יאללה לעזור לדפנה!!!

יאללה לעזור לדפנה!!!

שלום לכל הנחמדים והנחמדות!! טוב....אז ככה בהולנד נישואין חד מיניים תקפים עכשיו...אם אני מתחתן עם הולנדי ומקבל אישור של תושב קבע (עוד לא אזרחות) התושב קבע שלי תקף בכל מדינות האיחוד האירופי? ואם כן האם אני יכול ללמוד בבריטניה במחיר מוזל? ועוד דבר קטן לדרך, האם אני חייב להשאר בהולנד למען קבלת אזרחות או שמותר לי להסתובב בכל ארצות האיחוד האירופי ללא הגבלה, בזמן ההמתנה לאזרחות? תודה רבה רבה רבה דפנה!!

ams28

New member
Dafna

Gay marriage in The nethrlands is not recognized in the UK or in any other EU country who doesn't reconize it. Basicaly if you don't have a Dutch passport and you still have to wait for it, you can not change your residency to other countries in the EU, and while you will be abel to travel to all EU countries without any problem, it will not give you the right to live in any EU country. At the moment a residence permit is only valid at the country which gave you the permit. They are planing to change it but after the change you will still have to wait 5 years before you would be able to change your residency. It's defently won't give you any discount fot studies in the UK.Your residence permit is valid, at this point, only for where you get it. You change a country, you will need to ask a residence permit in the EU country you are moving to.Again they are planning to change the this rule in the future but they still plan to hold the 5 years rule, which means you wil have to wait 5 years before you would be change you the country without needing to get a new residence permit.

ayala26

New member
אבל יש לי שאלה

למה אזרחות (או כמו שאמתר: אישור שהיה זמני כל שנה בדרך לאזרחות) של הולנד בשביל לגור בבריטניה? למה לא לגור בהולנד? ועוד דבר, בשביל אישור שהיה ועבודה בהולנד לא צריך להתחתן, מספיק שיש בן זוג וכמה קריטריונים ששניכם עונים עליהם. ולפי דעתי, אם נישואים בין בני אותו מין תקפים בהולנד כדאי לברר אם גם בני זוג בני אותו מין הגרים ביחד ללא נישואים מוכרים כבני זוג (כמו אצל זוגות הטרו) ואז אין צורך להתחתן בשביל הויזה.

צודקת איילה...

החוק זהה פה בין זוגות הטרו והומו. אין צורך בנישואין ע"מ שיכירו בקשר. עם זאת - אם בן זוגך הולנדי, עליו להתגורר אתך בבריטניה ע"מ שיהיו לך זכויות בבריטניה. כנ"ל לגבי נישואין. הזכויות שלך בכל מדינות האיחוד הן אך ורק בזכות היותך בזוגיות עם בן איחוד. אני לא בטוחה אם זוגיות הומוסקסואלית שמוכרת בהולנד מוכרת גם בבריטניה, ואת זה צריך לברר האירופי שביניכם, בנציגות האיחוד, כי כאשר אירופי "מייבא" בן זוג למדינה אחרת באיחוד מזו בה הוא אזרח - חלים עליו חוקי האיחוד. בהולנד לא מקנים דרכוןהולנדי/אירופי ע"ס נישואין.

forglemmigej

New member
תגיד לי דפנה

למה לא תתחתן אם בעל אזרחות בריטית ותגמור ענין? השאלה הנשאלת, האם אתה רוצה ללמוד או להתחתן? ואתה כולה בן 18 ..לא כדאי שתנסה קצת את החיים לפני שאתה מתחתן? והאם האנגלית שלך מספיק טובה ללמודים אקדמים ?סתם שאלות פרקטיות שכדאי שתשאל את עצמך..

ams28

New member
Last but not least

If yopu do want to have a Dutch passport, you should know that according to a Dutcj law, which came into effect in april 2002, you are required to pass a lungage test in order to get a Dutch passport. The test is combined from2 parets. One is a test about the Dutch way of life. You passed this test, than and only than, you can do the second part, which includ a test in your knowledge in the Dutch luangage,incl.reading,speaking,writing & understanding. You sre not required to be fluent in Dutch but equivalent to level 2 in Dutch for forigners. In short what the Dutch call-Inburgeringscursus. Which a compulsary now.And to my knowledge the only way to atudy Dutch is to live in The Netherlands.

