יאיר, מה דעתך על זה?

יאיר, מה דעתך על זה?

אסטרונום בשם יגאל פת אל טוען בתוקף שיופיטר נמצא במזל שור, למרות שאצלך ואצל כל אסטרולוג רציני אחר שאני מכירה, יופיטר בכלל נמצא בתאומים כבר כמה חודשים טובים. כשניסיתי לתקן את האסטרונום "הנכבד" קיבלתי מטר של תגובות נאצה נלעגות מצד חסידיו השוטים,ולרגע הרגשתי כמו גלילאו גלילאי, שהואשם לפני כ-700 שנה על ידי אנשי הכנסיה הנבערים בחילול הקודש, כשקבע שכדור הארץ לא שטוח ושהוא מסתובב סביב השמש ולא הפוך :)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4299092,00.html

שוב אותה מחלוקת בין הגלגל הסידרלי לטרופיקלי

אל תשכחי: אסטרונומיה אינה אסטרולוגיה! לפי הגלגל האסטרולוגי הטרופיקלי יופיטר אכן במזל תאומים. בגלגל הזה משתמשים האסטרולוגים המערביים. לפי האסטרולוגיה הוודית ובשמים כביכול יופיטר במזל שור. ההבדל הוא 23 מעלות בין גלגל לגלגל. ושוב: האסטרונומים עובדים לפי גלגל אחר, ואנחנו לפי גלגל אחר. אין מה להכנס איתם בכלל לויכוח, כרגיל במקומות האלה: הגלגל הטרופיקלי מאורגן לפי השמש, זה ההבדל.

מאמר בנושא

אין לי פשוט להכנס לכל ההסבר אז הנה ההסבר של מלי ברזילי

בסך הכל מדובר בהתיחסות לגלגל הסידרלי

כל האסטרולוגיה הוודית (הודית) מתבססת על הגלגל הסידרלי בניגוד לאסטרולוגיה מערבית שנשענת על הגלגל הטרופיקלי, זה לא חדש, רק הגימיק חדש:) מידע זה ישן בערך כמו הגלגל הסידרלי (אלפי שנה:
)..) לכל מי שלומד אסטרולוגיה בצורה מסודרת יש מידע והבנה בנושא ! אישית אני מתיחסת גם לגלגל הסידרלי כרקע לטרופיקלי... למעשה לפני חודשים רבים העלתי מידע בנושא כשכתבתי על מזל נחש : הנה כמה מילים מהמאמר:

"הגלגל הטרופיקלי מתבסס על עונות השנה ואלה לא משתנות לאורך השנים, מה שכן משתנה זה רקע של הכוכבים בשמיים, רקע הקונסטלציות של הכוכבים כן משתנה. למעשה עובדה זאת ידועה לכל אסטרולוג מתחיל ועובדה זאת תועדה בזמן ייצוב הגלגל במאה השנייה על ידי תלמי, ניתן לקרוא מידע זה לאורך ההסטוריה, לא רק שמידע זה ידוע, אלא גם ידוע שכל 72 שנה יש תזוזה של מעלה ביחס לנקודת השוויון האביבית. מידע זה היה ויהיה ולמעשה אין חדש תחת השמש תרתי משמע ..כל המידע החדש לכאורה הוא מידע ממוחזר וידוע ואז ומעולם.

אסטרולוגים מכירים את המידע שלכאורה חדש ובוחרים להשתמש במידע שנכון ברמה של השפה האסטרולוגית ולכן השימוש בגלגל הטרופי לא מקרי, אלא תולדה של מחשבה, גישה תפיסה והבנה. "

