יבוא נוסף מפורום אחר

דינה29

New member
כמה שאני מזדהה../images/Emo95.gif

אז- כשהייתי קטנה זוכרת את ההורים רבים בחדר השני ואותי מתפללת שהם לא יפרדו..... היום- לא מבינה למה נשארו ומרחמת עליהם שככה נראים החיים שלהם היום אני- לא יודעת אם אני עושה נכון שאני לא הולכת בגללם או צריכה ללכת בשבילי ובשבילם. אז מה זה אומר!?

סיפור אמיתי.....

פעם בעלי ואני התווכחנו, הבן שלנו שהיה אז בן 5 בערך פרץ בבכי נוראי וצעק "אתם מתגרשים? אתם מתגרשים"? כמובן שהפסקנו את הויכוח באחת, והרגענו אותו ששום דבר לא קורה, רק פשוט אין הסכמה בינינו באיזה עניין. ולאחר מכן דובבנו אותו והוא תפס אותי במין חיבוק חזק ואמר "אמא אף פעם אל תתגרשו". חושבת שילדים יעדיפו בית עם אבא ואמא שכלפי חוץ הוא "רגיל" מאשר משפחה מפורקת. לא רוצה להכנס להכללות, אבל ממרומי גילי המופלג ומהתבוננות רבת שנים הגעתי למסקנה הזו. ולגבי ההודעה שהביא איש המערות מפורום אחר אומר רק שכתב אותה איש מבוגר. מעניין להכנס לפורום ילדים להורים גרושים ולהציג את אותה שאלה,,,,,,,

karin45

New member
בכל גיל נהיה ילדים ...

כשהורי התגרשו הייתי בת 34 ואמא לילדים וזה כאב לי באותה מידה שלילד יכול לכאוב וגם היו לי ציפיות שאולי עוד יחזרו אך ידעתי שעדיף כך עבור שניהם... לכן היום חושבת על ילדי (שלא מזמן הייתי באותו מקום) שאם אני ובן זוגי נחליט בסופו של דבר להיפרד גם להם יהיה כואב אך יעדיפו את הפרידה מאשר להרגיש את המתח באוויר, ולא פעם הסתגרו בחדרם כדי לא לשמוע או להיות נוכחים בוויכוחים, אנחנו בסך הכל בני אדם וכשקורה שיש התפרצות על סיבה כלשהי אנחנו לא חושבים מי נמצא או מי שומע פשוט זה קורה. קארין

adam33

New member
ילדים..סיבה לא מספקת...

אמנם יש אמפטיה למה שהילדים אומרים וחושבים אמנם שיש רצון לעזור לילדים שנמצאים במשבר עמוק כשההורים רבים אמנם אין ספק שזו טראומה בשבילם.. אבל הצד השני תמיד יראה את הכוס המלאה הוא יאמר..יש הורים גרושים והם מאושרים ויש ילדים להורים גרושים וההורים הללו חברים טובים ומשתפים פעולה גם לאחר הפירוד.. אז אם באמת רוצים לחזור זה בגלל שאתם רוצים לחזור ואתם רוצים להשקיע והילדים הם רק הזרז...ולא העיקר ייעוץ זוגי מדבר אל בני זוג עם ובלי ילדים לאהוב את בת הזוג זה קודם בגלל מה שהיא ולא בגלל מה שיש לכם להשקיע בזוגיות זה דבר ראשון בשבילכם ולא בשביל אף אחד אחר את הפירות יקצרו הילדים ראשונים כי הם ירגישו אהבה בין ההורים שלהם וזו תשפיע על ההתנהגות שלהם בכל מקום ואתם שתראו שהדברים פתאום אינם כפי שחשבתם.. כמובן שהדבר אמור לגבי דברים ברי תיקון כי אם הצעקות ממשיכות ואם ישנה אלימות בבית ולא ניתן לתקן אזיי צריך לבחור בדרך אחרת..

קוראת את כולכם ו...

דעתי מעט שונה. כשהייתי נערה, הוריי חשבו להתגרש, ואף פתחו תיק... עד אז היה פשוט סיוט לחיות בבית שכזה. ללא יעוץ, ללא עיצות של אחרים, הם החליטו בסופו של דבר להישאר יחד בשביל הילדים. ההורים שלי היום, הם עבורי מודל לזוגיות, נכון היו תקופות שפל שהתפללתי שייפסקו אבל היום, אני מודה לאל שהם יחד. אני לא יודעת איך הגירושין היו משפיעים עליי אילו היו, אבל, אני כן יודעת שלמדתי רבות מכך, לא למהר להתגרש כאשר יש ילדים באמצע, לעשות את המקסימום כדי לשמור על הקן, ולחשוב תמיד תמיד עליהם, על ילדינו...

למעלה