יאסלו - פסח אינציגר

יאסלו - פסח אינציגר

שלום לכם. אני חוקרת את משפחת אינציגר לדורותיה. פסח אינציגר נולד ונפטר בנובי סונץ'. התאריכים אינם ידועים לי, אבל אביו נולד ב 1825 ובניו מסביב ל 1880. תקופה מסוימת התגורר פסח אינציגר ביאסלו, בה ישבו שניים מאחיו. בספר הזכרון ליאסלו כתוב שפסח אינציגר היה בעל מלון "ויקטוריה" ברחוב איגגלנה, ושבמלון זה התקימה האספה הציונית הראשונה עם יסוד הארגון הציוני בעיר. עם עזבו את העיר הפך המלון לבית מגורים ועבר לידי משה פויסט. האם מישהו מבאי הפורום יכול לעזור לי במידע מתי היתה אותה אספה, או משהו אחר על המלון, כדי שאדע מתי היה פסח אינציגר ביאסלו?

על פסח אינציגר ידעו אבי ודודתי

הם הכירו את השם היטב. לא ידעו שניהל את המלון. הם היו די צעירים בכדי להכירו היטב. הכנסי לאתר של יאסלו בJG שם יש חוקרת בשם מוניקה, החוקרת את העיר עד ליסודותיה. היא תסע הקיץ שוב ליאסלו לצורך המשך מחקרה. באתר יש חומרים רבים, כולל כתובות של יהודי יאסלו, עיסוקים, מפה, תמונות, והרבה מידע. צרי איתה קשר בדוא"ל והיא כתמיד נכונה לסייע. אני מפנה אותך לאתר יאסלו ושם תמצאי את כתובתה. אם לא הצלחת, חיזרי אלי ואנסה בשבילך. בהצלחה! לאה http://www.shtetlinks.jewishgen.org/krosno/krosnoJaslo5OldJaslo.htm#MONIKA

תודה, לאה. אין טוב מלשמוע ממישהו

שהכיר את האדם. הענף המשפחתי שלנו ישב בבז'וזוב, כך שדודי לא יכול לספר לי הרבה על הקרובים ביאסלו. הספר עוזר אבל תמיד מקווים ליותר. באתר של יאסלו מצאתי באחת או שתיים מרשימות התעסוקה אינציגר שמיקצועו פונדקאי. לא ידוע לי על מישהו מלבד פסח שעסק בכך וזה מעורר שאלה אם אותו מלון ויקטוריה היה כמו שתארו אותו בספר. יש לי רושם שהספר נוטה קצת לפאר את הדברים. שלפחות הזכרונות יהיו יפים. אכתוב למוניקה ואראה מה אפשר לדעת על המלון. דרך אגב - מצאתי צאצאים של פסח בארה"ב.

שלום,אשתי התיידדה עם מורה

בתיכון ברחובות בשם אינציגר שהיה דמות חינוכית ממדרגה ראשונה. נדמה לי שפרוש השם אינציגר הוא "ייחודי ".האם אני צודק ? דני

bilen

New member
איינציגר = Einziger = ייחודי

אתה צודק. מקווה שרשמתי נכון....

אינציגר = יחיד והמורה הוא דוד שלי

קימת במשפחה מסורת לגבי מקור השם אינציגר. היא כתובה גם בספר יאסלו אבל שם התאריך לא נכון. הסיפור הוא שהקיסר פראנץ יוזף, באחד מביקוריו בגליציה, התאכסן אצל בן המשפחה בנובי סונץ'. כשעמד לעזוב אמר למארח שהוא היהודי היחיד אצלו התאכסן ומאז היה "יחיד" לשם המשפחה. לפי ממצאי עד היום - זה יתכן.

למעלה