והנה עוד חלק מאותו מאמר שמתיחס לגלגל הסידרלי

"האסטרולוגיה הוודית עובדת עם הגלגל הסידרלי, הגלגל הסידרלי לא מתייחס לכדור ונקודת השוויון האביבית, אלא למיקום כוכבים בשמיים והשפעתם על הכדור, לכן מרגע ייצוב גלגל, נקודת המדידה של התחלת הגלגל השתנתה בגלגל הסידרלי, כל 72 שנים במעלה ולכן יש לנו הפרש של כ- 23 מעלות בין הגלגל הטרופיקלי לגלגל הסידרלי, אכן הגלגל הסידרלי שונה מהגלגל הטרופיקלי ולא מהיום. איזה גלגל ואיזה גישה? תלוי בבחירה של האסטרולוג, והבחירה נובעת מלימוד, הבנות, גישה, תפיסה, פילוסופית חיים ולא לא אומר שהגלגל האחר לא עובד. "

ושוב, זה מידע עתיק מאוד שבשמוש אצל יותר אסטרולוגים :) אגב, גם בארצות הברית יש גל ענק ששוטף את הגלגל הסדרלי כחלק מתפיסת עולם ... ולגבי המאמר ..יש שם עוד מידע בנושא.. וכמו שציינתי בתחילת התשובה: זאת לא אסטרולוגיה חדשה, זאת אסטרולוגיה ישנה ומוכרת לכל.

neophile

New member
יש הרבה דברים חדשים למי שרק מכיר את הנושא

חוץ מנושא השימוש בזודיאק הזה או באחר האסטרולוגיה הוודית היא שונה לגמרי מבחינת שיטה , זה הרבה יותר מאשר יופיטר במזל שור או תאומים.

בהחלט. מסכים איתך

אבל התשובה היתה לגבי הגלגל, והשיחה שלה עם האסטרונומים. אתה עובד עם האסטרולוגיה הוודית?

neophile

New member
לומד לעבוד

אני חושש שאני לא משקיע בזה את המקסימום זמן שלי אבל זה בהחלט בלו"ז הלא מוגדר שלי ללמוד ולהתאמן .

כמעט כל מה שכתבתי בזמן האחרון זאת אסטרולגיה וודית או לפחות ההבנה שלי .

יפה. אז אולי תאמר לנו מה ההבדל בין 2 השיטות?

בונוסים, מינוסים, מה רואים פה שלא רואים שם.. זאת אומרת, אם אתה כבר יודע..

יאיר, כמובן שיודעת

שאסטרולוגיה היא לא אסטרונומיה, רק נדהמתי מרמת הבורות וההשמצות הנלעגות של חסידי האסטרונומיה, שכינו את האסטרולוגים "נבערים". נו, על זה כבר נאמר: "הגמל לא רואה את דבשתו" :)
תודה על התגובות שצירפת בשירשור.

neophile

New member
קשה לי לומר לך

בגלל שלא נתקלתי בספר אחד שמסביר את השיטה של האסטרולוגיה המערבית אלה נתקלתי בשיטות שונות של אסטרולוגים שונים או גישות שונות שזה אחד הגורמים שגרם לי לזנוח את האסטרולוגיה המערבית ( אם כי לא בהכרח את הזודאיק הטרופי) .

נניח יש את הספר של דונה קנינגהם אז למרות שהיא מאוד משתדלת היא בכל זאת מפנה את הקוראים לספר מתכונים מצומצם של ממש רק מספר מלות מפתח על כל מזל ואז אומרת לך לבדוק את מיקום השמש הירח והאופק ולעשות איזה שהיא סינתזה .

כמובן "ספרי מתכונים" קראתי בשפע נראה לי שיש לי את רוב מה שיצא בעברית .

באסטרולוגיה הוודית אתה בראש ובראשונה עובד עם בתים שלמים ובלי הפלנטות שמעבר לסאטורן ואז אתה באמת יכול לראות את השיטה האסטרולוגית , אתה מתחיל להבין דבר מדבר ,אתה לא עובד עם הזיכרון השיכלי של להזכר במשמעות הספציפית של פלנטה במזל או בבית במבודד אלה כבר מההתחלה אתה רואה מה היחס של המיקומים לאופק ואתה מקבל איזה שהיא תמונה שזה הבדל מאוד גדול .

למעלה