לא בעייה בעצירה
תודה על העצה, אבל הבעייה שלי היא במכלול (במעצור) עצמו ולא בעצירה. כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב. המעצור פורק מהאופניים כך שכל מה שתיארתי ואתאר לא קשורים לפעולה שלו על האופניים. הזרוע של המעצור אמורה לנוע בחופשיות על מנת להרחיק את הרפידות מהחישוק ולאפשר להן להצמד לחישוק כאשר ידית הבלם מופעלת - מנגנון פשוט. ב-XTR שיכללו את המעצור והוסיפו מייסבים בציר המעצור - על מנת להבטיח תנועה חלקה לאורך זמן. היום בבוקר שעות לאחר ניקוי הבלמים (ושוב, במים זורמים בלבד) נראה שהמייסבים בזרוע אחת נדבקו לגמרי, ובזרוע השנייה הם נעים בחיספוס. לדעתי, מסיבה לא ברורה חדרו מים למייסבים (כניראה כבר בזמן הרכיבה) ועכשיו הכדורים במייסבים החלידו. אני מכיר תופעה דומה לזו כאשר חודרים מים למייסבים בציר הגלגל או ב-HEADSET. זה קרה לי בעבר עם מכלולים זולים ולכן היום אני משתמש במכלולים טובים (LX ומעלה, ו-CRISKING ל-HEADSET). תאמינו לי, שגם לי זה נשמע מוזר לדבר על בעיית מייסבים במעצור. כנראה שעודף תיחכום רק מסבך דברים. בכל אופן מדובר במעצורים (אומנם חישוק ולא דיסק) הטובים ביותר של SHIMANO אם לא הטובים ביותר מסוגם. ושוב מדובר ברכיבה הראשונה.