יאיר לפיד מלך!!!!11

יאיר לפיד מלך!!!!11

מי שראה את הקטעים הרלוונטיים מ"מצב האומה" אולי צחק קצת. אין לי כוח לדיון משמים על יכולות המנהיגות של הטיפוס (אבל לא יכול להבטיח להימנע מלהצטרף אליו במידה ויתפתח), אז מסתפק בקטע הזה שחשוב לדעתי שאנשים יראו. www.youtube.com/watch?v=yb3aZilf-gg הערה חשובה: גם המבקר הנכבד מפדח את עצמו כשהוא מבלבל בין "חד גדיא" ל-"אחד אלוהינו", מה שמעלה בי את המחשבה שבהתחשב בכמות המלל שלפיד פרסם לאורך הקריירה, רשימה כל כך קצרה של טעויות די מחמיאה לו, אבל זו רק נקודה למחשבה.

אני חושבת שאם היו קוראים לו טומי

הייתי בוחרת בו אני לא יודעת מה מצע הבחירות של לפיד, אני יודעת שהוא קפיטליסט ולכן קצת קשה לי להתחבר לטיפוס. למרות שכולו אור ואהבה

puppet

New member
קפיטליסט, שוין

חסר הבגרות מבין בכלכלה כמו שאני מבין באוריגמי. אבל שיהיה.

קצת מגוחך

למנות 5-6 טעויות לאדם שכתב בכמויות אדירות שמעטים בכותבים בארץ ובעולם שיכולים להתגאות ככמות כזו של כתיבה. שלא לדבר על כך שגם אדם ישר ואמין כפלס בשניה שיודיע על כניסה לפוליטיקה ישר ימצאו עליו משהו,גם אם צריך להעלות את זה מתהום הנשיה,ולמה? כי יש בעלי אינטרסים שתמיד יהיו מעוניינים להכפיש ולפגוע בכאלה שבאים לתפוס להם את המשבצת. גילוי נאות: אני חושב שיאיר לפיד הינו דמות שנחוצה לפוליטיקה הרקובה ולמדינה המקרטעת שלנו. חתימתי תעיד על כך. שאו ברכה,שבוע מדהים שיהיה לכולנו.

"שמעטים בארץ *ובעולם*"???

אפילו בארץ לא נכון להציג אותו כחריג במיוחד, טור שבועי קצר ועד כמה ספרים עדיין לא הופכים אותך לכותב של "כמויות אדירות", אבל בעולם? אתה בטוח שהתכוונת למה שכתבת?

צודק,אי דיוק לשוני מהותי

קבלו את התנצלותי.שגגה יצאה תחת ידי. זה לא משנה את העובדה שהאדם כתב ספרים,מאמרים,וטורי דעות לאורך שנים כך שמן הסתם ימצאו טעויות כאלה ואחרות לאורך השנים. מעדיף אדם שלא מדייק היסטורית מפוליטיקאי שלא קולע מוסרית.וד״ל

ושוב בר-אילן

למה דווקא האוניברסיטה הזו מצליחה לפדח את עצמה בכל פעם מחדש? אני דווקא אוהב את האוניברסיטה הזו.

Sonic hedgehog

New member
הבעיה היא שאלו טעיות קריטיות

ודי בסיסיות, בכל אופן לא מסכימה עם המבקר לגבי הכתובה.

גם אוריה קניג כתב על אינספור טעויות מביכות

של לפיד, כאשר כתב ספר על גיבורי התנ"ך. כנראה שזו שיטה אצל הבן אדם. עם זאת, אני לא באמת חושב שזה משליך על כישוריו הפוליטיים, ולדעתי אם יצטרף לכנסת יוכל להיות חבר כנסת מצוין. יחסית הכתיבה שלו בנושאים פוליטיים היא לא שטחית, והוא נראה לי אחד שגם מבין מורכבויות.

תודה רבה

המאמר של קניג מהווה כבר כתב אישום חמור הרבה יותר מההצקות של ב. מיכאל, גם אם הניסוח מרושע בערך באותה מידה.

אני לגמרי מבין

את השמחה לאיד של פורום בחדרי חרדים, רק צריך להזכיר להם שמי שהתחיל בחסלט של התנ"ך, היה זה שהחליט שכל חמשה חומשי תורה נאמרו כולם למשה רבינו מפי הגבורה בסיני או לפחות ב40 שנות סיבובים במדבר, עבור דרך אין ספור דרשות הלכתיות של התלמוד שמסרסות פסוקים ומציאות אותן מהקשרן (המפורסם שבהן הוא הדרש עין תחת עין ממון), וכלה באין ספור מדרשי חז"ל הזויים שהומצאו בדמיונם הקודח של הדרשנים והושמו בפיהם של גיבורי התנ"ך.

עם כל ה(אי) כבוד ללפיד

גם אחי הביקורת הזו אני נוטה להאמין שהוא מכיר את התנ"ך טוב יותר מהחרדי הממוצע.

גנדרן

New member
אתה מדבר על הבחור

שרצה לעשות דוקטוארט בלי שיש לו תואר ראשון, וספק אם יש לו בגרות מלאה... תענה לי מילטון, מלבד "פוזה" של דוקטוראנט לספרות, בשביל מה יאיר לפיד צריך את זה? (אני בכוונה לא מתייחס לשאלה, האם הוא חשב "לקנות" תואר בכסף, ומה שווה תואר כזה?) למרות שאני מחבב מאוד את יאיר לפיד, ואוהב גם את הטור שלו וגם את התוכניות שלו. מה לו ולפוליטיקה? איזו הכשרה יש לו ? ואם תגיד אבא טומי... אבא טומי היה מנכ"ל רשות השידור, מנכ"ל עיתון חשוב לפני כן, הכיר דבר או שניים באיך מנהלים חברה או עסק, היה מעורה עשרות שנים בפוליטיקה הישראלית לגילגוליה, מהליהרלים הציונים של שנות החמישים והשישים עד הליכוד של שנות ה-80 , הכיר את מערכות השלטון יפה יפה עד שנכנס לפוליטיקה מה הכישורים של יאיר חוץ מחיוך חביב?

למעלה