יאללה בית"ר עילית!

hillelg

New member
יאללה בית"ר עילית!

מתוך Ynet: "תרגיל להדמיית רעידת אדמה ייערך היום בבית"ר עילית תרגיל הדמיית רעידת אדמה ייערך בבית"ר עילית בהשתתפות נציגים מהרשויות המקומיות באזור וכן גורמי צבא, משטרה, מד"א, כיבוי אש ומשרד הביטחון. התרגיל יחל בשעה 11:00 ויימשך כשלוש שעות. (נטע סלע)".

מה תרומפלדור היה אומר על זה?

מילא אם היית משתמש בשם הישוב הקדום ביתר- לא היו לי טענות. אבל השימוש שעושים בראשי התיבות בי"תר (לא בית"ר- לא קראו לטרומפלדור ת"רומפלדור!) מגונה בעיני. ז'בוטינסקי היה זה שדחף לפנות את תל חי, ואילו מנחם אוסישקין, איש תנועת העבודה, היה זה שהחליט לא לפנות. לאחר נפילת תל חי וטרומפלדור, קרא ז'בוטינסקי לתנועת הנוער של תנועתו על שם טרומפלדור, למוסד הפיננסי "קרן תל חי", ואנשי הארגון הצבאי של הרויזיוניסטים, אצ"ל מברכים זה את זה עד היום ב"תל חי". אז כדאי להזכיר- טרומפלדור היה קומוניסט, פציפיסט שאחז בנשק בלית ברירה אבל היה לוחם אמיץ, ולמרות שזה לא קשור- צמחוני.

mucool2

New member
זה בית"ר ולא בי"תר

ככה החלטת לשנות את החוקים? למה אתה אח"לה או משהו?

mucool2

New member
תמיד (חוץ מבמקרה אחד ../images/Emo8.gif) הגרשיים

יהיו לפני האות האחרונה בר"ת. ואם כבר, אז גם מנ"כל, מט"כל וכו'. משונה קצת, לא?

יוסי ר1

Active member
../images/Emo32.gif לשפם המקובלים (לשעבר)

לענ"ד הבלתי נחשבת, הניק הקודם היה הרבה יותר מוצלח ומקורי. אבל אם אתה בכל זאת מוצא את החדש מתאים יותר, תיהנה בו. (אנחנו פחות...)

יש בעיה חמורה עם הניק הקודם.

הוא נגנב. כלומר איזה נבלה הצליח איכשהו למצוא את הסיסמא שלי, קרא את כל ההודעות שלי ולקינוח גם שינה את הסיסמא. ודרך אגב, הוא גם חסום מפורום זה ומפורומים אחרים- ותודה למנהלת.

גרי רשף

New member
טרומפלדור היה פציפיסט?

את ידו הוא איבד במלחמת רוסיה-יפן 1905. האם זו הייתה מלחמת אין ברירה?

hillelg

New member
ב"ויקיפדיה"

כתוב על כך: "ב־1902 גויס טרומפלדור לצבא. כטולסטויאני, הוא החזיק, בהשקפות אנטי מיליטריסטיות, אך החליט להתגייס כדי שלא יפרשו את הימנעותו כפחדנות יהודית.

hillelg

New member
מאחר שחשפת את עצמך בזה הרגע

הרי הכול תם ונשלם...

למעלה