יאוש :(

יאוש :(

בנות יקרות,
בת 38, אופטימית ושמחה בדרך כלל..
לפני שנה התבשרתי כי אצטרך לעבור טיפולי IVF . הבשורה לא היתה ככ נעימה, אבל קבלתי אותה באהבה.
חודשיים לאחר מכן, התבשרתי כי ככל הנראה אצטרך תרומת ביצית, בכיתי נורא, לא נשמתי, כאבתי, ולבסוף אספתי את עצמי ושמחתי שלפחות יש פתרון..
אולם, לפתע פתאום התגנבה לה בעיה נוספת והיא - רירית עקשנית שאינה עוברת את 6 ממ וגם לא ממש יפה :).
לפני שבועיים, התחלתי סיבוב ראשון של תרומה, שילמתי ורחפתי באוויר משמחה שהנה זה מתקרב..
הרופא שלי, שהוא נחשב בין הטובים בארץ, הפציץ אותי בכדורים (פרוגינובה, אסטופן וכו') - לא הצליח לעבות את הרירית ליותר מ- 6 ממ, ולא לדבר על זה שהיום היא היתה רק 5.6. וההחזרה צריכה להיות ביום שני הקרוב..
התפרקתי, לא נשמתי, צרחתי מכאב, בוודאי שלא חזרתי לעבודה , התקשרתי לרופא וחיכיתי בסבלנות (באופן מפתיע) - שייתן המלצתו.
אני יודעת שאת השאיבה עושים מחר בקייב וביום שני צריכה להיות החזרה, אז חשבתי שאולי עדיף פשוט לא לעשות את השאיבה מחר ולדחות אותה לחודש הבא..
הוא התקשר.
באופן מפתיע הוא אמר שאין מה לעשות וזו הרירית שלי, ואם זה היה פחות מ- 5 הוא לא היה חושב לעשות החזרה, אבל מדובר במילימטרים ו- 5.6 ו- 6 זה כמעט אותו הדבר, ובכל מקרה זו הרירית למרות שהוא הפציץ אותי בהורמונים (F2 מעל 13,000 )..
אמרתי לו שאני קוראת על כל מיני פתרונות יצירתיים לעיבוי רירית (פיפל, ויאגרה, אספירין וכו' ואולי עדיף לחכות עוד חודש חודשיים ואז לעשות), הוא ביטל את הפתרונות האלה, ואמר שההמלצה שלו היא לעשות את ההחזרה ביום שני, ולפי הרירית ביום שני, נחליט אם מחזירים עובר או יותר. גם שאמרתי לו שהרירית היא לא תלת, הוא אמר שיותר מידי מתייחסים לעניין התלת..
אני מבולבלת מאוד ! לא מספיקה לבכות ! לא מוכנה לחשוב על פונדקאות !
אני אשמח לשמוע את דעתכן, ניסיונכן, הם משהי נתקלה ברירית עקשנית והטיפול שניתן לה.
אני יועדת שכן אישה לגופה, אבל אפשר לחלוק מידע ואפילו לעבור רופאים..
חשוב לי לציין כי הרופא שלי הינו בין הותיקים בארץ, אני מאוד סומכת עליו, הוא כל הזמן זמין , גם כשהוא בחו"ל, משאירים לו הודעה והוא חוזר באופן אישי תוך שעה שעתיים, התקשורת היא לא רק ם המזכירות שלו...ויחד עם זאת אולי בגלל שהוא מאוד ותיק, הוא פחות יצירתי...
אשמח לעזרתכן !
מצטערת על האורך :)

עוגי555

New member
מותק היי

כותבת לך מהעבודה ומהטלפון אז קצר, סליחהמבינה את השבר הגדול, תאמיני לי.מבינה את היוקר של כל עובר ועובר בכל המובנים.אבל חייבת להיות נקודת אחיזה, נקודה של שפיות- אני מציעה לך מה שאני הייתי עושהסומכת על הרופא שליאנחנו רוצות להיות עפ קריטריוניםמקסימליים ובצדקאבל תאמיני לי שנשים באלפים נכנסו להריון עם ירית פחות מדוגמנית צמרת. ובכלל הן לא יודעות מה זה רירית :)סמכי עליו. תנסי. אני יודעת שאת חושבת ״בזבוז עוברים״אבל חודש שעובר לא חוזר. אני תמיד פחדתי לדחות טיפול כי מה אני יודעת איזו הפתעה הגוף שלי יכין לי.אל תעשי משהו שאת ממש כולל בהתנגדות אליו שלא תלקי את עצמך אחר כךאבלהצעה שלי בלבד- לכי עם הרופא. יש לו נסיון ועד עכשיו לא אכזב אותך.זה מה שהזכרתי לעצמי במצבים קשים.הקשיבי טוב לתחושת הבטן שלך, שבטח מתחבאת לה שם בין השברים.אולי היא תעזור.בהצלחה יקירתי

