יאיר גת ורום

itisv

New member
יאיר גת ורום

היום קראתי בישראל היום כתבה של יאיר גת על רום כולל מתכון מינו גלופ מאחוריכם פדוד ונמרוד אי אפשר להתעלם מצירוף המקרים הסמוך קורא סמוי של הפורום אולי ולכם כבוד. אני שולח מסמרטפון סלחו על חוסר הפיסוק. כעת שותה שעוררה רגיל ומעשן פנצ. לחיים

itisv

New member
שותה דיוארס סיגר ובשר על האש

מה עם ערב בשר וויסקי

Padod

New member
קראתי

תודה על ההתראה, אני רוצה להאמין שזה לא נובע מדברים שאנחנו עשינו היות וכל עוד עיקר הכתבה היא שיווקית - היא אינה מעמיקה, אינה מושקעת ואין לה באמת משמעות.

אין לי דעה מגובשת לגבי יאיר גת וכתביו. אבל מהכתוב - מוחיטו הוא גרסא קובנית למינט ג'ולפ האמריקאי?! מוחיטו מנגו וג'ולפ על רום שחור...אני מצטער, אבל לא התרשמתי.

itisv

New member
רק מעלה את הנושא לא התעמקתי מדי שם

וח"ח לדזרט S על הארגון למרות שלא הייתי. לגראפות לא אפשרי מבחינת כשרות .

נפגש בדברים הטובים

nimrodrosen

New member
למה גראפות לא יכולות להיות כשרות?

הן לא תחת ההגדרה של יין מבושל? הזיקוק שלהם לא "מכשיר" אותן?

kinks

New member
סביר להניח שהן לא כשרות

באותו אופן שקוניאק או ברנדי לא כשר או כל או דה וי אחר מענבים. מכיוון שלעשות גראפה או ברנדי קודם כל צריך לעשות יין עם תסיסה אלכוהולית. ברגע שגוי עושה יין עם תסיסה אלכוהולית לפני הזיקוק זה כבר יין נסך, אז כל דבר אחר היוצא ממנו זה כבר לא משנה, זה לא כשר.

itisv

New member

Desert Seagull

New member
בתנאי שיהודי שומר מצוות מכין אותן

ושהופרשו מעשרות, וללא חשש טבילין, שמיטות, וחפצולי שיפדה....
ענבים זה בלגאן

נכתב ביום חול

גם יין מבושל מתחיל כנסך

לדעתי פשוט לאף אחד לא השתלם לשלם את השוחד הרגיל, כמו כל אלכוהול אחר

באותה מידה ערק שמוכן לעתים מענבים ואין איתו בעיות כשרות

down under

New member
בחו"ל יש הרבה הרבה פחות הגבלות מבחינת

הכשרות.
אין שם שביעית (אדמת חול לא חייבת, יותר מזה אסורה, בשמיטה. השמיטה מכונה שביעית שכן היא כל שנה שביעית).
אין שם עניין של פירות עורלה (3 שנים ראשונות אסורות בכלל באכילה והשנה הרביעית מוקדשת, אלעק, לכהנים ורק משנה 5 ואילך של העץ מותר לאכול את הפרי).

שני אלו זה בוודאות וכנראה, אם כי אינני סגור על כך, שאין צורך במעשרות בחו"ל.

מה שכן אסור שיהיה מצב של יין נסך.

הכל שאלה של עד כמה יש קהילות של יהודים מסורתיים עד חרדים שמעוניינים באותו סוג אלכוהול. אם יש דרישה גדולה אין שום בעיה לארגן כשרות.
נראה לי שכנראה הגראפה המסחרית היא עניין חדש יחסית (רק משנות ה-40 של המאה הקודמת, לפני כן היו מזקקות/ייקבים פרטיים ועצמאיים)
ולכן אין לה שוק נרחב כמו שכן יש לברנדי שהוא כבר בן בין 400 ל-700 שנה (יש מחלוקות היסטוריות על מתי באמת התחילו לייצר ברנדי).
גם בויקיפדיה האנגלית מוזכר שהנושא של מודרניזציה בגראפה החל בשנות ה-70 של המאה ה-20.

למעלה