יאללה סכמש, יאללה!

יאללה סכמש, יאללה!

אז איך עבר עליכם השבוע האחרון? איך אתם מתמודדים עם החום הנורא הזה??
מה יותר, פחות חם אבל יותר לח, או שעדיף יותר חם אבל יבש? ומי כבר עבר להתגורר ליד המזגן ולא זז ממנו מטר?
מה קראתם השבוע? איזו כתבה הכי השפיעה עליכם השבוע? ומה אתם אומרים על זה שרן דנקר יצא מהארון*?
מה הכי באמצע יום לוהט - אבטיח עם בולגרית, כוס שמפניה קרה או גלידה מלאה בכל טוב הארץ?
תשעה באב (יום ראשון הקרוב) - סתם יום של חול, או שצמים?
וסתם כך, מה בא לכם לספר לנו על השבוע הזה שהיה ונגמר ולעולם כבר לא יחזור?

מאחלת שבת קרירה יותר, עם עוגת שמרים ושוקולד טריה ונימוחה ואבטיח (בלי בולגרית!) קריר ומתוק.
כלנית

kaktus14

New member
שתהיה לכם שבת -לא כל כך חמה

רגע, זה את ציירת?

(כי אני לא זוכרת מה השם שלך.. סליחה..*)
&nbsp
&nbsp
* הולכת לעמוד בפינה מבויישת..

kaktus14

New member
הלוואי ואני הייתי חצי ציירת מזה. פשוט תמונה ממש יפה

ושמי גרטה

פתאום שמתי לב שכבר עבר יום ראשון ועדיין לא סיכמשתי

אז הנה אני:
האמת, בהתחשב בזה שזה היה השבוע שלפני תשעה באב, היה לי שבוע ממש לא רע, טפו טפו טפו
.
ביום שני הייתי בבוק סרפינג השני שלי (אחרי שהראשון היה לפני כמעט שנה ויצאתי ממנו קצת בטראומה). קראתי עליו במוסף הארץ לפני שנה (הכתבה שקישרתי) וכבר אז החלטתי שאני הולכת ומשתרבבת אל בינות לכל קוראי הארץ התלביבים האחרים שהולכים לזה.
חייבת לציין שגם בתור אאוטסיידרית מוחלטת - החוויה הזו מוזרה ומיוחדת לגמרי, ומלבד השעה המאוחרת בה היא מסתיימת וההכרח להישאר מפוקסת עד הסוף, יש בה קסם שנראה לי שגם חברות הפורום הנכבדות היו נהנות ממנו. בקיצור, חפשו בפייסבוק והרשמו לסרפים באזור מגוריכם.

שאר השבוע היה גם הוא נינוח, למרות שיותר מדי אנשים ביטלו לי ראיונות. היתה לי שיחה משעשעת עם האחיין הגדול שלי (עולה לכיתה ו) שסיפר לי על הילד החדש בגן של אחותו התינוקת, תוך שהוא יודע שאני תמיד צוחקת על שמות של חרדים. מסתבר שלילד קוראים אהרל'ה ברל'ה. אכן היה משעשע, ועוד יותר כיף לגלות את ההומור אצל הילדון הזה שפתאום הוא כבר כזה גדול..

לכבוד הימים החמים הכנתי לי מרק פירות (שזה סוג של גרסא לקומפוט, רק עם יותר סוגי פירות ופחות סוכר) ואפילו אכלתי ממנו בסוף סעודה שלישית בשבת (שהיתה גם הסעודה המפסקת לפני הצום) והוא מילא אותי בהמון נוזלים טעימים וקרירים ופשוט מעולים. יש, אגב, עוד המון במקרר, אם מישהו רוצה לבוא לטעום.

תקראו: הספר "סטונר" של ג'ון ויליאמס. תפס אותי חזק ולא הרפה. מומלץ בחום.
מקווה שבחודשיים-שלושה הקרובים לא אחזור להמליץ על ספרים, כי צריכה לקרוא לא מעט ספרים "מקצועיים", בתחום שאותו אני לומדת. מקווה להגיע ליעד שלי בקרוב.

וזהו, למרות שכבר עבר יום אחד ממנו, מאחלת שבוע מלא בבשורות טובות ובהרבה הרבה הרבה אושר וטוב.
כלנית

תגובה: ספרים מזגנים וצומות

שזו יכולה להיות גרסה ל: eat, pray, love. אם אכן ככה הוא נקרא..

