יא :)

Oren46

New member
יא :)

התחלתי לנגן על קלירנט! היום! אני כ"כ שמחה! חחח אין לי למי להתלהב, לחברות שלי נמאס שאני כל היום מדברת על הכלי נגינה שלי, כך ש.. טוב, בכל מקרה - רציתי לשאול אם יש כאן למישהו טיפים לנגן הקלרינט המתחיל והצולע שיודע לנגן בקושי שלוש תווים?

Molchansky

New member
מגניב../images/Emo13.gif

אני גם התחלתי לפני כמה חודשים על קלרינט, אבל סתם בשביל הכייף (אין לי זמן להשקיע בזה עם הפסנתר והתיאוריה וכו'). בכל אופן אני ממליץ על ספר בשם A Tune A Day וממליץ על חיפוש באינטרנט על טכניקה, איך להחזיק את הפיה, איך להשתמש בלשון וכו' כמה מושגים שיקלו על החיפוש: 1.embouchure - זה ידוע כצורת ההחזקה של הפיה, כלומר איך שהשפתיים מכווצות, השפה התחתונה וכו'. 2.tonguing - השימוש בהבהרות להפקת צליל (ונראה לי שזה גם השימוש בלשון לתחילת תיבה כלומר להדגשה) בכל אופן יש המון אתרים באינטרנט עם הסברים מצויינים. וחשוב לעבוד בהתחלה מול מראה זה עוזר לשפר את האחיזה של הפיה ואת הצליל.

Oren46

New member
כן

אני באמת צריכה קצת הסברים על צורת ההחזקה של הפיה. אח שלי, שממנו לקחתי את הקלרינט, הראה לי רק איך מחזיקים את זה ואיך נושפים וזהו. והוא גם נתן לי את הספר הזה שאמרת - A Tune A Day המושגים האלה באמת עוזרים בחיפוש, תודה :) הבעיה העיקרית שלי עם הקלרינט כרגע זה שהוא כבד, וכל המשקל הזה בעצם נופל על האגודל של יד ימין [נכון?] וחוצמזה שזה ממש קשה להוציא ממנו קולות, ז"א שאני צריכה לנשוף ממש חזק.. מה זה אומר? שמשהו בהחזקה שלי לא בסדר? או שאני לא נושפת נכון? או שבכלל זה ככה ואני אתרגל?

Molchansky

New member
אין לי הרבה נסיון

אז אני לא רוצה סתם להגיד אני יכול רק להגיד שכשאני התחלתי לפני כמה חודשים, היה לי גם קשה, אבל אז למדתי לא לנפח את הלחיים ופשוט לעבוד לאט לאט עד שזה ילך קל יותר. הקפדתי לשים את השפה התחתונה שלא תחסום יותר מדי את העלה וגם שהפיה לא תהיה יותר מדי בתוך הפה, למצוא איזון. אבל עדיף שמישהו עם יותר נסיון יענה על זה ויתן עיצות.

Molchansky

New member
אגב

אני חושב שהכי טוב, וזה גם מה שאני אולי אעשה, פשוט לקחת 2-3 שיעורים רק בשביל הטכניקה ההתחלתית של הנשיפה וכו' אבל עוד לא החלטתי
חוץ מזה, אני חייב להגיד שזה כלי מדהים, אני כל כך נהנה לנגן בו את התווים הנמוכים, ואז זה מרעיד את השיניים חחח.

Molchansky

New member
עוד משהו שהמליצו לי

לנגן עם טיונר, בשביל לראות שמדייקים בצלילים.

