יבואן SHIMANO בארץ

findery

New member
יבואן SHIMANO בארץ

אני מעוניין לדעת מיהו היבואן של SHIMANO בארץ. כמו כן רציתי לדעת האם ניתן לקבל שירות במסגרת האחריות של SHIMANO גם למכלולים שנרכשו בחו"ל.

aFish

New member
אין יבואן לשימנו

יש הרבה חלקים של שימנו שמסתובבים אצל ספקים שונים ללא יבוא מסודר. הסיכוי לקבל אחריות כנראה 0 בנסיבות שאתה מתאר. אולי תרחיב במה מדובר.

findery

New member
XTR V-BTAKE שנקנו בחו"ל

הבאתי זוג V-BRAKE מחו"ל והיום רכבתי לראשונה - כמובן בבוץ. לאחר שניקיתי את הופניים (מים בלבד) שמתי לב שהבלמים האחוריים אינם נעים באופו חלק כמו הקדמיים. נראה כאילו שהמייסבים התמלאו בליכלוך. אני מצפה ממכלול ברמה כזו לאפס תקלות.

aFish

New member
דעתי הלא מלומדת...

V Brake לא דבר כל כך מורכב. מכונאי טוב מן הסתם יוכל לסדר לך את זה. אבל אחריות? אין מצב.

שבלבלית

New member
אחי ...עצה ממכנואי

כאשר אתה מנקה אופנים עם מיים וזה נוגע בויברק ובגנ'ט כמובן שזה בקושי יעצור זה כאילו שמת על זה שמן! חכה שזה ייתייבש!!1 ההבדלים בןי ברייק כמו שלך שהוא ייבש !! : א.עצירה מצוינת ונוחה ב. איכות עצירה יותר טובה ג.פחות שחיקה!

findery

New member
לא בעייה בעצירה

תודה על העצה, אבל הבעייה שלי היא במכלול (במעצור) עצמו ולא בעצירה. כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב. המעצור פורק מהאופניים כך שכל מה שתיארתי ואתאר לא קשורים לפעולה שלו על האופניים. הזרוע של המעצור אמורה לנוע בחופשיות על מנת להרחיק את הרפידות מהחישוק ולאפשר להן להצמד לחישוק כאשר ידית הבלם מופעלת - מנגנון פשוט. ב-XTR שיכללו את המעצור והוסיפו מייסבים בציר המעצור - על מנת להבטיח תנועה חלקה לאורך זמן. היום בבוקר שעות לאחר ניקוי הבלמים (ושוב, במים זורמים בלבד) נראה שהמייסבים בזרוע אחת נדבקו לגמרי, ובזרוע השנייה הם נעים בחיספוס. לדעתי, מסיבה לא ברורה חדרו מים למייסבים (כניראה כבר בזמן הרכיבה) ועכשיו הכדורים במייסבים החלידו. אני מכיר תופעה דומה לזו כאשר חודרים מים למייסבים בציר הגלגל או ב-HEADSET. זה קרה לי בעבר עם מכלולים זולים ולכן היום אני משתמש במכלולים טובים (LX ומעלה, ו-CRISKING ל-HEADSET). תאמינו לי, שגם לי זה נשמע מוזר לדבר על בעיית מייסבים במעצור. כנראה שעודף תיחכום רק מסבך דברים. בכל אופן מדובר במעצורים (אומנם חישוק ולא דיסק) הטובים ביותר של SHIMANO אם לא הטובים ביותר מסוגם. ושוב מדובר ברכיבה הראשונה.

natibergman

New member
יבואן שימנו הרשמי הוא DAA

זה שאנשים אחרים עושים יבוא עקיף זה סיפור אחר. אין ליבואן פה בארץ סיבה לתת לך שירות חינם על משהו שקנית בחו"ל פרט לרצון טוב אבל אם אתה מוכן לשלם על התיקון אז למה לא?

טיראן מ

New member
לא, הם לא !

הם אמנם מייבאים שימנו בכמויות יפות יחסית אך הם לא יבואן רשמי. יבואן רשמי מחוייב לתת שירות ואחריות גם אם החלק לא נרכש אצלו. אתה רואה את DAA נותנים שירות ואחריות לכל האופניים עם SIS ?

Leofixer

New member
היבואנים הם DAA אך אין להם בלעדיות

לכן יש עוד יבואנים שמיבאים SHIMANO.

findery

New member
שלחתי MAIL ל-DAA

שלחתי MAIL ל-DAA - נראה אם הם יהיו מוכנים לעזור לי. לדעתי למרות שהבלמים לא נקנו בארץ, ליבואן צריך להיות אינטרס לשרת לקוחות המשתמשים במכלולים שהוא היבואן הראשי שלהם על מנת לעודד קניות נוספות של אותו יצרן. אני בטוח שהוא יוכל להתחשבן מאוחר יותר עם חברת האם.

findery

New member
תתפלא

האמת שעד היום לא היה לי נסיון עם מכלולים של אופניים. אבל לדברים אחרים שקניתי בחו"ל היתה אחריות בינלאומית. בשני מיקרים אפילו נזקקתי לשירות המקומי ודכיתי לו ללא שאלות מצד היבואן המקומי. אולי זה בעצם האינטרס של היצרן ולא היבואן לספק אחריות ללא שאלות - כל עוד ניתן להוכיח שהדבר נקנה באופן מסודר.

