יא סדאם יא חביב

אז היה צריך לזרוק אותו לכלוב עם

תנין שיאכל אותו? ובני אדם הורגים כל יום ויום אחד את השני..

LizArD g

New member
זה שהם עושים את זה

לא הופך את זה לבסדר. בטח ובטח לא לזה שמדינה צריכה לעשות את זה.

Fleddermaus

New member
אני דווקא בעד שינשום

ויתחנן להפסיק לנשום כל יום עד יומו האחרון.

LizArD g

New member
זה ממש ממש לא העיקר .

עזבו, עד מחר אני יכולה לחפור לכם על מה שאני חושבת על עונשי מוות .

קשה להבין את מתנגדי עונש המוות

יש להם שני טיעונים עיקריים שסותרים אחד את השני מצד אחד הם מתנגדים כי עונש מוות הוא ברברי ו"אסור לבני אדם להרוג בני אדם" (נגיד) אבל הם מתנגדים גם כי עונש מוות הוא קל מידי (יסבול שניה וזהו) וכליאה לעשרות שנים היא קשה הרבה יותר "עדיף שיהיה בכלא ויתחנן להפסיק לנשום" אז חברים, בוא תחליטו, מה יגרום לאדם יותר סבל, מאסר לעשרות שנים בתנאים גרועים ובבידוד מוחלט, או הוצאה להורג שאורכת שניות ספורות

Fleddermaus

New member
ברור, הוצאה להורג היא פחות סבל

זה לא נותן למדינה את הזכות להרוג אדם שאינו מהווה סכנה יותר (הוא שבוי וכלוא). לגבי סדאם חוסיין, אני באמת מעדיף שיסבול יותר מההוצאה להורג. אני חושב שמותר לחברה לשלול את חירותו של אדם אבל לא את חייו. חירות ניתנת על ידי החברה, חיים לא. די לשחק אותה אלוהים, אין למדינה זכות להרוג. חוץ מזה, אם זה יעזור לך להבין (למרות שזה לא תקף לגבי חוסיין), עונש המוות הוא עונש בלתי הפיך, ובמידה ויש ספק באשמה לאחר ההוצאה להורג (זה קרה פעמים רבות), אין דרך להחזיר את הגלגל אחורה, הרגת אדם חף מפשע. אתה מאלה שתומכים בהוצאה להורג על כל פשע "חמור" כמו בסין?

לתת לו להזדקן בהנאה בכלא זה עדיף?

לפחות היו מביאים אותו לארץ שיזרקו עליו אבנים ברחובות או משהו כזה.. אבל סתם שישב בכלא זה לא לעניין ואין עונש הפיך שאפשר לתת לסדאם הוא לא יכול לצאת זכאי בשום מצב..

Fleddermaus

New member
לא בהנאה

בסבל, בעבודות פיזיות למען פיתוח עיראק מחדש, בבידוד בצינוק מגעיל. ואם יגלו פתאום שהוציאו להורג כפיל, במקום את סדאם האמיתי? זה אולי לא הגיוני, אבל נגיד. מה אז? הוצאת להורג חף מפשע.

Fleddermaus

New member
ונגיד שזוייף DNA...

אני לא אומר שזה מה שקרה, אבל זה גם לא לחלוטין לא אפשרי.

סלוניק

New member
על מאיר טוביאנסקי שמעת?

על משפט דמיאניוק? אל תזיין בשכל. אין אף פעם ביטחון של מאה אחוז בלכידת פושע. תקרא עיתון מדי פעם ותראה שגם למשטרה לוקח זמן לגלות מי ביצע מה.

Fleddermaus

New member
אני לא שמח בכלל

חוץ מזה שהחלאה נענש לשלוש שניות, ולא יסבול יותר אף פעם, עכשיו החיים של כל המעורבים במשפט בסכנה, ועוד אנשים ימותו.

למעלה