יאוש

indigo36

New member
יאוש

אתמול "חגגתי" 38 אני בלי עבודה,בלי חברים,אבא חולה...מרגיש שאין תקווה שאלוהים נותן לאחרים לחיות ואצלי הכל שחור בחיים(בהנחה שיש אלוהים) למה לאחד טוב ולשני רע וחרא ושחור בחיים? חונכתי על מסורת אבל אני חילוני ונוטה להיות כבר אתאיסט נראה לי שהכל סתמי ומקרי,אחד מקבל גנטיקה טובה ואחר נופל למרה שחורה בגלל אלף ואחד סיבות...והקטע הכי מרגיז זה שלאף אחד לא איכפת ממך כשאתה למטה אנשים לא מתעניינים,לא מעוניינים לשמוע רק עסוקים בעצמם אז אני מעדיף להיות לבד מאשר "לבלות" עם חרא של אנשים,קמצנים גם כספית וגם רגשית ואין לי תמיכה משום מקור מלבד קצבה ואני גם לא רוצה לעבוד לא נהנה מכלום אז למה שאתאמץ? למה שאלחם בעבודות שחורות,למה שאנסה לקום בבוקר ולחייך לעולם כשהכל חרא אצלי אני באמת כבר הרוס נפשית הריספרדל שאני לוקח זה לטאטא מתחת לשטיח ולגרום להשטחה רגשית יוצא שאני בעצם בדיכאון אבל לא יכול להרגיש ממש חי,ניסיתי להחליף לא עבד נמאס לי מפסיכיאטרים,תרופות הן דבר איום ונורא אבל אין לי הרבה ברירה זה או זה או להשתגע - אז כרגע אני חי מת וזה לא כרגע זה כבר כמה שנים טובות של חוסר בחיוניות,חוסר שמחה,ולא,לא רוצה להשתקם לא רוצה מפעל מוגן ולהרוויח 5 שקלים לא תודה החלטתי עם עצמי שאם אין תקווה אני פשוט אחיה לא מתכוון להתאבד אבל גם לא אנסה שום דבר כי כבר ניסיתי כל כך הרבה,שיחות,תרופות,תזונה הכל לשווא,בסוף אתה נשאר חסר אונים אל מול מציאות איומה שאין ממנה מוצא ובטח אקבל פה תגובות של לך לשיחות תחליף כדור את כל זה כבר עברתי ופשוט אין טעם לחיים או לעוד סבב של כדורים או חלילה להגיע לאשפוז בגלל ניסוי וטעיה - זהו סליחה על אורך הפוסט הוא נועד לפריקה כי אין לי עם מי לדבר או להרים טלפון ולהגיד שקשה לי...לילה טוב :(

אופירA

New member
מנהל
אני בעד - פשוט לחיות.

זכותך לא לרצות לשנות.
זכותך לחיות בלי להתאמץ, בלי לשנות.
אם אתה מעדיף את זה - זה לגיטימי בהחלט, זו בחירה שלך וזכותך להעדיף אותה.
אתה מקבל קצבה, וזכותך להחליט איך לחיות.

פשוט תחשוב ממה אתה כן נהנה יחסית קצת יותר, ותעשה את זה.

במה הריספרדל מועיל לך? יש אפשרות להפחית בהדרגה מעט את המינון, בעצה אחת עם הפסיכיאטר, ולראות מה קורה?

indigo36

New member
תודה אופיר על התגובה

אני מאוד רוצה לרדת בהדרגה במינון של התרופה הזו...הפסיכיאטרים אולי לא יהיו בעד אבל במילא אין לי מישהו קבוע שאני נפגש איתו או איתה אז זה לגמרי נתון לשיקולי...בגדול היא כן עוזרת עם הפאניקה והאוסידי אבל מצד שני כיבתה אותי לגמרי אני מרגיש איתה אדם מת שלא מצליח להנות מכלום ולא רוצה להמשיך לחיות ככה...אנסה להפחית ואראה מה קורה אני לוקח אותה כבר 7 שנים אז קל לרדת ממנה זה לא יהיה אבל אנסה...תודה :)

