה לא יקרה.

סלוניק

New member
תשובות.

1) ביהמ"ש לא הכיר בנישואיו של עמיר ללא קשר להתייחדות, מאיפה הסקת את זה? הטיעון המשפטי כביכול היה שלא היו שלא היו שני גברים נוכחים כעדים (ממש מפתיע לנוכח העובדה שביהמ"ש אסר עליו להנשא כדין). 2) מאיפה המסקנה הפשוטה לפיה רוצחים נשואים מתייחדים? ממקרי עבר, כמובן. סמיר קונטאר לדוגמה. 3) להגיב בתגובות ריקות מתוכן כמו "אל תשאל אותי למה זה סיכון, שאל את בית המשפט" זו התחמקות לשמה. או שיש לך טיעון או שאין סיכון. 4) אילו הקלות את רוצה למנוע? גם הקלות להן הוא זכאי לפי חוק? לא שלא הקדימו אותך בחקיקות פופוליסטיות כאלה, אבשלום וילן כבר עשה את זה קודם.

סלוניק

New member
ואגב,

קראי את החומר בעיון - לא הייתה דרישה לבטל המעקב לחלוטין כי אם לצמצם אותו בלבד.

1. אוקי, נכון- יש גם את הטיעון

הבסיסי ביותר והוא שהנישואים לא תקפים. אבל מעבר לזה - מדוע שלל ביהמ"ש את הנישואים מהתחלה? כי השופטים ידעו בדיוק לאן זה יוביל - להתייחדות - קרי - שינוי פס"ד בנוגע למעקב, וליציאות לאירועים של הילד- קרי שינוי פס"ד בנוגע לאי יציאה. ושוב - נישואים אינם תקפים אלא אם כן ניתן לממש אותם. לכן הכרה בנישואים היא (כמעט) אוטומטית מתן היתר להתייחדות! 2. לא הבנתי למה אתה מגיב 3. לדעתי, הוא סיכון בכך שהוא בכלל קיים, אבל זה דיון אחר. הוא לקח על עצמו לפגוע בדמוקרטיה הישראלית בכל אמצעי שיעמוד לרשותו. אנחנו לא צריכים לספק לו ולו חצי אמצעי. 4. הקלות מעצם הגדרתן הן לא דברים שמגיעים על פי חוק אלא הקלות. יש גזר דין ויש לפעול על פיו.הבסיסי ביותר והוא שהנישואים לא תקפים. אבל מעבר לזה - מדוע שלל ביהמ"ש את הנישואים מהתחלה? כי השופטים ידעו בדיוק לאן זה יוביל - להתייחדות - קרי - שינוי פס"ד בנוגע למעקב, וליציאות לאירועים של הילד- קרי שינוי פס"ד בנוגע לאי יציאה. ושוב - נישואים אינם תקפים אלא אם כן ניתן לממש אותם. לכן הכרה בנישואים היא (כמעט) אוטומטית מתן היתר להתייחדות! 2. לא הבנתי למה אתה מגיב 3. לדעתי, הוא סיכון בכך שהוא בכלל קיים, אבל זה דיון אחר. הוא לקח על עצמו לפגוע בדמוקרטיה הישראלית בכל אמצעי שיעמוד לרשותו. אנחנו לא צריכים לספק לו ולו חצי אמצעי. 4. הקלות מעצם הגדרתן הן לא דברים שמגיעים על פי חוק אלא הקלות. יש גזר דין ויש לפעול על פיו.

EverMan

New member
ערבים שרצחו וטבחו בנו

פחות גרועים מחלאה מתוך העם שלנו שרוצח וטובח בנו. ובמהותנו עצמה.

EverMan

New member
אני מתייחס לכל איש לבד.

ואדם שתוקף ראש ממשלה נבחר מהעם שלו , גרוע יותר ממחבל שתוקף "אויב" שלו.

סלוניק

New member
באמת? איך אתה מודד?

באילו יחידות מדידה השתמשת בשביל לבנות את הסכמה המוסרית הזו?

סלוניק

New member
אז בוא נלמד קצת תורה.

"עניי עירך קודמים" מתייחס לשמירה על ביטחון אזרחיך שלך בניגוד לאזרחים אחרים, לא על הענשה כבדה יותר כנגד פושעים שמשתייכים לאותה מדינה בניגוד לפושעים ממדינה זרה.

Alexco

New member
לא על ביטחון, כי אם על רווחה

הביטוי קדם לתקופת הגלובליזציה. אם בעבר האפשרות שלנו לעזור לעניי עירנו הייתה גדולה יותר מהאפשרות שלנו לעזור לעניי העולם, היום ניתן לתרום לקרנות סיוע בינלאומיות ובכך להציל את חיי הגוועים ברעב באפריקה.

EverMan

New member
נכון.

וייחסי את המשפט לכך , שקודם כל תטפל בבעיות שלך. אח"כ תטפל בבעיות מבחוץ. בעיות מבפנים הן חמורות פי כמה.

EverMan

New member
לדעתך אולי.

אני אתן לך דוגמא ברפואה ... כאשר יש לך בקע בקיבה , ושטף דם פורץ בירך - אתה קודם כל תטפל בירך. למרות שהקיבה חמורה יותר. אתה יודע למה ? כי בירך , אני יכול לטפל. כמו כן , אותה ירך , זה דבר אותו אני יצרתי , דבר לו אני אחראי.

למעלה