יאללה כוסאומו

Acoustic 3

New member
יאללה כוסאומו

זו קבלת הפנים שעשיתי לשכנים החדשים שלי, אחרי שהם משפצים פה את הבית שלהם ומפריעים לאורח החיים שלי כל יום ויום עם הרכבים שלהם.
קודם כל, המשפצים שלהם חוסמים אותי מלא, ולעיתים קרובות בבוקר כשאני או השכנים האחרים צריכים לצאת אנחנו נאלצים לצפור כדי שיזוזו כבר.
בחוצפתם, הם אפילו מעמידים את המכולה שלהם מול השער שלנו. הסיבה שאנחנו לא אומרים כלום היא כי המכולה שייכת לדוד שלי - והוא מרוויח עליה כסף על כל יום שהיא פה.
אוקיי, אפשר להבין, הם משפצים.. צריך להתחשב.
אבל למה שהם לא יגלו התחשבות בשכנים האחרים שחיים את השגרה היומיומית? למה לי זה צריך להזיז כשהם מגלים אפס סבלנות?

אז באיזשהו יום רציתי לחנות ליד הבית ולא בחניה שלי - כי המכולה שלהם תופסת לנו את החניות. השיפוצניק החצוף אומר לי: "אבל אתה רוצה לחנות בחניה של הבית המשופץ.. למה אני צריך להזיז את האוטו שלי?"
אני עניתי: "סליחה?! אתה תוקע לי מכולה על החניה ואח"כ בא אלי בטענות שאני לא חונה בחניה שלי?!"
הוא פשוט הזיז את האוטו.

עכשיו היה עניין אחר.
רציתי להכנס לחניה ושוב האוטו עמד שם. הפעם, הם פרקו ממנו סחורה אז לא התכוונתי בכלל שיזוזו - אבל צפרתי, רציתי לדעת כמה זמן זה הולך להיות. הגיעה אישה, כנראה בעלת הבית ואמרתי לה: "אני רוצה להכנס עם אוטו,", פה כבר התכוונתי שתגיד לי כמה זמן זה הולך לקחת, אבל לא הספקתי להשלים את המשפט.. לא היתה לי בעיה לחנות בחוץ כפי שעשיתי הרבה פעמים מאז שהם התחילו את השיפוצים.
פתאום היא הרימה את הקול: "אז מה אם אתה רוצה להכנס לחניה?!?! אתה לא רואה שעובדים?!?!"
מיד הרמתי את הקול: "את צועקת עלי?!?!?! כל יום המכונית המזויינת שלכם עומדת לי פה ואת צועקת עלי?!??!!"
"אההה, אתה לא תדבר ככה!! ואתה לא תרים עלי הקול!!"
צרחתי מיד: "יאללה, כוסאמו, הנה, אני מרים עליך את הקול!!"
"אתה לא תצעק עלי!!!"
"הנה!!!!!!!!!!!!!!!!!! צעקתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני צועק עכשיו!!!!!!"
הייתי פקעת עצבים, שאגתי כמו שלא שאגתי כבר הרבה זמן.
"יאללה, כוסאמו!!!!", צעקתי לה.
היות והיא לא מכירה אותי, היא רואה רק את החזות השחומה, את החוצפה, ואת הגינונים המאפיינים "ערסים".
לי היה מאוד נוח לשדר את זה.
מלחמת חניות הולכת להיות פה, ואני אעשה להם את המוות רק בגללה.

בפועל, אני לא מדבר ככה אף פעם, זה נראה לי לא מכובד כלפי שני הצדדים.
אבל היה לי מאוד נוח לשדר לה דמות של ערס שאיתו היא פשוט לא תרצה לפתח כל דיאלוג נוסף.
אם היא היתה עונה יפה, סביר שהייתי עונה יפה גם. אבל היא כל כך חוצפנית.. גם מפריעה לשכנים להכנס ולצאת מהבתים שלהם, וגם מעזה לצעוק?

אבל כן. אני אעשה להם את המוות עם חניות - עד שמישהו מאיתנו יעבור את הגבול.