ayala26

New member
ובנוסף

איפה שאני גרה (לא יודעת אם זה בכל עיר בהולנד) נקבעת לי פגישה עם עובדת סוציאלית פעם בחודשיים לבדוק את התקדמות השתלבותי בחברה ההולנדית
ולפי מיטב ידיעתי, אפשר ללמוד בכל בית ספר שמלמד הולנדית שתבחר, בתנאי שיהיה מוכר בהולנד למטרה זו ואני לא יודעת אם זה כולל קורסים בבתי ספר מחוץ להולנד. אך בתשלום לעומת הקורס שלהם שהוא ללא תשלום. אני מתחילה בסוף אוגוסט את הקורס.

forglemmigej

New member
עובדת סוציאלית????

מה הם לא סומכים עליך? זה נשמע ממש מעליב.. פה אין כזה דבר. יש קורס של כמה חודשים .אבל מאד אינטנסיבי: מהבוקר עד אחה"צ, שאחריו אין מצב שאת לא מגמגמת את השפה. אבל האמת ,רק אחרי הקורס, שהעזתי לדבר זה התחיל לקלוח. + צפיה בתכניות ילדים וחדשות בטלויזיה, כי שם מדברים הכי פשוט. ובנוסף חברים ישראלים שעשיתי פה ,והם גם עזרו לי מאד.

ayala26

New member
דווקא לא נעלבתי

היא מאוד נחמדה. ויאטנאמית-הולנדית. היא לא לטיפול פסיכולוגי או משהו כזה רק בכל שאלה או סיבוך בירוקרטי היא שם לעזרה. היא בשביל לעזור להתאקלם במדינה שאת לא מכירה את החוקים והתהליכים השונים ובמקום שיפנו אותך ממקום למקום - היא עושה את העבודה בשבילך. וזה לא שהם לא סומכים עלי - לא רק אני נפגשת איתה אלא כולם ולפי דעתי זה דבר טוב למשל אולי לאיתור נשים שבעל כורחן הגיעו להולנד ומוחזקות בכוח. ויש גם "עולים" שבן זוגם אף הוא לא מדבר את השפה או מבין בבירוקרטיה. ובקשר לשפה - אני מתחילה את הקורס באוגוסט גם באופן אינטנסיבי - 5 ימים בשבוע, אבל אני כבר מדברת הולנדית - אמא של בן זוגי אינה מדברת אנגלית בכלל ולכן לא היתה לי ברירה אלא לקפוץ ראש למים.

forglemmigej

New member
OK

זה נשמע יותר טוב. היא כאילו מקשרת בינך לשאר העולם ?פה השרות הזה ניתן רק לכאלה שהם במעמד פליטים. ומלמדים אותם תרבות ומה זה דמוקרטיה. רובם מארצות של עולם שלישי .ועכשו בכלל החמירו פה מאד עם הפליטים, כי זה פשוט נהפך לתעשיה, אז כולם סובלים גם אלו שלא צריכים לסבול..

sirpad

New member
גם בדנמרק יש כזה

פשוט הוא לא ממש מציק לך ואתה רשאי לפנות אליו בבעיות. כעיקרון עושים איתו שיחה אחת חובה בהתחלה ואז מכינים מעין תוכנית כללית של קליטה מבחינת מה אתה מעוניין לעשות בשנים הקרובות ובאיזה אופן ללמוד - אינטנסיבי או ערבים ומה המטרה האם ללמוד באוניברסיטה או ללמוד קצת דנית ולהשתלב בשוק העבודה. בבוא היום לקבלת האישור שהייה הקבוע העמידה שלך בתוכנית שבצבת לעצמך היא אחד מהשיקולים שנבדקים. אותו עובד סוציאלי עומד לרשותך בכל עת שיש לך בעיה או רצון לשנות תוכניות וכו'

