../images/Emo207.gif ואגב "לשם"...
נלקח מפורום "מצעדים וביקורת מוזיקה". על תקחו קשה
סתם משועמם.. אתם לא חייבים לקרוא אז ראו הוזהרתם. פירוש חדש ל"לשם" חח אוקיי אז אחרי ששכנעתם אותי החלטתי להעלות את הפירוש ה"סוטה" שלי לשיר "לשם" של מירי מסיקה. אני בטוח שרבים מכם, כמוני, שאלו את עצמם בעודם שומעים את השיר בגלגל"צ over and over and over again מהו בדיוק אותו "לשם"?! על איזה "שם" מדובר? למה מתכוונת מירי (או ליתר דיוק קרן פלס ) באותו מקום אותו היא מכנה לשם? אז האבחנה הדקה שלי אומרת שהשיר הוא בעצם שיר מחאה כנגד הפרחות והמין המזדמן. כן כן, אל תהיו מופתעים, שיר זה הוא בעצם שיר הבתולות הנצחי של מירי מסיקה, המוכשרת בטירוף אבל בוא נודה, הלא סקסית במיוחד, שכנראה היתה מהחננות בבי"ס ובגלל זה היא יוצאת נגד כל המקובלים שבזמן שהיא פוצצה חצ'קונים הם איבדו את בתוליהם. שוב ושוב. לא מאמינים? בואו קבלו ניתוח ארוך ומעניין: רוצה שיתארך הרגע, לעולם לא אהיה כמותם מירי יושבת ומעלה זכרונות, ורוצה להשאר באותו רגע קסום שהיא עם עצמה נגד כל העולם וטוענת שהיא לעולם לא תהיה "כמוהם" כמו אותם אנשים מקובלים שסקס בשבילם זה הכל הזכרונות מבית הספר, בלגן אצלי בחדר, אני רוצה געגועים שלא יניחו להרדם, שלא אוכל להילחם. היא נזכרת בימי בית הספר בהם היא היתה חנונית ולא מקובלת, כולם יצאו למועדונים והיא ישבה בבלגן בחדר שלה עם כל הספרים והמחברות ולמדה למבחנים, ולכן היא מבקשת געגועים לדבר-מה אחר על מנת שהיא לא תצטרך להלחם באותם "געגועים" (כמובן שפה היא צינית) נוראיים מימי ביה"ס. אומרים היא חיה בשמיים או בים לא כמו כולם, צוללת ועולה. |סגדש| בסוף הבית הראשון מירי(קרן) משתמשת במטאפורות רבות, ומדברת על עצמה בגוף שלישי- "היא חיה..", וטוענת שהיא חיה "בשמיים" ז"א בעולם משלה, ולא ב"ים" (אססוציאציה ל-בתולות ים ומכאן ל-בתולות) כמו כולם ז"א כמו כל הפרחות של השכבה ש"צוללות ועולות" או במילים אחרות - יורדות. המבין יבין

לשם איש לא יתקרב וגם אם תאמר שאתה אוהב שנשבר לך הלב ובחרת בי מכולם מכל הבנות בעולם לא אקח אותך לשם כי לימדת אותי שתיקה ואני עוד מחכה ואז מגיעה החלק העיקרי של השיר. "לשם איש לא יתקרב", מירי בעצם דובקת בעקרונותיה הבתוליים וטוענת שלשם, ז"א ל- איבר המין שלה איש לא יתקרב! גם אם הוא יעשה עליה פוליטיקות ויאמר לה שהוא אוהב אותה ובחר בה מבין כולם, בלה בלה בלה, היא לא תיתן לו את בתוליה ולא תיתן לו להתקרב ל"שם", היא מעדיפה לשתוק ולחכות לגבר הנכון אליו היא תתמסר, לא כמו כל השרמו*** של הביצפר אני רוצה ידיים ארוכות לחבק מבלי שאצטרך לראות אומרים היא מסתירה כנפיים במעיל הגדול הכחול ובבית השני מירי ממשיכה עם שלל המטאפורות ואומרת שהיא רוצה "ידיים ארוכות" כדי לחבק בלי לראות, ז"א היא רוצה את הקרבה והאהבה (ה"חיבוק") אבל בלי "לראות" ז"א שזה לא ילווה ביחסים אינטימיים ושהיא לא תצטרך לראות את בן זוגה ערום, אלא רק לקבל ממנו חיבוק, להבדיל משאר הבנות שקודם כל שוכבות עם הגבר כדי לקבל ממנו קצת סימפתיה. ואז היא שוב מדברת על עצמה בגוף שלישי וטוענת שהיא מסתירה כנפיים במעיל הכחול, כשפה זו ה-מטאפורהההה של השיר, כאשר הכנפיים זה בעצם הפנטזיות המיניות שלה שחבויות בראש הכחול שלה = מחשבות כחולות על מין!!! חח ואז שוב מגיע הפזמון לשם איש לא יתקרב וגם אם תאמר שאתה אוהב שנשבר לך הלב ובחרת בי מכולם מכל הבנות בעולם לא אקח אותך לשם כי לימדת אותי שתיקה ואני עוד מחכה ושוב מירי מנסה לשכנע את עצמה שהיא רוצה לחכות לגבר הנכון ולא להתמסר מינית בלי אהבה! וכאן בעצם מסתיים השיר של מירי והפירוש שנתתי לו חח כן אני יודע שחלקכם תחשבו עכשיו שאני חולה בראש או סוטה או משהו, אבל קחו הכל בצחוק, יהיה טוב חחח אה אגב, מצטער שבחרתי את הערב הכי לא מתאים לפרסם את זה.. :/