זהו, פרקתי

יש ביטוי "אין ערס בלי אש"

תשמע אקוסטיק, אתה ערס מודע, לכן 80% מהזמן אתה מסווה את הערסיות שבך. בזמן הנותר, המציאות מאתגרת אותך ברמות שונות, כמו השכנה והחניה, אז האמיתי שבך יוצא החוצה. אין בזה בושה. אבל אם ביבי היה מעביר עדרי אשכנזים לגור בשכנות אליך, באופן טבעי היית מתרכך והופך לתרבותי, ולמשל היית מתעקש לעבוד במשרד ולא כמוסכניק. כלומר, הערס שבך קיים, גם אתה לא אוהב לשמוע את זה או מכחיש את קיומו. זה הכל בגלל שאין לך קונטרה תרבותית. אם לשפוט לפי הצעקות של ביבי-סילבן מלפני כמה חודשים על תוכניות העתיד לבני הפריפריה שלדעת ביבי צריכים להיות מיועדים להיות רק עובדי כפיים....הדרום והצפון ימשיכו לייצר ערסים נאמנים. לדעתי למזל יצאת הומו, ופתחת ת'עיניים ומודעות.

Acoustic 3

New member
מאוד לא אהבתי את התגובה שלך

שמשייכת את העבודה שלי לערסיות.
אני לא "ערס" מודע, וזה בהחלט לא האמיתי שבי שפתאום פרץ החוצה.
&nbsp
אני לא מסתיר את המזרחיות שלי כלל והיא מעולם לא היוותה בעיה - אבל לתבנית ה"ערס" שלך אני לא משתייך ואין שום קשר לעבודה שלי, לצבע שלי, למוצא שלי או להיכרות שלי עם מונחים וגישות שאני מכיר עוד מילדות.
&nbsp
&nbsp
אגב, כל חיי גדלתי עם מזרחים ואשכנזים כאחד. כאלה שעונים על ההגדרה שלך וכאלה שהחליטו לא להיות ערסים ו"התעקשו" לעבוד במשרד.

אין ענין של כבוד

זה לא מובן לך ולכן אתה ערס. [לא מבין מה הבעיה שלך עם ערסים ?].
המוסכניק שלי אמנם אינטלקטואל, אבל זה רק מפני שזה עוזר לערבב אנשים כמוני ולזיין אותנו במחיר עבור חרא עבודה

הבאת סטואציה שהגבת עליה בצורה מסויימת. אביך ששמע על המקרה הגיב שונה ממך. אתה שכנעת אותו שדרכך נכונה יותר. כלומר שבריונות מצידך זה הדבר היחיד הטוב לטיפול בבריונות מהצד השני. (למרות שהבריונות מהצד השני מוסברת, כמו שאביך "חטא" להאמין). זאת משוואה של ערסים. אתה בכלל לא מביא בחשבון שנגד בריונות יש עוד דרכים להתמודד, ותחילה צריך לברר אם המדובר בבריונות מצידם. הבאת בכלל בחשבון שלשכנים המשפצים אין אפשרות אחרת או שאתה מאמין שהם עושים בדוקא ? לכן זה מצחיק שאתה שם את הכבוד שלך על הליין ונלחם כמו אריה על מצב מוסבר. יענו גילית חוסר שליטה. אבל ! זה לא חוסר שליטה רק אם אתה ערס
. מבין ?
בתל אביב יש סיכוי טוב שזה פשוט היה נגמר בתביעה משפטית. לצעוק ? זה תשמור ללאמפה.
בגלל הכבוד המדובר אתה מצביע לביבי הבריון
אתה מצביע למשהו שאתה יודע להעריך. אבל כשקוראים לילד בשמו - אתה צורח גיוועלט...

Acoustic 3

New member
אני פשוט חושב שזה שטויות.