forglemmigej

New member
יכול להיות שאתה צודק

אותי הפנו מהקומון, לבית ספר ,ואמרו לי באיזה רמה ללמוד. ולמרות שלא ידעתי אף מלה בשפה הקשה הזאת, שמו אותי ברמה הכי גבוהה בטענה שסימתי אוניברסיטה. ואילו היתר פשוט לא ידעו לקרוא ולכתוב ממש אנלפבתים. יותר מזה הם לא עזרו לי בכלום. כשפניתי לחיפוש עבודה הם אמרו שהם דואגים רק לפליטים, ושאני אסתדר לבד. למזלי הכרתי ישראלים בÅrhus והם מצאו לי עבודה. לא במקצוע שלי אמנם, אבל יותר טוב מכלום ..הקומון לא עזר לי בכלל בכל יתר הדברים. אולי בקופנהגן זה אחרת/ואשריך..

אלוהים!!! מה אני אעשה?!

איך לא בא לי ללמוד הולנדית!!! ודרך אגב איילה אני רוצה לקבל אזרחות הולנדית כי חשבתי שבעקבות כך אני אקבל הנחה בתשלום לאוניברסיטה בבריטניה אך הדבר לא כך!!! חוץ מזה אני לא מתחתן מאהבה או משהו (לפחות לא מצידי) אני רק מנצל!!! דרך אגב זה נכון שהמוסדות להשכלה גבוהה בהולנד לא עולים כסף או עולים מעט כסף? אוף....אבל אני לא יודע הולנדית!!!!! איילה מותק חכי אני בא ללמוד איתך בקורס כמו 2 עולים חדשים!!! נ.ב: איזה ויזה יש לך??

ayala26

New member
תשובות - לחלק מהשאלות

אני לא יודעת בקשר לאוניברסיטה בהולנד מכיוון שאני כבר אחרי תואר ראשון בארץ ואני נחה בינתיים עד שידגדג לי הצורך ללמוד שוב (אני מאוד מאוד אוהבת ללמוד!) הגעתי להולנד בעקבות האהבה, בארץ בשגרירות ההולנדית ביקשתי MVV למטרת איחוד עם בן זוג. התהליך זהה גם לזוגות נשואים שאחד ישראלי ואחד הולנדי - גם כן צריך לחכות בסבלנות (סבלנות
) עד שמקבלים את האישור. בהולנד המשיכה הבירוקטיה וקיבלתי את ה- Verblijfsdocument שזה אישור לשנה. ובשנה הבאה אצטרך להגיש בקשה לעוד שנה. וכמובן זה עולה כסף. גם אני וגם בן זוגי התבקשנו להוכיח שאיננו נשואים לבן זוג אחר (או רווקים במקרה שלנו) והוא התבקש לצרף לבקשה תלושי משכורת וכן לחתום שהוא מכלכל אותי במשך כל תקופת האישור (האם בן הזוג שלך, הפיקטיבי לפי מה שהבנתי יחתום לך?) כמו כן הוא אף חתם שבמקרה שנדרשים לסלק אותי מהמדינה הוא צריך לממן את הטיסה! דבר שני, הולנדית היא שפה לא קלה אבל גם לא כל כך קשה ואני דווקא מוצאת שהיא נחמדה ככל שעובר הזמן ואני משתלטת עליה. אם אתה רציני בקשר לזה ותרצה קצת לקבל מושג בהולנדית לפני שאתה מגיע - יש לי כמה אתרים באינטרנט שמלמדים בסיס כך שהגעתי לקורס כבר ידעתי יותר מהאפגנים.

ayala26

New member
כן

אבל בלי כוונה ובטח לא בשביל ויזה אני לא הייתי מסוגלת לנצל מישהו או לחיות עם מישהו חיים זוגיים כשאני לא אוהבת. ונניח וכן - אז הייתי בוחרת מדינה חמה יותר, שלא יורד בה גשם בלי הפסקה כבר 3 ימים ברציפות ושמדברים בה אנגלית
כי אנגלית אני כבר יודעת.

למעלה