יבוא יום-מישהו זוכר???

יבוא יום-מישהו זוכר???

אני רוצה לשתף אתכם בחוויה מצחיקה שעברה עלי עם השיר הזה. בקדם אירויזיון 1986 זכו כידוע מוטי גלעדי ושרי צוריאל . מאוד לא אהבתי את הזכיה שלהם ולא את השיר המגעיל שלהם. ולמה? כי באותו קדם היתה ריטה עם שביל הבריחה המפורסם (הגיעה למקום השני) ולמרבה הבושה בועז שרעבי עם "הלוואי",שקיבל רק 0 נקודות. כמה פעמים יצא לכם לשמוע את הלוואי או שביל הבריחה מאז? וכמה את יבוא יום?. בזמן שידור האירויזיון עצמו ישבנו כמה ידידים (והימים ימי ערוץ אחד בלבד- עם ריטינג אדיר)כדי לצפות בתחרות. רציתי כמובן שהשיר שלנו לא יזכה . וכך כשהחלה ההצבעה כל מדינה שלא נתנה לנו נקודות זכתה למחיאות כפיים סוערות. לבסוף כפי שאתם יודעים הגענו רק למקום הלפני האחרון(המכובד כשלעצמו). כמה שאני צהלתי אותו ערב- שככה יהיה לי בריאות. כי כמו שאומרים -אין שמחה כמו שמחה לאיד-. ההיסטוריה מוכיחה שדי צדקתי,איפה השיר הזה ואיפה השאר. ערן

איליה.

New member
סיפור עצוב סיפרת.

דווקא לפי השם שלך, ערן, אפשר לחשוב שאתה ישראלי.

Yaniv-DC

New member
ככל הזכור לי...

דווקא ריטה הגיעה למקום הרביעי, ו"הלוואי" קיבל נקודה אחת, ולא אפס. תקנו אותי אם אני טועה.. מה שכן, אני זוכר שלמחרת קראתי בידיעות, שבועז שרעבי כל כך התעצבן על ההפסד המביש, שבבית הוא שבר כיסאות בזעם...

אני מנסה לדמיין את אדון שרעבי עצבני

ועכשיו יהיו לי סיוטים בלילה....

איליה.

New member
למה אתה אומר "כמובן"?

אמרת "רציתי כמובן שהשיר שלנו לא יזכה". למה כמובן? למי זה מובן? לך?

Yaniv-DC

New member
גם אני לא ממש מבין את זה...

מזכיר לי את אוהדי הפועל ת"א בכדורסל (תזכירו לי באיזה ליגה הם בדיוק?), שלאחר כל ניצחון בינ"ל של מכבי, באים ומפלאיאם בנו את פנינהם ב-Yנט... או אוהדי ירושליים שעושים אותו דבר.. מסוגל להבין בליגה רצון שמכבי יפסידו, אך לא מובן לי כל כך הרצון הזה במשחקים בינ"ל. ואם לחזור בחזרה לפורום שלנו - מובן לי הרצון להפסד של זמר כזה או אחר בתחרות הפנימית שלנו, לא מובן לי הרצון להשפלה בינ"ל.

הסבר

שירם של מוטי גלעדי ושרי צוריאל לא היה לטעמי לחלוטין. בוא נגדיר את זה בצורה אחרת - הוא היה נורא.ואין לזה קשר שאני ישראלי. כוולללםםם יודעים שנעשה עוול נורא לריטה ובועז. וזה שהם זכו למקום הכמעט אחרון בטח לא מוסיף למדינה שלנו כבוד. כל המתחסדים הצבועים לא אהבו את הז´קט הנופל של ריטה. והעוול הנורא שקרה לבועז שרעבי. היו שאמרו- מה זה ההופעה הזאת (של ריטה),זה לא יוסיף לנו כבוד באירויזיון. פפפפששששש ממש חסידי אומות העולם. אז שלחו את שני הליצנים הללו שהביאו הרבה יותר כבוד. כמעט מקום אחרון. זה לא משפיל? זה הרי היה צפוי. ולסיום- הדוגמא שנתתם ממש לא נכונה לגביי. למשל-אני מעולם לא אהדתי את הפועל ת´´א.אבל ברגע שהם הגיעו לאן שהגיעו,בזכות ולא בחסד,כל הכבוד להם. אני מקוה שהם יצליחו הרבה יותר ואפילו לזכות בגביע . כי הם מיצגים אותנו בצורה יפה מאוד,ומגיע להם כל הכבוד. אז אל תטיפו לי מוסר, ואל תהיו צבועים. ערן

איליה.

New member
התגובה שלך היא לא לעניין, כצפוי.

אתה בעצמך אומר (ואפילו פעמיים!!!) שהמקום הלפני-אחרון לא הביא לנו כבוד. אז למה כך כל רצית שלא נקבל נקודות? אתה אומר שהתוצאה שאליה הגענו היתה משפילה? אבל אתה רצית שישראל תושפל! אז מי צבוע פה?

איליה.

New member
צודק, אין מה להתווכח

כשכל עונת האירוויזיון עוד לפנינו. נספיק להתווכח על שטויות עוד הרבה פעמים

Yaniv-DC

New member
אני דווקא זוכר

שריטה (זמרת שאני מאוד אוהב), גם לא הביאה הרבה יותר מדי כבוד באירוויזיון... משהו שמבחינת הדרוג שם אותה באותו איזור של מוטי וקיפי, אין דבר וכו´...

מוטי גלעדי וההלואות

אני דווקא זוכר מאותה שנה שכתבו בכל העיתונים שאחרי הזכייה בקדם, מוטי גלעדי משכן את כל הכסף שהיה לו מאיזה דירה שקנה או רצה לקנות לילדים שלו או משהו דומה--וזאת כדי להשקיע בנסיעה לארוויזיון... אחרי הכשלון כל העיתונים היו מלאי כותרות: "מוטי גלעדי מפוצץ..." "מוטי גלעדי מאוכזב" "מוטי גלעדי הפסיד מאות שקלים"..

טליה ג

New member
זה השיר הכי גרוע של ישראל, אבל,,,

אני בשום אופן לא הייתי רוצה ששיר שלנו ייכשל, גם אם אני חושבת שהוא גרוע. רק במקרה של פינג-פונג, אחרי שראיתי את ההופעה החיה המבזה שלהם, היה בי איזשהו שמץ של שמחה לאיד (שסוף סוף הכלומניקים האלה יראו מה הם באמת שוים) אבל הייתי כמובן מאוד עצובה בשביל ישראל על המיקום הגרוע ועל כך שביזינו את עצמנו. בקשר ל"יבוא יום", מעניין שבאותו קדם חשבתי שהוא אחד השירים הטובים יותר (ואולי הפחות גרועים) בתחרות. ההופעה המקורית בקדם הייתה גם קצת יותר טובה. באירוויזיון ,עם הביצוע הקצבי יותר והבגדים הכסופים המזעזעים, השיר איבד את המעט שהיה לו. אבל בזה אנחנו הרי מומחים: להפוך שיר בינוני לגרוע ביותר.

למעלה