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי חבר

באמת מצטערת על התגובה המאוחרת.
זה באמת עצוב שדווקא שאתה למטה אנשים נוטשים (מכירה את התחושה).
יש תרופות שכן עוזרות גם לאוסידי וגם לדיכאון והחרדות ולא עושות את התחושה "לא להנות מכלום ולהרגיש כמו זומבי".
אני כמוך לקחתי כדורים שונים לאוסידי ודיכאון שגרמו לי גם לסימום וגם לתחושה של כהות רגשות. אבל כיום יש כדורים חדשים או כאלו מהדור הישן שלא עושים זאת ואני ההוכחה לכך.
אני לוקחת כיום כדור שגם מאוד עזר והוריד לי את האוסידי משמעותית, וגם מטפל בדיכאון והחרדות ומאוד עוזר.
והוא בכלל לא מכהה לי את הרגשות,לא מסמם ולא כלום.
אני יוצאת לסידורים,קניות,כותבת, מנקה ומה לא ומרגישה מעולה.
אז אני מציעה כן ללכת למטפל שאתה מרגיש שהוא טוב עבורך (הכימיה זה הדבר הכי חשוב ביחסים האלו) ולהיות איתו במעקב ושישנה לך את הכדור למשהו שכן יעשה השפעה.
אני למשל עם הפסיכיאטרית שלי כבר 10 שנה, והיא עד כדי כך טובה כשעברתי לפתח תקווה אני עדיין נוסעת אליה יותר משעה באוטובוס (היא בתל אביב).
בנוסף, נכון אתה לא רוצה עבודה בינתיים (עבודה שחורה או במפעל מוגן), אבל אל תהיה אנטי.
יש לי חברה מהממת וכישרונית בטירוף בתחום המחשבים, שעובדת בעבודה כזאת ומרוויחה ברוך השם יותר מחמש שקל לשעה:).
ובנוסף יוצא לה להשתמש בכישרונות שלה ולפתח את עצמה בתחום והרבה מהעובדים נתמכים עליה.
אני העצמי מקווה להתחיל את אותו תהליך כדי לחזור לשוק העבודה.
מה שיש שם לעומת עבודה "רגילה" זה נטו רק התמיכה עבור הצרכים האישיים שלך.
בין אם זה שעות בהדרגה או כל דבר או שיחות ומעקב התפתחות.
מה שבעבודה רגילה "הבוס" לא יהיה נחמד לכאב שלך מבחינת האוסידי והדיכאון והחרדות שם הוא כן יבוא לקראתך ושוב ממש לא מרוויחים גרושים.
בנוסף אם עדיין אתה לא רוצה את האופציה הזאת (זכותך המלאה!) אני מציעה להתחיל לעשות תחומי עיניין בחיים אפילו קטנים (ככה הוצאתי את עצמי מהדיכאון עד שקמתי כל בוקר עם רצון לקום):
למשל לעשות נקודות שימחה. מה הכוונה? כל יום תחליט שלפחות שעה אחת ביום (שלאט לאט תעלה לפי הרצון שלך) אתה עושה נטו רק מה שאתה אוהב (כתיבה/מחשב/מוסיקה/משחק במחשב/ספורט/גינון מה שעושה לך כיף) ואתה עושה את זה.
בנוסף תפתח תחביבים, ולאט לאט חפש עוד בנושא התחביבים שאתה אוהב.
למשל אתה אוהב לכתוב? פתח בלוג ותפרסם סיפורים,כנס לקבוצות בפייסבוק בנושא כתיבה.אוהב לבשל? תירשם לקורס (יש זולים) בנושא וכדומה. השמיים הם הגבול ורק אתה מחליט איפה לעצור ולא אף אחד אחר.
הרבה פעמים אנחנו שוכחים שהכוח הוא בידיים שלנו וש"כן" אפשר לשנות את החיים שלנו. ואני שוב אומרת זאת רק מנסיון גם אישי וגם של אחרים ולא רק כהבטחות באויר.

למעלה