קלוזו

New member
לעודד קניות? איפה? בחו"ל? כמוך? ../images/Emo6.gif

הוא לא יבואן בלעדי הוא בסה"כ הגורם בארץ שמייבא הכי הרבה שימנו כחלקים וזה שהוא ענה על המייל שלך זה כבר יפה. לעודד קניות אמרת? שיקנו בחו"ל ואחרי זה יבואו אליו עם הבעיות? זה לא עובד ככה, תיתן לו להתפרנס שיוכל גם לטפל בבעיות שנוצרו אבל מצד אחד אתה מונע ממנו את הרווח במכירה ומצד שני מצפה שיטפל לך בתקלה.....נו, באמת.

T i n y

New member
כאחד שגם מביא ציוד מחול אני ממש לא

מבין איזה אינטרס יש ליבואן בארץ לעודד אותך להשתמש במכלולים שהוא מביא עם אתה קונה אותם בחו"ל כלומר קניה מחו"ל שירות בארץ, נישמע לי קצת לא הוגן כלפי היבואן

findery

New member
שוק גלובלי

במציאות של היום קשה להגביל אנשים לקנות בארץ בה הם גרים. קניות באינטרנט זה לא חריג. אנשים מסתובבים בחו"ל כאילו הם בארץ - וקונים. כפי שאמרתי, היצרנים הגדולים רוצים למכור ולא חשוב איך, ויחד עם זאת לתת אחריות למוצרים שלהם בכל מקום בעולם. באותה מידה תיירים שבאים לארץ לא יחששו לקנות כאן דברים כי הם ידעו שיוכלו לקבל שירות ואחריות בארץ מגוריהם. כך שהדבר עובד לשני הכיוונים וכולם מרויחים. דרך אגב, DAA הודיעו לי, שהם כן מכבדים את אחריות היצרן ויעזרו לי.

Tamir Eshel

New member
תיקון קטן לנושא השוק הגלובלי

כל היצרנים המכובדים מגבילים טריטוריה בהסכם המכירה שלהם. מבחינתם זו הדרך היחידה להביא לכדאיות ליבואן מקומי לטפל בבעיות אחריות כל מנת לישמור על שמם הטוב. האמירה ש"היצרנים הגדולים רוצים למכור ולא חשוב איך" היא שגויה מיסודה. אם לא יגנו על טריטוריה, יאבדו נתח שוק עכב ירידת מוטיבציה של היבואן המקומי. הדרך היחידה שלהם לאכוף את ענין הטריטוריה, זה באמצעות כדאיות ללקוח הסופי. על מנת לודא שללקוח הסופי כדאי יותר לירכוש בטריטוריה שלו, מסתייע היצרן בשירות שנותן לו היבואן המקומי לטפל במתן שרותי אחריות ללקוחות הסופיים. בתמורה הם שומרים כמיטב יכולתם על הטריטוריה של היבואן. בארץ שימנו לא מינו יבואן בלעדי ולכן כל מתן שרותי אחריות מטעם אחד היבואנים הוא על בסיס רצון טוב ותו לא. DAA מספקים שירות כזה למוצרים שנירכשו דרכם. מעבר לזה, כל פניה לקבלת אחריות מחייבת הצגת מסמך רכישה והוכחה שהוא נירכש באופן ישיר או עקיף מהיבואן. אם אין כזאת הוכחה, היצרן לא ישלם על השרות וליבואן (DAA או אחר) ממש אין סיבה לעשות זאת במקומו. בתור זה שכתב לך את המייל אני מבקש לחדד את מה שנירשם: הסברתי לך איך לתקן לבד ואם התיקון לא יצלח הצעתי לך להביא את האופנים ולקבל שירות בתשלום.

findery

New member
תגובה לתיקון

קודם כל אני באמת מעריך את התיחסותך לבעייתי. מישהו אחר יכול היה להתעלם מזה לגמרי. לגבי שירות גלובלי למוצרים. היצרן יכול "לפצות" יבואן מקומי על שירות שנתן למוצר שלא נקנה באיזור ההפצה שלו, כך שהיבואן לא יפגע ואף ירוויח ,אלא עם כן מרווח הרווח על מכירה הוא כל כך גדול שלא ניתן לפצות על כך. במקרה זה הלקוח הסופי מפסיד בכל מקרה. אני מסכים שבמידה ומעורבת עבודה, צורת הפיצוי מורכבת יותר. במקרה שלי מדובר בהחלפת המכלול בחדש. כך שכל שצריך היבואן לעשות הוא "להזדכות" מול היצרן. במקרה מסובך יותר לשלוח את המכלול הפגום חזרה ליצרן. אני בכל אופן שוקל אולי לשלוח את המכלול חזרה לארה"ב להחלפה. אני חייב לציין שקניתי מעצורי XTR מתוך כוונה להתקינם על האופניים ולשכוח מהם (לפחות עד החלפת הרפידות). עכשיו אני מתעסק אם בעיות מייסבים במעצורים - באמת מוזר.

אם היתה קונה AVID ULTIMETS

במקום XTR באמת היית שוכח מהם, ומקבל רמת עצירה טובה יותר. וכן , אם היה מתקלקל לך משהוא היית מקבל שירות יוצא דופן מהיבואן הבלעדי בישראל. אני קניתי את שלי בחו"ל, וכשנשחק לי בורג החיזוק לכידון הביא לי היבואן בורג חדש תוך שבוע ללא תשלום. אז שכל אחד יעשה את השיקול שלו....

Leofixer

New member
בסופו של דבר קנית מוצר בארה"ב מפני

שהמחיר של היבואנים בארץ לא מוצא חן בעיניך. אבל עכשיו אתה רוצה לקבל שירות באחריות מיבואן בארץ, ולהנות משני העולמות - גם מחיר זול וגם שירות חינם באחריות בארץ. שלח לארה"ב ותקבל שירות שם.

למעלה