יבלות, מה דעתכם?

יבלות, מה דעתכם?

ילדה בת שבע, כף הרגל מלאה ביבלות. היא עברה טיפול בצריבה (קרה) ומקבלת טיפול רפואי כלשהו. כרגע זה נראה מאוד לבן... וכואב לה. חשבתי על מריחת חימר. קראתי בפורום תרופות סבתא שהצמדת שן שום חתוכה יכולה לעזור, או חלב של עלה תאנה. אבל חוץ מזה, מעניין אותי מה זה, ומה קורה שם מבחינה פנימית. אשמח גם לעצות נוספות למריחה חיצונית

מורכב

כדי לדעת ממה זה נובע צריך כמובן עוד המון פרטים, ולא פחות חשוב, לראות את הילדה. אם האבחנה לגבי יבלות היא חד משמעית, צמחים כמו Thuja , Sanguinaria במריחה חיצונית יוכלו לעזור אבל רק כטיפול משלים ולא לבד. בנוסף, לוודא כמובן שאין פציעות חיצוניות (מהצריבה או מגרד) כי אז זה ישרוף, והצמחים גם חזקים. השימוש כמובן בטינקטורה. רק בריאות, הילה

יבלות-

"צומחות" מבפנים החוצה ולכן כל טיפול חיצוני כולל הצריבה, מחטיא את מטרתו. הוא לא מועיל במקרה הטוב ומזיק במקרה הרע. את צודקת שצריך להבין מה קורה שם מבחינה פנימית, אלא ש"אנחנו" כאן, לא יכולים לענות על זה בלי לדעת הרבה הרבה יותר על הילדה. "אנחנו" ההומאופתים מבינים את זה אחרי שעה-שעתיים של ראיון.... כל טוב עירית

0 אור 0

New member
על איזה יבלות את מדברת?

אני לא יודעת את השם המקצועי של כל יבלת: - יבלות שנראות כמו שלפוחית מלאת מים שנוצרות מהליכה ושפשוף - להשאיר סגורות, או להזריק חומר מחטא לשלפוחית - יבלת שנראית כמו מין גידול ורוד-לבן מחוספס בדרך כלל באיזורי כפות הידיים, ברכיים, וצד עליון של אצבעות הרגליים - אלו היבלות שלהן מתאימות תרופות הסבתא שציינת: שן שום או חלב התאנה - יבלת ויראלית בכף הרגל - מין פצע פנימי בכף הרגל שיש לו שורש שחור, מהתיאור שלך זה נשמע הסוג האחרון. לצערי אין לי את ההרכב של המשפחה הסודית - היתה אצלנו בקיבוץ פדיקוריסטית שהיתה לה משחה מיוחדת שבכמה טיפולים העלימה יבלות ויראליות, שלא התרגשו בגלל מהטיפול בחנקן נוזלי או כירורגי. כדאי לשאול בסביבה, אם יש מישהי שמכירה. מריחת חימר בהחלט יכולה להקל על הכאבים וגם לספוח רעלים שונים, אך אינני בטחה שיהיה מספקי ליבלת עקשנית. מכיוון שזה די מדבק, כדאי לחטא היטב מבחינה הוליסטית אני במצב של חוסר תפקוד מזעזע ובקושי זוכרת מי אני ואיך קוראים לי, כך שקשה לחשוב על כיוונים, אם יעלה משהו אוסיף

תודה, אור

אני לא כל כך יודעת מה השם של היבלות. אמרו לי אותו בצרפתית, ומשום מה במילון תרגמו את זה ל"שומה". זה לא שומה. אני מקווה שהילדה תרגיש טוב בקרוב. זו בת של ידיד שלי, ומכיוון שהוא גרוש והאם אוסרת על קבלת כל טיפול שהוא לא רפואי, אין הרבה שאנו יכולים לעשות. אני אשמח להבין מה קורה שם ולהעשיר את הידע שלי בנושא, ואולי למצוא דברים פשוטים שעשויים לעזור אבל לא ייראו יותר מידי כמו טיפול.

רפלקסולוגיה...

הייתה לי פעם יבלת ויראלית, בכף היד. הרופא שלי אמר שצריך לצרוב, אבל מכיוון שזה ישב בדיוק על כיס המרה (לפי המפה), ומכוון שבדיוק התחלתי לקחת צמחים- ויתרתי על התענוג, והיבלת עברה (עם הצמחים). אז... כדאי לבדוק, אולי עם רפלקסולוג, באיזה איזורים, ומה זה יכול לומר, אם יש לה באיזור הכריות, זה יכול להיות טראומה, או חוסר אמון באנשים, בעקב זה יכול להיות כל מיני פחדים, ואולי גם משהו שקשור לאמא, וכו', וכו' וכו'... אם זה ממש כל הרגל, אז אולי צריך לברר איתה, ו...
לנסות לשכנע אותה להפסיק ללכת על גחלים..

pumiki8

New member
אני הייתי ממליץ לשקול שימוש בשמן ניאולי:

ממריץ, מטהר את הדם, דוחה זיהומים, מגביר את הרמה החיסונית של הגוף, מסלק תאים מתים ובונה רקמות חדשות. בנוסף, נוגד גידולים ממאירים, מונע ריקבון, וועזר גם לסרטן העור, לעיקוב התפשטות, לכיווץ וצמצום מלנומות, ונגעים כמו פסוריזאיס ודומיו. 1-2 טיפות של השמן נקי על כל יבלת ולנסות למנוע התנדפות של הזמן (למשל, לעטוף בגזה, אם אפשר). אם היבלות חוזרות ונשנות אף על פי טיפולים (אפילו טיפולים פדיקוריסטיים) יש לבדוק את היציבה אצל כירופודיסט מוסמך (אולי הוא יתאים רפידה מיוחדת לרגל לייצוב ותמיכה גם בעמוד השדרה). רק בריאות!

למעלה