היי עוגי :)

היי עוגי,
תודה רבה על התייחסותך המהירה ...
אני מבולבת וכואבת, ולא רוצה אפילו לדבר על תחושות אובדן שהחלו לחלחל בתוכי למרות שאני אחד האנשים השמחים והאופטימיים שיש, אבל משבר כזה עוד לא חוויתי, וחוויתי קצת בחיי :)
אני אאמץ את המלצתך לחיקי ואנסה להיות אופטימית ולסמוך על הרופא שלי ...(למרות שלעיתים אני חושבת שאולי הוא נהיה חמדן ובגלל זה הוא מתעקש על ההחזרה), אבל אני ארחיק ממני את המחשבות הרעות ואנסה להתמקד בטוב..
תודה לך !!!

ESTER52

New member
רירית דקה

האחיינית שלי טופלה אצל רופאה עקב רירית דקה והרופאה הצליחה לעבות אותה - היום יש לה 3 ילדים
אשמח למסור את שם הרופאה.
אל ייאוש..

perspona

New member
תסמכי גם על עצמך

זה מאד קשה להתעקש מול הרופא שלך אבל אני מציעה לך גם לסמוך על האינטואיציות שלך.
סליחה אם אני מבלבלת ולא אומרת לך שיכול להיות בסדר.
אני כן מאמינה וגם נכנסתי להריון ( 3 אבל אחד תקין) ממוקפים
אז תדעי שיהיו לך גם עוד הזדמנויות

מספר דברים...
את נמצאת בסיטואציה מלחיצה בה את לא יודעת אם לסמוך על הרופא בעניין ובצדק.
הרופא שלך אכן ותיק אבל לא יודעת איך הוא בפתרונות יצירתיים כמו במקרה הזה.....
מה היה עובי הרירית שלך בטיפולים הקודמים? האם את כל הטיפולים (לפני התרומה) גם עברת אצלו?
אישית אני חושבת שתחושת הבטן שלך נכונה....מדובר בעוברים שלך, מה הוא מציע? ואם הרירית לא תתאים להחזרה ביום שני מה תעשו עם העוברים?
בדר"כ ביום ההחזרה הרירית מתכווצת כי את כבר מקבלת פרוגסטרון (את יכולה לראות את שאלתה של קוקי מההחזרה האחרונה שלה...)
החלטה לא פשוטה
איילת

אשרת 1972

New member
אין לי תובנות ולדעתי לכי עם תחושות הבטן

זוכרת שקראתי על דר איליה משהו או שאולי ראיתי תוכנית איתו שמצא פתרון חדשני לרירית בעייתית ואישה שנכנסה כך להריון אנסה למצוא את הקטע . הרבה הצלחה .

נני 46

New member
אפשרות נוספת

אני לא יודעת אם את בעניין, אבל אני יודעת שטיפול בצמחים ( אך ורק ע''י מטפל מוסמך, לא לבד) מאוד עוזר. אם זה משולב עם דיקור עוד יותר טוב.
דרך אגב, איך ערכי ההמוגלובין, טרנספרין בדם? כדאי גם להתייעץ עם תזונאית.
מאחלת לך המון בהצלחה במה שתבחרי:)

תודה רבה

בנות יקרות,
&nbsp
תודה רבה על התייחסותכן.
אני ממש לחוצה ומקווה שיהיו בשורות סבירות ביום שני..
חשוב לי להגיד מהרירית של מעולם לא היתה מעל 6 – 6.8 ממ בקושי ..
אני ממש מיואשת וחרדה
לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיכן ?
:(

rabbitm

New member
עונה לך טיפה באיחור (לא הייתי מחוברת)

יתכן שכבר הגעת להחלטה מה לעשות. מצטרפת לבנות ללכת לפי האינטואיציה.
לא יודעת אם כתבו לך, אבל אפשר להקפיא את העוברים ולנסות לעשות בחודש אחר.
גם לי לפני שנה, התברר לי שהרירית לא מתעבה כמו שצריך. נלחמתי בה עד שהחלטתי לקחת הפסקה.
עשיתי דיקור, לקחתי תוסף בשם "קוליגינאז", עשיתי הרבה ספורט והרירית הצליחה להתעבות לגדלים שאני מכירה.
לא יודעת אם הייתי מחזירה על רירית של 5.6, הייתי לוקחת פסק זמן ומנסה להגיע לעובי לפחות של 6.5

בהצלחה!!

למעלה