יאללה, מעדכנת

דיא

New member
יאללה, מעדכנת

לא מצליחה לפנות את עצמי מספיק להיות כאן כפי שהייתי רוצה. אמנם קוראת הכל, אבל מתקשה לגייס אנרגיה רגשית לענות לכולן, כפי שמגיע לכן. בועז אובחן לפני חודשיים כ-PDD ואנחנו מתמודדים עם זה, לוגיסטית, בירוקרטית, מעשית ובעיקר, בעיקר רגשית. יש לזה השלכות על הכל, כך שההתמודדות לא פשוטה, ולמרות שאנחנו בסדר, זה שואב. ויש כמובן את בועז, ואת עידית, שהם גם מקור הכוח שלי אבל גם מרכז הכאב והדאגה. שום דבר כבר לא מובן מאליו ושום דבר כבר לא ידוע מראש. כך שלצערי אני מוצאת את עצמי משוטטת בפורומים וקומונות אחרות, של עוד סוג של הורות אחרת. אמרתי לאימי לפני כמה ימים - זו לא תכנית ההורות שאליה נרשמתי, לא הורות אחר אובדן (ועם זה לומדים לחיות), לא עם הורות לילד עם צרכים מיוחדים. כל מה שסביב האובדן, והלחץ להכנס מיד להריון, ומהלך ההריון, והלידה/אין לידה שלו, והחודשים הראשונים - כל יום אני חושבת לעצמי אם היה משהו שהייתי צריכה לעשות או להמנע ממנו כדי לא להגיע לזה. ועידית, בבת עיניי, מתפתחת מקסים, בדיוק כמו בועז בגילה.... בקיצור, לא באתי כדי לקבל חיבוקים (טוב, קצת), אלא כדי להתנצל שאני לא כאן כמו שהייתי רוצה, כמו שהתחייבתי להיות וכמו שמגיע לכן שאהיה. מקווה לעבור שלב בקרוב ולחזור לפה עם כוחות מחודשים. בינתיים מנסה קצת, תסלחו לי שאני לא ממש מצליחה, נכון?

ברבי28

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gifים

ואין לך בכלל על מה להתנצל ... ובגלל שאין לי עוד משהו חכם להגיד, שולחת עוד כמה

אםדניאל

New member
דיא את עוברת תקופה לא פשוטה

אבל נראה לי, שאחרי תקופת ההסתגלות בכל החזיתות - תבוא רגיעה מסויימת. אני רואה הרבה דימיון בדברים שכתבת להתמודדות עם האובדן - התחושה הזאת שלא לזה נרשמתי, התחושה שאי אפשר להסתגל לזה והאשמה - האשמה הארורה הזו שתמיד נדבקת. קחי את הזמן, תתאבלי על חלום הילד שהיה, תסתגלי למציאות שיש ולילד הנפלא שיש (ואני בטוחה שגם אם הוא לא זה שנרשמת לקבל, הוא עדיין נפלא ) אני בטוחה שהמציאות לא היתה יותר פשוטה לפני האבחנה - עכשיו החלק הקשה הוא להכיר בעובדות ולהבין שזה זה ומכאן אפשר רק לעלות.אני מניחה (ומקווה) שבעקבות האבחנה מגיעה גם העזרה הנחוצה בשבילו ובשבילכם. מאמינה שתבוא הסתגלות ותוכלי לומר בעתיד גם על זה "(ועם זה לומדים לחיות)". ובקשר רגשי האשם - זה תהליך ארוך שלך עם עצמך, אבל אני אוסיף ואומר. את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! את לא אשמה! אני אומנם לא כותבת פה הרבה, (היתה לי תקופה מאוד לחוצה בעבודה ובימים אלה אני יוצאת מאיזה אלם שתפס אותי,) אבל אני בטוחה שאני מדברת בשם כולן- קחי את הזמן, תהיי פה כשאת יכולה תתמכי בכל מקום שנכון לך - ואם תבחרי אז גם כאן - ואל תדאגי לנו, פה יש חבורת פולניות ששישבו לבד בחושך ויחכו בסבלנות שתתני להן תשומת לב.... ונסיים בחיבוקים של|כוח עבור כל התמודדיות היומיום ובכלל

רינת200

New member
גנבת לי את המילים מהפה

וניסחת את זה כל כך מושלם שאין לי מה להוסיף, דיא אני חותמת על כל מילה ומוסיפה בכל זאת חיבוק אישי

דיא

New member
החלום על הילד שיהיה לי

כמה שנים אני מפתחת אותו? כמה פעמים טפח על פני כבר? הוא עבר כל כך הרבה שינויים. עדיין מוזר לי להיות בתפקיד של אלו שפעם יצאו אליהם רחמיי. מקווה, עדיין, כי זה מספיק טרי, לא להאלץ ללמוד לחיות עם זה. משאירה את הלמידה הזו לעוד זמן מה. אבל באמת, בינתיים נהנית מהילד המופלא, וקצת אפילו מהאתגר. והפולניות האלה פה, אני מכירה אותן, בסבלנות לא יחכו. הן יקטרו וירכלו ויעקצו, והכל בחושך