אתה לוקח בחירות פוליטיות ומשליך אותן על איך אני בוחר לנהל את הוויכוחים שלי עם השכנים.
על פי מה שאתה אומר, נשמע כאילו מצביעי מרצ או המחנה הציוני היו צריכים לגלות הרבה סבלנות לאנשים אחרים שלא חושבים כמוהם.
במקום זה, אחד מהמאפיינים המובהקים של השמאל הוא האריסטוקרטיות והעילאיות שלהם, האמונה שדעתם היא זו שנכונה וטובה לכולם - וכל השאר הם עדר שוטים תועים וטועים.
אבל זה לא כך. אדם יכול לרצות מנהיגות מסויימת למדינה ויכול לחיות את חייו איך שהוא רוצה.
מצביע מחנ"צ יכול להיות כאדם חשוך, צר אופקים, הומופוב, שעדיין מצביע למחנה הציוני מתוך אמונה טיפשית שזה ינחית עליו דירה.
&nbsp
לענייננו: אבא שלי צחק מאוד הסיטואציה כי טען שהתגובה שלי היתה תגובה טיפה מרוככת לעומת התגובות שלו כשהיה בגילי.
אבל הוא טוען שהוא התגבר, ואני אתבגר מתישהו גם.
אני לעומת זאת שאלתי אותו איפה הביצים שלו.
וזה לא כי אני גיבור גדול. אני לא יודע "ללכת מכות" ואני כלל לא אלים. לכן אני אומר שהמלחמה תהיה מלחמת חניות ולא דבר אחר.
&nbsp
כן, הבאתי בחשבון שאין להם ברירה אלא להפריע לי. אבל לקחתי גם בחשבון שכל תושבי המבוא סובלים מהשיפוצים שלהם (בעיקר אנחנו והבית הצמוד) והם אפילו לא טורחים להתנצל או לבקש את הבנתינו לעניין הזה.
הם העמידו את המכולה שלהם צמוד לכניסה לבית שלנו והם אפילו לא טרחו לשאול או לבקש. הם באו מתוך השקפה מתנשאת כאילו שהחיים של כולנו סובבים סביב השיפוץ שלהם, וזה הדבר היחיד שחשוב.
&nbsp
ה"ערסיות" שאתה מדבר עליה, כלומר, סרטון השוקולד, בית המלון והאמא בגן הילדים - היא הישראלי המכוער בעיני, ואני רחוק ממנו.
בחרתי במודע להתמודד עם השכנה הזאת ככה פשוט כי בחרה להתנשא מעלי ולזלזל בשכן החדש שלה עוד בטרם עברה לגור פה. היא היתה צריכה ללמוד לקח. היא הרימה את קולה - אני לא רואה שום סיבה לענות בשקט.
&nbsp
אין מה לתבוע, ואם אתה שואל אותי, המשפטיזציה שמתרחשת עכשיו היא שטותית בעיני. לא כל דבר צריך לרוץ לשופט.
אפשר מדי פעם "לכפכף" מישהו כדי שיבין שטעה - וכמובן לא באמת באלימות.
&nbsp
מפריע לי מאוד עניין המוסך שלך. העובדים אצלנו במוסך הם מקסימים כולם. אנשי המקצוע אינטלגנטים ומקצועיים מאוד, אנשי ההנהלה מקצועיים מאוד ובעלי יחסי אנוש מעולם - ואם כבר, אני הכי "ערס" מבין כולם למרות שאני דווקא גם הכי משכיל.
&nbsp
לא יודע באיזה מוסכים בקרת - ואני לא אומר שאין מוסכניקים "ערסוואתים", אבל אני כן אומר שמקום העבודה שלי לא צריך להיות זה שמצייר לך את הדמות שלי.

Acoustic 3

New member
אבל זה לא קשור לכבוד, מה לא ברור..

מגיעים שכנים חדשים שעוד בטרם הגעתם הם מתייחסים לשכנים החדשים שלהם כאילו עובדים אצלם, זה לא עניין של כבוד.
בשורה התחתונה, זה ריב על חניות ועל גישה לשכנים החדשים שלך.
כשאנחנו הגענו לשכונה, סבלנו מאוד משכנים רעים. שכנות לא טובה יכולה למרר לך את החיים.
השכנה שלנו היתה זורקת את הזבל תוך כדי שהיא פותחת הפח, מסתכלת על כולו, ואם משהו נראה לה חשוד היא היתה מרוקנת אותו ומוציאה את השקית "שלא שלה" ושמה אותו ליד הפח של השכנים שחשבה שזרקו לה בפח. משהו הזוי.
שכנות רעה היא דבר מתיש - והם הגיעו בגישה מאוד מאוד לא בריאה ביחס לאנשים שמגיעים לבית חדש.
&nbsp
מישהו היה צריך ללמד אותם את הלקח הזה - כי מחר, כשהיא תעבור לגור פה, היא תעז לחסום את הרכבים שלנו כי ככה נוח לה.
מחר היא תעז לתבוע בעלות על החניה שלנו - כי "מה פתאום אכפת לכם מה קורה מול השער שלכם? עד עכשיו המכולה שלנו היתה שם ולא אמרתם כלום".
&nbsp
מישהו היה צריך ליישר את הגישה העקומה שהם מגיעים איתה, וזה לא עניין של כבוד ו"איך היא העזה לצעוק ***עלי!!!****".
זה איך היא מעזה להרים את הקול שלה על השכנים לאור כל הדברים שהם עושים פה בשכונה.

aשרון

New member
ביררת מה הדיירים האחרים בשכונה חושבים על עניין השיפוצים?

Acoustic 3

New member
לא כי הם לא מעניינים אותי בכלל

קודם כל, גם אם לא מפריע להם, אין לי עניין בזה.
בנוסף - אני לא אלך לעשות סקר ברחוב לגבי "מה אתם חושבים על השכנים החדשים".
אחרון, הם צופרים להם כל יום כדי לצאת מהבית והם לא עושים את זה בחדווה רבה.
&nbsp
&nbsp
אני גם לא מבזבז זמן בלהתבחבש ומצוא מילים מדוייקות. ה"יאללה כוסאומו" שלי די פתר את העניין אני מאמין.

