יא, כאילו לא ידענו......

גליה12

New member
תמיד אני המומה מה"עומק" של מחקרים

לפעמים קוראים הודעה מרעישה בעיתון..מחקר חדש מוכיח ש..."מחצית מהנשים קונות בימי ראשון בין שבע לתשע".. ש"ילדים לא אוהבים כבד אווז" ש"גברים מעדיפים בלונדיניות בנות 25-"... אחר כך אני נזכרת שלפעמים עורכי סקרים- מתקשרים אלי הביתה ושואלים אותי חמישים שאלות מטופשות- ואני כטוב ליבי אני ממציאה להם תשובות, רק שלא יבלבלו לי במוח... זוכרת שטילפנו יום אחד כדי לשאול מדוע בחרתי לקנות טויזיה של חברה מסויימת ועניתי להם שהצבע של הכפתורים היה יפה...

AYELET1

New member
הגילוי לגבי הסידן באמת נשמע כ...

גילוי אמריקה... מזל טוב! חבל שלא באו אלינו , היינו מספרות להם מזמן
וגליה, את נחמדה. אני טורקת את הטלפון...

איפה ניתן לקנות תעודת תואר מהונגריה

אני רואה אצלם המדע באמת מאוד מתקדם ! ולמה בתמונות לא רואים את העובר, אלא רק את בית-העובר ? אני רוצה לראות גם איך הסידן עובר מפה לשם ולהפך. והאם האמא מתחילה לרזות, הסיבה היא כי העובר שלה מתחיל להשמין ? כמה נקודות של העברת חומרים ממקום למקום, ללא ידיעת המתבונן מהצד, ממש לא ידועים לי...

אטיוד5

Active member
אני בדרך כלל נענה ברצון

קודם כל מעניין להכנס לראש של כותבי השאלות. ב´ כל, וזה יותר חשוב, ליבי נכמר על אותם סטודנטים מסכנים שצריכים לסמן V על כל מרואיין נוסף ולקבל עליו עוד כמה גרושים.

אטיוד5

Active member
חוק שימור החומר

במתכונתו ההונגרית. זה מזכיר לי פרופסור למתמטיקה מביר זית שבא להרצות במחלקה באוניברסיטת ת"א על מחקריו, והביא חומר שלמדנו בכיתה יא´ ריאלית. לא ידענו איך לצאת משם מרוב מבוכה. אולי הם שמו גם לב שלעיתים השיניים מתקלקלות אצל נשים הרות? ואולי לא?

דליה .ד

New member
ידיעה מרעישה אחרת!

הידעתם כי אם היו נותנים לנשים בארץ חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון ובטרימסטר הראשון של ההריון היו הרבה פחות מומים מולדים בעמוד השדרה (כולל מחלות איומות כמו "ספינה ביפידה")?????? כל זה נודע לי במקרה ביום עיון שהייתי בבית חולים "אלין". הרופאים שהיו שם מבית חולים "דנה" סיפרו שהיום באר"הב מכניסים חומצה פולית ללחם ואחוז הלוקים במומים מולדים בעמוד השדרה ירד ב....60%!!!! אתם יודעים שבארץ נולדים כל שנה כ 35 ילדים עם מומים פתוחים בעמוד השדרה? ילדים, הורים ומשפחות שנידונו לחיים עם מסכת ייסורים בלתי נסבלת...נכות קשה, פיגור שכלי...קשיים תפקודיים...מחלות,,,ניתוחים,,,ועוד ועוד. וזה לא מרגיז?????

bimbo.

New member
נשמע נורא. אבל לא תמיד

ההריונות מתוכננים, וגם כאשר הם כן, לא תמיד זה מצליח. אולי ניתן היה להכניס ללחם חומצה פולית באופן קבוע.

אטיוד5

Active member
לא ידעתי , באמת מעניין

חומצה פולית זה ויטמין C ? ועוד משהו: תשלמי לי - אני לא אוכל את הלחם האמריקאי. פויה.

חומצה פולית זאת חומצה פולית

כמו שיש סידן, אבץ, מגנזיום ועוד חומרים שהגוף צריך, נוסף לויטמינים A,B,C.

אטיוד5

Active member
צודקת. בינתיים התעשתתי מעצלנותי..

וגילגלתי את גוגל. שם מצאתי את הקשר בין ויטמין C לחומצה פולית: Vitamin C protects folic acid reductase, which converts folic acid to folinic acid, and may help release free folic acid from its conjugates in food. ויטמין C הוא דווקא חומצה אחרת - אסורבית.

gal-or

New member
כל כך נכון.....

איך אני לא אוהבת את המחקרים האלה... לא שאני מזלזלת בהם, אבל את הערות האלה כל בת יודעת מזמן. עדי

למעלה