טחג

New member
דבר ראשון ../images/Emo24.gif גדול

יקירתי, כמה לא קל ולא פשוט להתמודד עם ההגדרה הזו ועם ההגדרה של עצמך כאמא לילד עם צרכים מיוחדים. ההתמודדות הראשונית היא קשה ללא ספק, אבל נראה לי שזה גם יותר קל כשיש שם למכלול ההתנהגויות של בועז שהבחנת בהן עד היום. עכשיו לפחות את יודעת מול איזו "מפלצת" את מתמודדת ואת יכולה להתחיל לחפש דרכי התמודדות בצורה יעילה יותר. (וחוץ מזה, לפחות עכשיו חמותך תקשיב לך
). ודבר חשוב נוסף - אין שום דבר שהיית יכולה לעשות כדי למנוע את זה, אין שום ידע מדעי היום על איזשהו גורם ודאי ל-PDD, יש מיליון אנשים בכל רחבי העולם שיש להם ילדי PDD, ולכל אחד סיפור אחר עם ההריון והלידה והחודשים הראשונים, אז בבקשה תוציאי לך את זה מהראש - את לא אשמה!!!!!!!!! נחכה לך כאן בסבלנות עד שתתאוששי מההלם, תתאפסי על עצמך, על בועז ועל איך ממשיכים ותוכלי לחזור לכאן. שולחת לך גם
- בבקשה תסתכלי.

א וש ר י

New member
גם ממני אותו דבר...

מתרגלים. מתמודדים. רווים המון נחת מכל דבר קטן. וחיים. מי הבטיח גן של שושנים??? מחבקת אותך. יש לך את כל הזמן שבעולם... אני

דיא

New member
תודה יקירתי

קיבלתי את המסר. עכשיו לחמותי יש עוד יותר סיבות לרדת לחיינו. ממש היום היא נזפה בבן שלה למה אנחנו לא רושמים כל דבר חדש שבועז עושה, כי זה נורא חשוב. האמת, המשפחה שלו בעיקר מדהימים ומנסים. זו באמת אחת התהיות איך להכניס את כל המעגל השני הזה, שקרוב, אבל לא ממש, לתוך העניינים. אני יודעת שאני לא אשמה, אבל התהיות שם. בתהליך האיבחון יש התעסקות כמעט כפייתית עם מה היה ואיך היה בכל שלבי ההתפתחות שלו, כאילו משהו הוביל למשהו. אני יודעת שזה לא כך, אבל זה פשוט מעלה את התהיות, במיוחד כשיש חצאי אמירות, כמו שאנשי מקצוע אוהבים לפעמים לומר.

חיבוק + עצה פרקטית (שלפחות לי היא עוזרת)

אם דניאל ואחרות כבר כתבו לך כל כך הרבה דברים חכמים, שאין לי מה להוסיף חוץ מאשר להצטרף ולשלוח חיבוק גדול. וכותבת גם עצה פרקטית שגיליתי שמצליחה להרים אותי קצת מרגעי השפל שלי בטיפול בילד (וברוב המקרים, או לפחות במקרה שלי, אני זו שנושאת ברוב העול הרגשי והלוגיסטי של הטיפול). אחד הדברים הכי קשים להסתגל אליהם היא ללמוד להתייחס אך ורק לשיפור של הילד ביחס לעצמו, ולא ביחס לשכבת הגיל שלו. זה נשמע נורא קל עד שאת פוגשת בגן המשחקים את הילד של השכנה שנולד בדיוק באותו חודש כמו הילד שלך וכבר פותר לוגריתמים... אחד הדברים שעוזרים לי להתפקס במה שיש, במה שהושג - ולא בדרך שנותר לעבור - היא סרטוני וידאו קצרים שצילמתי פה ושם. אני לא מדברת על הפקת סרט דוקומנטרי באורך מלא או על תיעוד מצולם של חיי הילד לפי קריטריונים ומדדים, אלא סתם על סרטונים קצרים כאלו שאפשר לצלם כמעט בכל מצלמה דיגיטלית פשוטה. ברגעים שכבר נמאס לי לגמרי ואין לי אוויר (כמו עכשיו למשל, בשיא עונת שיחות הסיכום בגן ועם אנשי המקצוע), אני צופה בסרטונים האלו ורואה את השיפור וההתקדמות. זה כיף בפני עצמו (גם אם השיפור איטי), ואני - פולנייה שכמוני - זוקפת את כל ההצלחה לזכותי ומרגישה שקיבלתי עוד קצת אנרגיה להמשיך (-: ימים קלים. ואל תדאגי. אנחנו פה בלאו הכי, משועממות ומצקצקות שפתיים בוורוד פוקסיה, מוכנות תמיד להקשיב ולשאול אותך בטון פולני "למה את אףפעם לא מתקשרת?!?!"