khammel

New member
קלרינט

שלום אורן, כמו שכבר ענה לך אייל, מומלץ בחום להתחיל את הלימודים עם מורה, בפרט אם זה כלי הנגינה הראשון שלך. אם אח שלך מכיר את הכלי היטב, תבקשי ממנו שילווה אותך בצעדים הראשונים. טיפים: לוודא שהכלי מורכב נכון ומדוייק. לקנות עלים רכים ואיכותיים, להניח אותם נכון ובזהירות. לתרגל נגינה או בעמידה, או בישיבה בגב זקוף ובלי להישען על הכסא. האגודל תתרגל למשקל, אבל חשוב להקפיד על אחיזה נכונה. אינני יודעת על איזה קלרינט את מנגנת, אבל אם מדובר בקלרינט ישן או פשוט, כדאי לבדוק שהחלק שנשען על האגודל מורכב בזוית נכונה. כמו כן, אפשר להוסיף כרית קטנה לריפוד אם צריך (או לנגן עם פלסטר). להקפיד למתוח את הסנתר כלפי מטה ולא לנגוס את הפיה/עלה. לתרגל הרפיה של השפתיים ולהקפיד לא לאמץ את הלסת. לתרגל צלילים ארוכים ואת כל מגוון הסולמות. להכיר את את כל האצבועים השונים שהכלי מציע ולתרגל אותם. סבלנות, סבלנות, סבלנות. ההתחלה מאד מתסכלת כי זה לא פשוט להוציא צליל נקי, הפיה בורחת מהמקום, שוברים עלה ומתעצבנים, אי אפשר לנגן מלודיה כי לא זוכרים איפה להניח את האצבעות והכל נראה חסר הגיון... תתאמני, תתמידי והכל יסתדר. בהצלחה!

yotamn9

New member
אני חושב שאייל עוד לא שינה את השם לאורן ../images/Emo13.gif

khammel

New member
עניתי ל*אורן* בהמשך למה שאייל מולכנסקי ענה...

הבנת הנקרא?

yotamn9

New member
וואלה נכון, סליחה. קורה...

קודם צריך לפתור את בעיית הקריאה, אח"כ אני אתפנה גם להבנה

Oren46

New member
אממ

טוב, תאמת שאין לי אף אחת מהבעיות האלה. אני מצליחה להוציא קולות, העלה לא נשבר לי וכו', אני רגילה לכלי נשיפה - אני מנגנת על חלילית אלט וסופרן ופעם ניגנתי גם על חליל, עם זה אין לי בעיה, גם לא עם האיצבוע. אין לי בעיה עם לזכור את האיצבוע ואני לא מסתבכת עם זה. אבל הצלילים יוצאים לי כאלה... כבדים, נגררים. לא קלילים. ככה זה צריך להיות? אני מניחה שאני אשתפר בהמשך, נכון? אני אתרגל לזה.. וזהו, זאת הבעיה העיקרית שלי, הכבדות הזאת, ולפעמים משום מה הקלרינט פולט צווחות משונות.. למה זה? נדמה לי שהקלרינט שלי הוא B5.. זה לפחות מה שכתוב עליו..

khammel

New member
אם ככה...

נשמע לי שאת פשוט צריכה לשפר את יכולת השליטה בלחץ המופעל על העלה ולאט לאט לעלות בעובי/קושי העלה. הצווחות הללו הן תוצאה של לחץ לא נכון בשילוב עם וויסות אוויר לא נכון. ייתכן גם שאת מניחה את הפיה לא נכון (עמוק מדי בפה?), אבל זה די דומה לחלילית, אז אני מניחה שלא זו הבעיה. פשוט להתאמן על צלילים ארוכים ואיטיים ולאט לאט להגביר קצב תוך תרגול סולמות. אני מניחה שתשתפרי די מהר. בהתחלה, מטבע הדברים, נושפים הרבה יותר מדי אוויר מתוך מאמץ לייצר צליל. עם האימון, זה נהיה קל יותר והצליל משתפר. B5 כתוב על הקלרינט או על הפיה? בכל מקרה, זה לא שם החברה. אין איזו חותמת? סמל?

Oren46

New member
כן

אתה צודק בקשר ללחץ האויר. אני לאט לאט מתחילה להסתדר עם זה. מה אמרת בקשר לעובי העלה? אין לי מושג איזה עובי יש לי : S מה אני צריכה לעשות איתו? אני יודעת שאני צריכה להחליץ מדיי פעם וזה הכל : / איך העובי משפיע על הנגינה? איזה עובי אני צריכה? B5 כתוב מקדימה מתחת לפיה... אני לא יודעת בדיוק איפה להסתכל..

The Brainiac

New member
בנוגע ללחץ האוויר

אני מנגן על סקסופון אבל פעם אחת ניגנתי על קלרינט של ידידה שלי. יחסית לסקסופון צריך לחץ אוויר הרבה יותר נמוך. הבנתי שניגנת על חלילית..אז יחסית לחלילית אני חושב שצריך לחת קצת יותר גבוה. אבל לא בהרבה. בעקרון זה לא אמור להיות "קשה" לנגן על קלרינט אבל אני באמת ממליץ בחום להתחיל עם מורה, הוא יודע מה הוא עושה..ובד"כ טוב.

למעלה