אז קודם כל איך היה הצום? למי שצם. זה הצום הכי קשה ליהודים נראה לי כי הוא בשיאו של הקיץ הלוהט, והימים ארוכים ארוכים.
הדחקה המעולה ששמעתי זה שהחייזרים של כדור הארץ 2 ראו תמונה של כדור הארץ שלנו ואמרו "ואו, הוא ממש דומה לכדור שלנו, נראה נחמד". ואז אחד החייזרים אמר: "אבל שמעתי שבקיץ לא מתאפשרת שם שום צורת חיים, אז בטוח שאין עליו חיים" משהו כזה.

הקטע עם הבוק סרפינג, מהפסקה שקראתי ,מעולה כל כך שאני חושבת שפיברו תת"כיות צריכות לארח כאלה (רק בשביל שהן לא יצטרכו ללכת) באופן מובנה. וכבר יש התחלה של משהו כזה שאני מקווה שילך ויתבסס כאן בצפון.
רק שמרוב שנטמעת בקרב קוראי הארץ שכחת שהוא חסום למי שלא מנוי
, ואפשר לקרוא רק את הפסקה הראשונה. אבל במקרה הזה לפחות באמת אפשר היה להבין על מה מדובר גם מבעד לחומת התשלום.

את סטונר קראתי, ספר נהדר מאד. ספרות טובה במובן הכי טוב שלה. (ואני יכולה לתאר לי שזה שיש שם עיסוק בתורת נפש האדם דיבר אלייך בטח עוד יותר)

ואני מאד בעד סלט פירות, טרי או מבושל, ואפילו היו לי מחשבות כאלה לפני כמה זמן, אבל אני חיה עם מקרר מזערי אז לא יהיה לי איפה לאפסן, מצד שני תירוצים תמיד יש. אבל לחתוך סלט פירות זה פרויקט גדול. אולי אני אנסה לעשות את זה בישיבה. מה שכן אוכלת המון פירות לאחרונה.

טפו טפו מרגישה היום ממש לא רע, ואני באושר עילאי מסתם להרגיש בסדר, בעיקר שהמוח קצת מאורר וגורם לי להרגיש כמו יצור תבוני (ע"י הכוכב החדש שכולם מפטפטים עליו)
כמעט חשבתי לנצל את הפירצה הזו ולסכמ"ש. הלוואי ויהיו לי עוד רגעים / שעות וכיוצ' שאני אוכל לבחור לעשות בהם דברים שמערבים תהליכי חשיבה.

לא ישנתי כבר כמה לילות ברצף ואני חושדת שזה קשור (ככל שאני בחוסר שינה כך המוח שלי יותר עובד, איזה סוג של פרדוקס) ובטח אני אפגש עם ההשלכות של זה בקרוב.
לילה של אתמול פשוט היה שדה קרב עם יתושות, כל הלילה הייתי קורבן שלהם וגם כשהאיר היום הם לא ממש הסתלקו כאילו נגמרה המשמרת שלהם. היום: מריחת אאוטן הרמטית

טוב, בסוף לא אמרתי כלום על מזגנים. יש לי איתם יחסים אמביבלנטיים, ואני עוד לומדת איך הקיץ פה באלפים של הצפון. איזה תענוג אחרי תל אביב. המקומיים אומרים שלח וחם ואני לא ממש מבינה על מה הם מדברים.

שיהיה שבוע מבורך.

טוב
עוד נ.ב כי אני די מנצל"שת את זה לסכמש ללא סכמש:
כבר כמה שבועות (מאז שניסיתי ליצור רוטינה ומברכת על זו) שאני מתחילה את השבוע ואז ביום רביעי קורסת נורא, עם כל מיני אפקטים של לכאורה מחלות שתוקפות אותי. והשבוע נגמר למעשה כבר בסוף שלישי, שאני מבינה שהגוף לא מוכן להמשיך לתפקד.
השבוע, בשלב זה ראשון ושני עברו עם שמירה לא רעה על הכוחות. וכולי תקווה שזה יהיה שבוע שבו אצליח להגיע לסופו בחתיכה אחת. מי יתן, לו יהיה.