רינת200

New member
חשדות

אם את זוקפת השיגים לזכותך....יכול ליהיות שאת לא פולניה אלא מתחזה...

מוכנה לעבור פול(נ)יגרף

אמהות פולניות תמיד חושבות שההצלחות של הילדים הן בזכותן, לא??? כי אם את כל הדברים הרעים הוא קיבל מהצד של אבא, מתבקש שאת כל הדברים הטובים הוא קיבל ממני (-:

דיא

New member
../images/Emo51.gif

גם על התמיכה וגם על הרעיון. אחד הדברים שהכי קשים לי כרגע הוא זה שאני עומדת עם ארגז כלים להורות ריק כמעט לחלוטין. מה שעובד עם רוב הילדים, לא עובד עם שלי. מה שעובד לרוב האימהות, לא עובד לי. כל טיפ כזה, הוא אוצר שאני נוצרת (ומחשבת בו זמנית את התקציב לקניית מצלמה חדשה, כי שלנו הלכה קאפוט
). ברור שכל הצלחה היא בזכותך. בשביל זה לא צריך וידאו, רואים לפי הגרביים המגוהצות...

טאניוש

New member
חיבוק גם ממני...

אין לי הרבה מה להוסיף למה שכתבו לך כבר. מבינה מאד מאד מה עובר עליכם... ומסכימה שבאבחנה יש גם הקלה מסויימת - זוכרת את התחושה הנוראית שאני לא מבינה את הבן שלי...לא מבינה איך הראש שלו עובד...לא מבינה איך הוא מרגיש ולמה הוא מתנהג איך שהוא מתנהג. ועם אבחנה "אמא הסטרית" אין הרבה מה לעשות, אין כלים להתמודד, אין הכוונה, אין עזרה, אין דרך לקדם את הילד. וכל העולם מאשים אותך - כי לילד הרי אין בעיה, אז הבעיה היא החינוך והאמא שלא יודעת לשים גבולות... והנה זה בא - את לא אשמה. זה מה שמרפאה בעיסוק המדהימה שלנו אמרה - אתם ההורים, ולכן תמיד תחיו עם רגשות אשמה, אין מה לעשות עם זה, אבל תדעו לכם שלא הכל תלוי בכם. זה לא אתם - זה הוא. אני בטוחה שעצות פרקטיות קיבלת בפורומים אחרים. אז רק אוסיף עוד

דיא

New member
../images/Emo25.gif בחזרה

אני יודעת שזה נורא להרגיש כך, אבל לפעמים צרת רבים היא כן חצי נחמה. הרי בעולם ה"נורמאלי" כל כך בודד. המשפט הזה על ההורים נכון ולא נכון. קוראת עכשיו ספר לגבי טיפול כלשהו (גרינשפן בטח אומר לך משהו) - ושם המשפט השני בערך הוא ההורים לא אשמים, ואז יש פרק שלם על לבדוק את עצמנו כהורים מה אנחנו עושים לא בסדר. והרגשות הם לאו דווקא של אשמה, אלא של "האם אפשר היה לעשות אחרת". כי אולי, אם זה כן קצת תלוי בי, אז אולי גם השינוי לטובה קצת תלוי בי. זה בטוח אני, כי זה לא הוא. הוא כזה מלאך

meytall0

New member
שולחת הרבה חיבוקים ועידוד. אכן זה לא פייר

כל הקשיים האלו, ובמיוחד אבחנה של PDD. בועז מקסים וחייכן, ואני בטוחה שעם הזמן התסכול יפחת ותהנו יותר כולכם יחד כמשפחה. את אדם מדהים, ואני בטוחה שתפיקי את המירב מהמצב הלא פשוט הזה. מחבקת, מיטל

דיא

New member
תודה ../images/Emo24.gif

מדהים באילו מסלולים החיים לוקחים אותנו. מה כולה רצינו - משפחה, עבודה, קצת בריאות, קצת אושר, חיים על מי מנוחות. ובסוף כולנו צריכות להפיק את המיטב ממצבים לא פשוטים, כולנו פה בפורום עם המצב שלה. בחיי, בא לי וורוד פוקסיה. אסתפק גם באפרסק, אם אין ברירה. אבל כן, לאט לאט אנחנו לומדים להיות משפחה מחדש, אולי אפילו להיות משפחה כמו שלא היינו אף פעם. כי ילד כזה לא יגדל את עצמו, אנחנו חייבים להיות הורים משקיעים, וזה אפשרי רק ביחד. את רואה, כבר יוצא מזה משהו טוב

למעלה