יאללה רלטיביזם...

nissimhania

New member
אני מקווה שאת מבינה

שצריך להפריד בין פלורליזם- זכותי לחשוב מה שאני רוצה, לפרסם את זה, ולשכנע אנשים אחרים (כמו למשל מכחישי שואה). לבין פלורליזם- אני דתי ואת לא, אני מכבד את אורח חייך ואת את שלי כל עוד לא נכפה אחד על השני כלום, הכל סבבה.

alon14

New member
בלי בעיה...

...אני חילוני,אתה דתי, אנחנו מכבדים זה את אורח חייו של השני, אנחנו לא נכפה זה על זה כלום, אני לא אכריח אותך לאכול לא כשר, אתה לא תחזיר בתשובה, אני לא אצביע למפלגות שיכריחו אותך לאכול לא כשר (התנועה האיסלאמית היא היחידה, כי שינוי פשוט יתנו את האפשרות להיות לא כשרים), ואתה לא תצביע למפלגות שיחזירו בתשובה (כלומר ש"ס או יהדות התורה). יאללה?

alon14

New member
מה הקשר?

אם בישראל תקום מפלגה פאישיסטית - האם תהיה בעד להוציא אותה מחוץ לחוק (כמו מה שעשו עם כ"ך ימ"ש)? ההבדל היחיד בין דת ופאשיזם הוא שבדת עושים "הכל למען האל" ובפאשיזם "הכל למען המדינה".

israelberger

New member
ש"ס=פאשיזם?

אומנם אני מאוד לא מחבב את ש"ס, בלשון המעטה, אבל זה לא שווה לפאשיזם. ואם כבר הזכרת את כ"ך אז אני תמהה למה לא הוציאו מחוץ לחוק גם את המפלגות הערביות שמעוניינות בהשמדת העם היושב בציון וחוברים לאירגוני טרור.

alon14

New member
כי ישראל מדינה אימפוטנטית

אני אומנם שמאלני, אבל אני יודע ש-רע"מ (הש"ס של המוסלמים), בל"ד ו-תע"ל הם תומכי טרור. חד"ש, אגב, הם סתם קומוניסטים. לא אמרתי ש"ס = פאשיזם, אמרתי מדינת הלכה = מדינה פאשיסטית. מאחר ש-ש"ס כנראה שואפים למדינת הלכה, ניתן להסיק שהם במידה מסוימת פאשיסטים (הכל למען האל לעומת הכל למען המדינה).

israelberger

New member
לא מזמן חוקק חוק בעיניין

יש עכשיו חוק שמי שתומך בטרור או בארגון טרור לא יוכל לרוץ לכנסת. מעניין כמה זמן יקח עד שישכחו לחלוטין את החוק הזה ו/או יוציאו ממנו את כל התוכן.

alon14

New member
בדיוק עד ששרון ייפול...

...הפסד בבחירות-בזמן הוא גם מפלה (כמו של שמיר הטרוריסט מול רבין ב-92). בכל מקרה, אני לא מבין איך מפלגת העבודה תומכת בטרור פונדמנטליסטי (אופס, מחאה לגיטימית כנגד הכיבוש, נפלט לי). הכיבוש משחית אבל אם ניסוג עכשיו, לא משנה למה ערפאת יראה (ויציג) את זה ככניעה לטרור, והשלב הבא ידוע. בכל מקרה, בישראל יש שתי מפלגות שמאל: חד"ש הקומוניסטים ושינוי הקפיטל-ליברלים (הם, אגב, מזכירים את הדמוקרטים בארה"ב). מרצ בלי שולמית אלוני היא מפלגה ללא אג´נדה, וישראל שתיים היא יותר מדי לאומנית.

alon14

New member
לא ממש...

...אני רואה אותם כמפלגת מרכז, פחות או יותר.

israelberger

New member
מנקודת מבטו של שמאלני קיצוני

אני מדבר מנקודת מבטו של האדם הממוצא

אי אפשר ממש לסווג אותם

כי יש לך שם את פרס וביילין שזה שמאל, ואת פואד והחבר´ה שזה הייתי אומרת פחות או יותר איפה ששרון במפה...

israelberger

New member
בטח שאפשר

כולם שם שמאלנים כולל בן אליעזר. בזמן האחרון נהיה פופופלארי שכל ח"כ בעבודה מביא "תוכנית שלום" עם הפלסטינים, תבררי מה אומר בן אליעזר בנושא (רמז: מאוד רחוק משרון).

למעלה