לי נראה ששחררת והרבה

אני אחרי מצבים כאלה נכנס לכאלה התקפי חרדה, שאני מצטער על כך שפרקתי ושחררתי.
אבל, לטעמי כדאי לשמור את העוינות על אש קטנה, ולא לשחרר אותה בעוצמות חריגות, למ'לא נרצה לקרוא בחדשות.

בניגוד לאשכנזים העדינים (
) שמעלי, אני חושב שהייתי מתנהג בדיוק אותו הדבר כמוך. אני אדם מאוד מאוד רגוע בדר"כ. אבל שמישהו מנסה לנצל אותי, ועוד מעז לכעוס עלי בתגובה, אני אוציא את כל העצבים שלי עליהם.

Acoustic 3

New member
לא רק שהם ניסו לנצל

הם מסתכלים עליך בעיניים תוך כדי וכועסים כשאתה לא מוכן להפנות את הלחי השניה.
&nbsp
חוצפה מאין כמותה.
אבא שלי אמר שהוא חושב שאני טועה והם משפצים את הבית והיה צריך לכבד אותם.
פתאום כשמניתי לו את כל הפעמים שכן כבדתי אותם, הוא התחיל לגמגם.
כשאמרתי לו שהמכולה שלהם תקועה לנו על השער, שאלתי אותו אם הם התקשרו להגיד לו אם זה אפשרי בכלל, או אפילו התקשרו להגיד תודה על שאנחנו מבליגים להם על זה.
פתאום אבא שלי הבין שעבורם זה מובן מאליו שהם קנו פה בית והם חושבים שיחד עם הבית הם קנו את כל השכונה.
חוצפנים כאלה.
הוא התעצבן בעצמו

aשרון

New member
לדעתי...

הגבת בצורה הכי נכונה.
היא גם תוקעת אותך, יודעת שהיא תוקעת אותך ואת כל השכונה, ועוד מעזה לצאת עליך כאילו אתה זה שעושה לה בעיות.
גם אני הייתי מקבל עצבים ויוצא עליה, על כל אחד שמתנהג אליי ככה בעצם. הייתי מעמיד אותה על טעותה ומבקש שהיא תתנהג בהתאם ומונה את כל הבעיות שהיא גורמת בשכונה. רק סביר להניח שלא הייתי נכנס בה כמו שאתה מתכנן, שתתקפל ותגיד כל לילה תודה על זה שאתה לא עושה לה טרור עם הבנייה שלה. אני שונא כשדברים יוצאים משליטה והופכים למלחמה, זה כאב ראש לשני הצדדים.

Acoustic 3

New member
אני לא מתכוון לשים לה מסמרים מתחת לגלגלים

אני לא איזה עבריין או ביריון.
אבל אצלינו, אני יכול לחנות כל יום בצורה שכל כך תקשה עליהם לחיות, שהם באמת יצטערו על זה.

aשרון

New member
לא התכוונתי שאתה איזה סופרנוס מהגהינום

וברור לי שאתה רחוק שנות אור מכל התנהגות בריונית. אבל באמת יש לך את הכח להיכנס איתם למלחמת תוכחה?

Acoustic 3

New member
עדכון: השכן פנה לאבא שלי

וציין שחבל שאני ואישתו רבנו. הוא גם אמר שהוא רוצה שנהיה שכנים ואמר שהיא היתה עצבנית באותו יום.
&nbsp
מבחינתי, עצם העובדה שהיא חזרה הביתה והודתה בפני בעלה שהיא היתה עצבנית - מצביע ישירות על העובדה שהיא מבינה שטעתה.
נראה מה יהיה הלאה.
&nbsp

שים את האגו שלך בצד למען השם

אתה צריך לשלוח לה פרחים ולהתנצל על הגסות רוח שהפגנת. ככה מתנהג גבר !

aשרון

New member
אקוסטיק....

בשביל שכנות טובה אני ממליץ לך עזוב את הנקמנות בצד.
יש לך פה הזדמנות נהדרת לפתוח איתם דף חדש ונחמד. זה שבעלה בא אליכם להתנצל, מראה עד כמה הם מבינים שהגזימו.

השכן הגיע אליכם כדי להתפייס, עכשיו הכדור הוא אצלך, הייתי עושה בעצת ונטי ומביא להם פרחים לפיוס מושלם.

מי יודע, אולי זו תהייה התחלה של ידידות מופלאה.

למעלה