יאיר

מישל 27

New member
יאיר

יופיאל יותר טוב ממני במתן עצות כדי לצאת מלולאה. אתה כותב שיצאת מהלולאה של הקורות אתך עם ההורים שלך. יצאת ממנה כבוגר שמביט כעת על החיים מנקודת מבט של בוגר, שבוחר בין טוב לרע. אך מה עם הילד הקטן שלא הבין למה אמא ואבא מתנהגים כך? מה עם הילד הקטן שלא מבין מה הוא עשה רע? אני לא חושבת שהוא הבין, אני גם לא חושבת שפתרת את הלולאהעד הסוף . כי ילד לא מבין מתוך נקודת ראות של מבוגר. הילד הקטן עוד רוצה שיאהבו ויחבקו ויואמרו לו שהוא הכי בעולם!!! אני יודעת שבנעורים שלי היה לי קשה מאוד. עד אחרי הצבא. וקיום כשאני פותרת בעיות בהווה. אני מרגישה את הילדה בתוכה שנפגעה ששנאה את החיים וקשה לי שהיא עוד כואבת בהקשר לעבר.

יאיר א.

New member
אין יותר ילד כמו שאין ראשן בצפרדע. הלולאות הן אלו שעוצרות את הפיכת הילד לבוגר.

הלולאות הן אמונות תקועות.

מישל 27

New member
נכון... אתה צודק

יש לך אמונות שליליות, החוכמה היא לדעת לזהות אותם ולעקור אותם. לי יש את הדרך שלי שעזרה לי מאוד, אני עובדת דרך מיטציות מודרכות. זה פשוט מאחר שהאמונות השליליות מצויות בתת ההכרה הם קורמות עור וגידים במציאות שלנו, ע``י המדיטציה המודרכת אני נכנסת פנימה ומשנה אמונה שלילית באמונה חיובית. כלומר אם אני מאמין שכל ההורים מתעלמים מהילדים שלהם, אני יכנס פנימה ויחליף את זה באמונה טובה שכל ההורים מעניקים אהבה ויחס לילדים שלהם.

יאיר א.

New member
יש להזהר עם התעסקות בסוגסטיות. הרעיון הוא להוסיף,לא להחסיר.

כי אמונה,בסופו של דבר היא תחליף לאמת.

לכל חוליה השפעה...

אתה בטוח שאין בצפרדע ראשן...? אני לא יודע, נראה לי שאתה מתבסס בעיקר על מראה עינים או הבנות חיצוניות. ידידי, הראשן הזה קיים אפילו בנו, ולא רק הוא, שרשרת אבולוציונית שלמה נמצאת עמוק עמוק בתוך מערך זיכרוננו, ולכל חוליה יש השפעה על הליכותנו בדרך זו או אחרת. והלוואי וכל האנשים היו נשארים ילדים, הבעיה היא שאנשים חושבים שהם מבוגרים ובעצם הם כלואים בתוך דפוסי התנהגות שראו בחוץ והחליטו לחקות אותם מתוך מטרה להתבגר, והתוצאה היא חיקוי על חיקוי על חיקוי עד שהקובץ הזה(אם נעבור לרגע לעולם המחשבים) הולך ומתפקסל ואי אפשר לקרוא אותו יותר. אצל אנשים אלה אפשר למצוא בדח``כ פרחי פלסטיק מטופחים בבית. האנשים שמצליחים לשמור על הילד בתוכם אף פעם אבל אף פעם לא שוכחים את הראשן שבתוכם. באהבה, ``החברה להגנת הראשן`` רואה בכוכבים.

למעלה