יאללה הביתה...

רנירן

New member
יאללה הביתה... ../images/Emo163.gif

אוקי.. אני עובד בתור פקיד קבלה של מלון בצפון הארץ. הוותק שלי הוא שנה וקצת.. עפ'י החוק.. כמה זמן אני צריך לעבוד מהרגע בו אני מודיע שאני רוצה להתפטר? מה הקנס אם אני עוזב לפני...?

עד כמה שידוע לי זה שבועיים

אבל יש מקומות שמודיעים לך מראש על פרק זמן מסויים. לגבי קנס - זה תלוי במה שנקבע עם המעסיק שלך. אם לא נקבע כלום, אני לא חושבת שצריך להיות קנס.

yaelbi

New member
לא אמור להיות קנס אלא אם כן

התחייבת לתקופה מסויימת ועכשיו את עוזבת לפני

yubash

New member
החוק אומר

לפחות שבועיים. ע"פ החוק אתה לא אמור לשלם קנס, גם אם התחייבת לעוד שנה ובפועל עבדת פחות. השאלה למה אתה מתפטר, כי גם כאן יש כל מיני עניינים.

רנירן

New member
מממ...

כשהתחלתי לעבוד חתמתי על חוזה אבל הוא היה לשנה וכבר הסתיים. אני מפסיק לעבוד כי: 1) מצאתי עבודה טובה יותר 2) אנ'לא סובל ת'סגנית בוסית שלי 3) העבירו אותי לתפקיד חדש בלי לשאול אותי.. שהוא דיי סבבה אבל נורא שגרתי..

yubash

New member
אוקיי...

מכיוון שזמן החוזה תם - זה לא רלוונטי. עבודה טובה יותר - אחלה סיבה (אשמח לדעת למה היא יותר טובה) לא סובל - לא תירוץ. אסור לקחת ללב -השורה התחתונה היא הקובעת ( כ ס ף ) לגבי העברת תפקיד.... במילים אחרות זאת הסיבה שאתה עוזב? אם כן אז יש כאן הרעת תנאים, אולי לא ידעת אבל יש דבר כזה שנקרא התפטרות בנסיבות מיוחדות המזכה בפיצויי פיטורים. במקרה שלך: התפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה. ואני מצטט את החוק: "במידה ועובד מתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות כפיטורים. הפחתת שכר חד-צדדית ניכרת, שינוי שעות ההעסקה, אי תשלום שכר בזמן, וכד´ יכולים להיחשב כהרעה מוחשית בתנאי ההעסקה. במידה וישנה הרעה בתנאים, העובד זכאי להתפטר והתפטרותו תיחשב כפיטורים. יחד עם זאת, עליו להוכיח שההתפטרות הייתה כתוצאה מההרעה, וכן עליו לתת למעביד התראה טרם ההתפטרות כי בכוונתו להתפטר עקב הרעת התנאים במידה ולא ישוב המצב לקדמותו, ולתת למעביד הזדמנות להשיב את המצב לקדמותו. לעניין הרעה מוחשית בתנאי העבודה - אין רואים שינוי לרעה בתנאי ההעסקה במשטרה או בשב"ס, שינויים אשר נעשו מכוח סמכות המוקנית בפקודת המשטרה או בפקודת בתי הסוהר."

רנירן

New member
ממ...

התפקיד החדש.. אז מנהלת משאבי אנוש רצתה באמת להוריד לי במשכורת הנמוכה שלי גם ככה, ודברתי עם המנהלת שלי שהתעצבנה על זה.. ואי זו היתה ממש חוצפה. כל המקום שאני עובד נו מושחת.. ונמאס לי לעבוד שם.. ובמקום החדש העבודה יותר שווה ומרווחיחים פי 2.5 יותר לשעה.. אז לא כדאי?..

yubash

New member
כשאתה רוצה אתה יכול....

זאת בהחלט סיבה להתפטר, וגם עילה לדרישת פיצויים. התרגיל הזה לצערי ידוע, להוריד משכורת ואז אתה מתעצבן ועוזב. קח את כל מה שקרה לך שם לכיוון שבו אתה הית בסדר והם לא, כי זה מה שקרה. על תעזוב כי נמאס לך (וזה מה שהרוב עושים), אלא תיתפטר כי רצו להוריד לך את המשכורת, שגם זה, אגב, לא חוקי: כדי להוריד משכורת המעביד חייב לפטר אותך, *לשלם פיצויים כחוק, ולהציע לך לחזור לעבודה במשכורת נמוכה יותר, אם אתה רוצה. * - בגלל זה אנחנו שומעים על הרבה מיקים שעובדים מפוטרים אחרי 11 חודשים, ללא זכות לפיצויים. "התפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה" , זוכר?

JaneLame

New member
ז"א שהקנסות אסורים?

אם אדם חותם על התחייבות לשנה ומתחייב לשלם קנס במידה ועוזב לפני כן - זה לא חוקי?

yubash

New member
לא-

ובבית משפט אתה זוכה. ובכלל, כדאי שכל אחד ידע את זכויותיו. עם מצב התעסוקה כיום יש הרבה מקומות עבודה שרק מחפשים את החלשים שלא מכירים את החוקים (רובנו...): אם הסכמתי ועבדתי עבור 15 ש"ח/ש' אבל החוק אומר מינימום 18ש"ח/ש' אני יכול לתבוע את ההפרש - ולזכות. אם יום עבודה הוא 8 שעות ובפועל עבדתי 12 שעות ללא תגמול בהתאם, אני יכול לדרוש את ההפרש (וכדאי שהכל יהיה רשום, גם אצלי וגם אצל המעביד.)

yubash

New member
ועוד-

כשאתם מתחייבים תדאגו שזה יהיה הדדי. יחסי עובד מעביד יכולים להיות מאוד לא נעימים. המלצתי, מנסיון, תתנו את הלב - אבל לא את הנשמה. תהיו חשדנים כלפי כל דבר אבל תתנהגו כאילו עסקים כרגיל. אשמח להמשיך לעזור.

beky1

New member
חוק הודעה מוקדמת

מי שעבד פחות משנה במקום אחד יודיע מראש יום עבור כל חודש כלומר עבדת 11 חודש יש להודיע 11 ימי עבודה מראש (שבועיים קלנדרי) מי שעבד שנה ומעלה עליו להודיע חודש מראש בכתב מי שעוזב ביוזמתו אינו זכאי לפיצויי פיטורין , חוזה שהסתיים ולא חודש תנאיו תקפים לגבי כל הסעיפים פרט לאילו המותנים בזמן מיד קישור

beky1

New member
קישורים ברשת

סעיף ‎2- "הודעה ליתן הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות" - (א) "מעביד המבקש לפטר עובד יתן לו הודעה מוקדמת לפיטורים, לפי הוראות חוק זה. (ב) "עובד המבקש להתפטר מעבודתו יתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות, לפי הוראות חוק זה. (ג) "הודעה כאמור בסעיף זה תינתן בכתב ותציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים או ההתפטרות לפי העניין, והכל בהתאם להוראות חוק זה". סעיף ‎3 - "הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת" - "עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים - (‎1) "של יום אחד בגין כל חודש מששת חודשי עבודתו הראשונים; (‎2) "של יומיים וחצי בגין כל חודש עבודה החל בחודש השביעי וכלה בתום השנה הראשונה; (‎3) של שלושים יום החל בתום השנה הראשונה ואילך". זהו לשון החוק.......מידע נוסף ניתן למצוא פה בקישורים

למעלה