לגבי יתושות

קודם כל רשתות.
אם אין לך = אז את החשמליים האלה של סנו, רייד וכו' שמוכרים בכל סופר. להכניס לתקע לכל הלילה ולהוציא בבוקר (טוב, אז כשקמים
). וגם, לישון עם מאוורר. עושה פלאות הדבר הזה.
אני קניתי מאוורר שנה שעברה מהמגדלים האלה, הגבוהים. יש לו אופציית לילה שבה הוא הרבה יותר שקט (לא לגמרי, לא באמת בשביל תת"כיות, אבל מספיק בשביל שאפשר יהיה להירדם וגם לא לסבול מהיתושות). הנחתי אותו בשיפולי המיטה, בפינה, כך שלא יצטרך להסתובב (כי איכשהו שומעת את זה, גם כשזה הכי שקט) והוא מנשב על כולי, מקרר ומרחיק את הצרות העוקצניות האלה.
&nbsp
ואם, יום אחד, אעבור דירה (זו התכנית בגדול, אבל בקטן יש יותר מדי פרטים בעייתיים) אדאג שבחדר השינה יהיה לי מזגן. ואז אולי אצטרך לשלם המון על חשמל, אבל אשן בשקט ובשלווה.
אחח.. חלומות...

היה עוד לילה של מאבק

ולא ישנתי, רק בשבע בבוקר.
מאוורר - אין. מזגן רק בחדר שינה - אין. תוהה אם להדליק מזגן מרכזי, למרות שלא חם לי בכלל, רק בשביל שהיצורים האלה לא ירצו להיות.
רשתות, יש בכאילו, כי למעשה הן פרוצות לגמרי, ולא, אין לי כוח בכלל להתעסק עם איטום שלהם.

את המכשיר החשמלי הזה הפעלתי אתמול לראשונה באיזה 3 בלילה, אולי אולי ראיתי ירידה בכמות היתושים, אבל לא באופן מוחלט.

על האאוטן כתוב שהוא מחזיק לארבע שעות, ואכן נעקצתי שוב ושוב כי כבר עברו פרקי זמן מאז שהתמרחתי.
ובעיקר, המבער לשמנים ארומתרפיים נסדק ונאסף אל אבותיו. ואני חושבת שזה דווקא עזר עד לא מזמן.
היום ניסיתי נואשות לחפש מבער, עוד לא מצאתי. אבל כל המשאבים מופנים לכיוון הזה.

ואל תגידו לי קטורת, כי אני יכולה לבצע רצח עם אם יש קטורת בסביבה.

נראה איך תהיה המערכה הלילה. מתכוונת לנקוט באמצעים יותר מבלילות הקודמים.

הגעתי לרמה של עצבים שאין לתאר, אני מקללת אותן, אחרי שהן עוקצות אותי בנבזות ואכזריות, בקללות איומות ובקול רם כמובן. יש לי שטפי דם של עקיצות מלפני חודש שעוד לא עברו.
מצד שני מצאתי משהו שמקל מאד על העקיצה, אחרי שנעקצתי. אז אני עסוקה כל הזמן בלספור פגיעות.
ואני כבר לא יכולה לשאת את הקול של המעוף שלהם, זה מביא אותי לעצבים איומים, ובעיקר בגלל זה לא יכלה לישון, כי הם כל הזמן מזכירים לי שהם שם בטיסות הרעשה.

אבל אני שמחה בחלקי ואין לי טענות באמת, רציתי טבע, זה בא עם יתושים מה לעשות..

שיהיה לילה שקט לכל כוחותינו באשר הם שם.

חמודה, מאוורר עמוד. 70-80 שקל ויש לך שקט.

או לחלופין אושוויץ (שזה השם שלנו, כאן, לקטלן היתושים החשמלי). קצת יותר כסף (אם כי יש מ- 40 ש"ח) ולרוב גם מחזיק מעמד יותר זמן (כי לא צריך לפרק ולהרכיב כל שנה).

ובכן, בשורות טובות בתחום היתושות

לגבי מאוורר ולגבי המחבט יתושים הזה יש לי מה לענות, אבל אולי חבל על המילים.

כי משלשום בלילה פסו היתושים. אני כבר חשבתי שאני מדמיינת, אבל רק כשהם עברו הבנתי שזה באמת היה קיצוני.
כפי הנראה יש פה בכל זאת הדברה, שנעשית כל 10 ימים ולתחושתי הברורה לפני יומיים עשו הדברה ובא לציון גואל, ולאדם היגע את האפשרות לישון, ולמחזור הדם אפשרות להתאושש קצת מהעקיצות.

וכמו שזה עובד עם כל "עז" פתאום החיים נראים הרבה יותר יפים.

למעלה